CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Barcelona el 3 de juny contra les retallades socials i laborals

Dijous, 3 juny, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Estem davant d’un nou atemptat contra la ciutadania que tampoc no ha estat la causa de la crisi: persones aturades, pensionistes i treballadors i treballadores públics i privats.

Als primers, els ingressos dels quals depenen directament del pressupost de l’Estat pateixen les mateixes agressions que la resta de treballadors i treballadores, amb el greuge que la intervenció sobre les seves retribucions es duu a terme a cop de decret tot vulnerant el dret a la negociació col·lectiva.

A tots i a totes, aquestes mesures i moltes de les que s’estan implementant com ara les modificacions fiscals, la reforma laboral i de les pensions, la privatització de la sanitat i l’educació i el menysteniment continuat per les persones de rendes més baixes i els serveis socials més necessaris son injustes i desequilibrades i recauen en la part més feble de la ciutadania. En el cas dels treballadors i treballadores públics s’ajuden, a més, d’una sistemàtica campanya de desprestigi que els vol situar com a enemics de la classe treballadora, com a privilegiats que han de ser castigats per aquest fet. I no volen explicar l’alt índex de precarietat a les administracions públiques ni els sous reals de la major part del col·lectiu.

Però reduir la capacitat adquisitiva de tot el col·lectiu de treballadors i treballadores no reactivarà aquesta economia i la frenada en la inversió pública tampoc i seguir omplint les butxaques dels que han generat aquest sistema que ens devora tampoc. El progressiu desmanegament, a més, dels serveis públics i la progressiva privatització de molts dels serveis als que té dret la ciutadania, lluny de millorar la gestió, l’empitjora i l’encareix la qual cosa fa evident la mentida del discurs institucional

Hem de lluitar tothom plegat. Tenim molt clar on són realment els privilegis I està clar que no els gaudim els treballadors I treballadores als qui sistemàticament se’ns retira allò que és el nostre únic patrimoni: el lloc de treball, un salari digne i els drets socials i laborals pels que hem lluitat de manera aferrissada. Mentre, els qui han provocat la crisi segueixen rebent ajuts de les institucions i els governs, per perpetuar un sistema injust i d´explotació.

Per això IAC, STAJ, SF-Intersindical, CGT Administració Pública i altres organitzacions i moviments socials us tornem a convocar, per exigir:

QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS

MANIFESTACIÓ:

DATA: Dijous 3 de juny

HORA: 18’30

LLOC: Barcelona, Pl. Urquinaona

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció