CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Barcelona en defensa del CSA Can Vies el 20 d’octubre

Dilluns, 15 octubre, 2012

Cartell manifestació Can Vies 20-O

MANIFESTACIÓ en defensa del CSA Can Vies, dissabte 20 d'octubre a les 11.30h. a la plaça de Sants, Barcelona.

A LA QUARTA TAMPOC NO VA LA VENÇUDA

El març del 2011 se celebrava el darrer dels judicis que ha hagut d’afrontar el Centre Social Autogestionat Can Vies en els seus 15 anys de vida i activitat. Després d’una sentència favorable al CSA, ara l’Audiència Provincial pretén donar la raó a l’empresa propietària de l’edifici, TMB, i d’aquesta manera enderrocar 133 anys d’història i 15 anys d’autogestió.Un cop més, Can Vies afronta una amenaça contra la seva pervivència.

CANVIES ÉS DEL BARRI

En aquests anys ha demostrat l’imprescindible que és pel veïnat tenir espais allunyats de la tutela de les administracions i del mercat. S’hi han dut a terme infinitat de projectes per denunciar les desigualtats socials, l’explotació laboral, els processos especulatius que desfiguren els nostres barris… Alhora s’han generat altres fórmules de vida, de cultura popular, nexes de solidaritat entre persones que han construït i assajat alternatives socials, laborals, d’oci i de consum no lucratives. I això, a l’Ajuntament, no li agrada.

AJUNTAMENT, TMB I FARSES URBANÍSTIQUES

Els arguments de l’Ajuntament (accionista majoritari de TMB) emprats per a justificar el desallotjament plantejaven la necesitat d’enderrocar l’edifici per construir la nova estació de Mercat Nou. La pròpia realitat ha desmuntat aquest argument, ja que l’estació s’ha pogut construir amb Can Vies dempeus. Ara, el Calaix de la Vergonya també serveix d’argument per l’enderrocament, però els mateixos plànols demostren que es pot fer aquesta obra -criticable en molts aspectes- sense enderrocar l’edifici.

EL BARRI #SOMCANVIES

Can Vies som el barri, un barri amb esperit lluitador. Un barri que no encaixa amb el model Barcelona i en representa una amenaça. Amb l’Assemblea de Barri vam aconseguir unes festes populars al Parc de l’Espanya Industrial. Can Batlló no seria concebible sense el llarg recorregut de les okupacions. Publicacions comunitàries com La Burxa no existirien sense l’aixopluc de Can Vies, així com projectes de cultura popular com la Colla Bastonera.
Resumint, Can Vies No és un espai aïllat: forma part del variat i complex teixit social del barri. Un teixit que conforma una densa xarxa de suport mutu que ha demostrat en diverses ocasions que juntes ho podem tot. Una advertència: si ens toquen a una, ens toquen a totes!

#maiméssoles No passaran!

Juntes #SomCanVies

Defensem els espais de llibertat, solidaritat i d’organització social de Sants.

CAN VIES 3- TMB 0

TOTES COLZE A COLZE HEM ATURAT LA DEMANDA!

La lluita continua!

Vídeo vine a la mani el proper dissabte 20 d'octubre a les 11.30h. a pl. Sants: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KOz2BP_ngO4

15 anys teixint xarxes, 15 anys resistint

Signa per la defensa del CSA Can Vies: https://oiga.me/campaigns/juntes-somcanvies-15-anos-tejiendo-redes-15-anos-resistiendo-no-passaran

Centre Social Autogestionat Can Vies, Sants, Barcelona

http://canvies.barrisants.org/