CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Barcelona el 28 de gener convocada pel FSCat: “No a la dictadura financera. Aturem les retallades!”

Dimarts, 24 gener, 2012

Cartell 28G tisores

Crida a la manifestació #28G

"No a la dictadura financera. Aturem les retallades!"

Dissabte 28 de gener a les 17h. a Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere (Barcelona)

Precedida per una Assemblea de les organitzacions del FSCat sobre el procés del Fòrum Social Català 2012 a les 11h a ÀgoraCatalunya a Plaça Catalunya 9, 4t 2a. (cantonada Rambla Catalunya)

Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs i fent obres faraòniques...- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització. La crisi econòmica ha mostrat l'estat del benestar precari en el que vivim, una manca de llibertats democràtiques i una societat fortament desigual que va camí de la fractura social.

Mentre que a Davos, al Forum Economic Mundial, els més rics es reuneixen per consolidar el neo-liberalisme, a Catalunya més de 742.000 persones estan a l'atur, 1 de cada 5 catalanes està empobrida. Però tot i això, els béns de luxe que només es poden permetre uns pocs baten records de vendes. Els hospitals tanquen plantes senceres i serveis d'urgències, els Centres d'Atenció Primària redueixen els horaris, l'educació pública cau en el més absolut oblit, s'executa pràcticament un desnonament cada hora, s'expulsa dels serveis socials els més pobres i així i tot, els grans consorcis empresarials augmenten els beneficis mentre es dediquen a reduir les plantilles.

Per això, és urgent i necessari que la ciutadania prenguem el carrer per fer sentir la nostra veu i la de les persones més desafavorides. És més urgent que mai que canviem el rumb de les polítiques neoliberals que només beneficien als més rics, al l'1% de la població mundial que acumula prou riquesa per exercir un enorme poder sobre els països i els pobles.

Per això, des del Fòrum Social Català, espai de trobada obert, divers, plural, no confessional, no governamental i no partidari, que aplega més de 300 organitzacions, cridem tota la ciutadania a fer sentir la seva veu el proper dia 28 de gener a les cinc de la tarda a una manifestació sense banderes ni sigles, que sortirà de Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere. Confluirem en el recorregut de la manifestació amb la Plataforma Prou Retallades que anunciarà el seu lloc de concentració.

Perquè tenim dret a decidir el nostre futur. Perquè si convertim les propostes en projectes, si ens unim i alcem la nostra veu, el canvi serà possible.

Passem de la indignació a l'acció! No a la dictadura financera! Aturem les retallades!

Una altra política és possible! Una altra economia és necessària!

Fem possibles una altra Catalunya i un altre món!

Les organitzacions ja poden adherir-se a la manifestació i al procés del FSCat del 2012, tot enviant un correu a info@forumsocialcatala.cat

A l'Assemblea del 28 de gener, a les 11h del matí, es presentarà el procés del FSCat i s'acordaran les aportacions econòmiques que han de garantir la seva independència, com en les edicions anteriors.

www.forumsocialcatala.cat

info@forumsocialcatala.cat

Facebook https://www.facebook.com/pages/F%C3%B2rum-Social-Catal%C3%A0/256905977117

Twitter: @FSCat2012 #FSCat #FSCat2012

Fòrum Social Català 2012

>>> Adjuntem cartells.


Posició del FSCat davant la Manifestació del 28G

El Fòrum Social Català fa uns dies va convocar la Manifestació sota el lema "No a la dictadura financera. Aturem les Retallades" pel 28 de gener a les 17h a la Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere. Per clarificar l'estil habitual del FSCat i per facilitar la participació de tothom, hem afegit que el FSCat convoca la ciutadania, sense banderes ni sigles. D'aquesta manera esperem que cap col·lectiu ciutadà se n'hagi de desvincular, com havien comunicat DRY i WIP, fet que lamentem profundament.

També, lamentem la confusió que han generat diverses comunicacions i, especialment la de la roda de premsa del 16 de gener, de la Plataforma Prou Retallades, en què sembla que la Manifestació del 28G sigui convocada no sols per aquesta plataforma sinó pels sindicats CCOO i UGT. Per evitar aquestes confusions, la Plataforma Prou retallades s'ha compromès a indicar aviat, un punt de concentració proper, però diferent al de la Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere, per respectar així la convocatòria del FSCat a la ciutadania, sense banderes ni sigles.

Esperem que uns i altres respectem els estils i criteris propis de les organitzacions i plataformes i puguem confluir per fer possible un altre món, dient no a la dictadura financera i aturant les retallades.

FSCat, 17 de gener de 2012

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció