CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació 1er de Maig a Mataró: Lluitem per un treball digne! Defensem els nostres drets! #1demaig

Dimarts, 29 abril, 2014

Mani 1 maig Mataró

DIA: 1 DE MAIG

HORA: 12H

LLOC: PLAÇA MIQUEL BIADA (ESTACIÓ MATARÓ)

Convoquen CGT, COS, IAC i Assemblea dels Marroquins

LLUITEM PEL TREBALL DIGNE! DEFENSEM ELS NOSTRES DRETS!

La situació actual ens demostra la necessitat que el 1 de maig torni a ser la data emblemàtica de l’organització i la lluita. L’actual crisi econòmica sistèmica i la del deute han estat l’excusa, provocada i desitjada pel capitalisme internacional, per a rebaixar els sous dels/de les treballadors/es en actiu, disminuir les prestacions als desocupats i jubilats, retallar els serveis públics privatitzant-los i entregant-los a les mans dels que només pretenen el seu propi benefici econòmic.

TREBALL DIGNE I DISTRIBUCIÓ IGUALITÀRIA DEL SEU FRUIT

Les successives reformes laborals han estat una imposició dels poders financers i econòmics afectant les treballadores a través de contractes que, sota diferents noms, només amaguen més precarietat i on l’atur és el xantatge per acceptar l’explotació. Al Maresme, actualment, se segueixen contant 40.000 desocupades.

Els objectius de tots aquests canvis són clars:incrementar la part del capital sobre el benefici i minar el poder dels treballadors per aconseguir més retrocessos dels seus drets.

Més enllà de les treballadores en actiu, les reformes laborals també han disminuint les prestacions per atur i per jubilació i han criminalitzat els receptors de rendes mínimes.

PAPERS I DIGNITAT PER A TOTHOM

Des de I'inici de la crisi una sèrie de decisions legislatives han empitjorat la situació del col•lectiu immigrat: dificultats per a renovar el permís de treball, enduriment de la política migratòria, reducció dels pressupostos públics destinats a salut, educació i integració, privació de l'assistència social per a les persones immigrades, persecució a través de multes per marxar de vacances i redades que ens criminalitzen pel color de la nostra pell.

A més, amb l’enduriment de la crisi, l’augment de l'atur i les dificultats d'habitatge multipliquen el risc d'exclusió social. L’estat ens tracta com a mercaderia caducada i es justifica amb els discursos xenòfobs i criminalitzadors, sense base real, que intenten enfrontar-nos amb els altres treballadors.

Exigim una política eficaç en defensa dels Drets Humans i que ni l'Estat Espanyol ni el Govern Català s’amaguin darrera l’absència de competències per malmetre la cohesió social. Demanem el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (els CIE) per la vulneració dels Drets Humans que allà ocorren sense control i volem decidir, participant del sistema polític, com la resta de ciutadans/es.

EDUCACIÓ I SANITAT PÚBLICA I DE QUALITAT

La classe treballadora no som meres consumidores de serveis, som les veritables constructores d’aquests drets i els hem de defensar.

L’educació pública és una eina de cohesió social i com a tal ha estat també víctima de les retallades. Hem viscut els seus efectes amb l’eliminació de línies, endarreriment en la construcció d’escoles i instituts, desatenció en les necessitats d’alguns barris i alumnat. Tot afectant la qualitat de l’educació i la igualtat d’oportunitats de les nostres filles i fills. La pujada de les taxes universitàries també són noves mesures classistes que suposen una clara discriminació de les persones amb menor renda per accedir a estudis superiors. Cal defensar l’educació pública desobeint la LEC i la LOMQE que pretenen la mercantilització de l’educació, rebaixen la participació democràtica de la comunitat educativa, confessionalitzen les aules i ataquen la nostra llengua.

Anàlogament, volem atenció sanitària gratuïta i de qualitat, universal i per tothom. Es necessita més personal sanitari, instal•lacions dignes i equipaments suficients. Estem fartes de llistes d'espera i d'esperar-nos a urgències. Volem un sistema públic, no privatitzat, de sanitat per garantir el nostre benestar i no per fer negoci amb la nostra salut. Gestió sense corrupcióI

DRET AL PROPI COS : AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

La crisi ha estat una oportunitat per deteriorar les condicions de treball especialment de les dones per explotar-nos encara més. Amb el desballestament dels serveis socials públics, el treball de cura han tornat a recaure en l’àmbit privat i a ser assumits majoritàriament per nosaltres. Aquest treball no remunerat continua sent no reconegut tot i que és fonamental per la nostra existència. L’hemk de reconèixer i socialitzar-lo.

A més, amb la divisió sexual del treball, sen's imposen feines més precàries, amb salaris més baixos que els dels homes i se’ns situa en una posició subalterna. Aquesta explotació només pot ser sostinguda estrenyent encara més l’opressió patriarcal contra les dones en forma de violència, com per exemple, amb la contrareforma la llei de l’avortament, privant-nos del nostre dret a decidir sobre el nostre cos i atemptant contra la llibertat sexual, provocant, novament, una altra discriminació de classe.

PER TOT PLEGAT, DESPERTEM I RECORDEM QUE LA DISTRIBUCIÓ DEL TREBALL I LA RIQUESA NOMÉS POT VENIR DE LA NOSTRA LLUITA I FORÇA COL•LECTIVA. PRENENT-NE CONSCIÈNCIA, UNIM-NOS I LLUITEM!

Més informació:

- TWITTER CGT MARESME