CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Girona contra la sanció de 9.000 euros per participar a una manifestació antifeixista

Diumenge, 22 gener, 2012

LAIA LLAUGER / SUSANNA FULCARÀ | 21/01/2012 - Setmanari Directa

Arran la sanció de 9000 euros de multa que el Departament d'Interior ha fet arribar a dues persones, conegudes activistes dels moviments socials de Girona, la campanya Pel Dret a Manifestar-nos ha convocat una manifestació dissabte 21 a les sis de la tarda a la Plaça Catalunya de Girona. La manifestació, que ha aglutinat unes 300 persones, ha recorregut els principals carrer a Girona per tal de manifestar el rebuig contra aquesta sanció i contra la persecussió política que s'està duent a terme en vers els moviments socials.

La Plataforma va nèixer arran de fer-se públic l'obertura d'un expedient sancionador que acusa aquestes companyes de ser les organitzadores de la manifestació antifeixista que el passat 27 d'agost va recórrer Salt en resposta a la presència de Josep Anglada i la Plataforma per Catalunya a la població. Aquesta manifestació va ser denunciada primerament per la Regidoria de PxC de Salt. Seguidament, el Departament d'Interior va fer efectiva l'obertura d'un expedient sancionador cap a aquests dues activistes acusades de ser-ne les organitzadores. Tal i com exposa la plataforma, si bé aquestes dues persones eren a la manifestació, no hi ha proves per afirmar que elles en fossin les organitzadores. A l'hora d'efectuar la denúncia, Interior s'ha emparat en la justificació que la manifestació no va ser comunicada i per tant no va rebre el permís per fer-se. Per aquest motiu, la manifestació d'avui, tal i com ha expressat el lema d'una de les pancartes, tampoc ha estat comunicada. La Plataforma pel Dret a Manifestar-nos també ha denunciat que les dues encausades són els caps de turc d'una estratègia de repressió sistemàtica del Departament d'Interior de la Generalitat i que els Mossos d'Esquadra han utilitzat fitxers policials polítics per dur a terme la investigació, ja que aquestes persones no varen ser identificades en cap moment.

Lectura d'un comunicat reafirmant l'antifeixisme

Enmig del recorregut, un representant d'Unitat contra el Feixisme ha fet un breu parlament en el qual ha explicat que casos recents com els d'Oslo i Florència no són fets aïllats sinó que formen part d'una nova onada racista que està vivint actualment el continent europeu. Uns fets que, com ha exposat, també s'estan experimentant als PPCC amb l'auge de partits racistres com PxC que pretenen escampar l'odi racial i que estan impulsant iniciatives tals com l'obertura d'un centre social feixista a Barcelona. La intervenció ha finalitzat amb un "No Passaran".

Durant el recorregut, també han tingut lloc altres parlaments com el d'Ana Pozo, responsable del Sindicat de la Neteja de CGT-Girona i acomiadada aquest mes de gener per l'empresa Eulen SA per dur a terme tasques sindicals. Aquest parlament s'ha realtizat davant del CEIP Bruguera, escola on ella treballava, ja que segons dades que ha expressat ella mateixa, el director d'aquest centre educatiu va ser el que la va denunciar a l'empresa. La manifestació ha acabat davant de la Seu de la Generalitat a Girona, on s'ha llegit el manifest de la Plataforma que exigeix que s'arxivi l'expedient sancionador per la manifestació antifeixista del 27 d'agost a Salt i que es respecti el dret a la manifestació. La lectura ha acabat amb el crit de: "ni represió, ni feixisme, ni retallades". Alhora, s'ha convocat a les manifestants a assistir el proper dilluns a dos quarts de vuit, davant de l'Ajuntament de Salt, on el grup municipal Independents Per Salt té una moció de suport a la campanya.

* Notícia extreta del setmanari Directa

www.directa.cat/noticia/manifestacio-girona-contra-sancio-9000-euros-participar-una-manifestacio-antifeixista