CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Girona: Contra les retallades, per uns serveis públics i de qualitat

Diumenge, 5 juny, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Fa ja més de tres anys que els anomenats mercats diuen que patim una crisi i asseguren que la solució passa per la retallada dels nostres drets socials i laborals. I els governs, amb el suport de tots els mitjans de comunicació de masses al seu abast, ens repeteixen contínuament que ens hem de resignar a viure...pitjor i amb menys drets, especialment la gent jove.

Però sabem prou que el culpable de la crisi ha estat el sistema financer, amb la complicitat dels poders públics i els organismes internacionals neoliberals, i que totes les mesures impulsades per la Unió Europea van exclusivament adreçades
a garantir la remuneració dels interessos dels mercats financers i bancaris i a desballestar el model social europeu.

Així, hem vist com, en contra de tota lògica democràtica i fins i tot econòmica, els líders europeus s’aplanaven davant les exigències del sistema financer internacional.

A Catalunya, el nou Govern ha vingut anunciant noves retallades amb l’excusa de la crisi, de la mala gestió del Govern anterior i de la manca d’entesa amb el Govern de l’Estat.

Aquestes retallades sembla que són més que solucions per sortir de la crisi: som davant d’un canvi de model social, davant la transició d’una gestió pública i pública concertada a una de privada i mercantilitzada.

Si el nostre model social, encara injust i insolidari, fos destruït, la gran majoria de ciutadans i ciutadanes viuríem conseqüències gravíssimes, ja que perdríem una sèrie de drets conquerits i reconeguts, i patiríem la falta de resposta adequada dels serveis de primera necessitat, com ara la sanitat, l’educació o l’assistència social.

No es pot retallar en polítiques que garanteixen el benestar social i el futur dels
nostres joves i menys quan no s'exploren vies per incrementar els ingressos.

És per això que "No és una crisi, és una estafa", " és ja un clamor a Girona i a moltes places del nostre país.

Cal dir prou: les entitats i persones gironines signants d’aquest manifest creiem que ha arribat el moment d’exterioritzar el nostre rebuig i la nostra denúncia més enèrgics a aquests tipus d’actuacions.

No podem acceptar ni acceptarem resignadament la inevitabilitat de les mesures que volen imposar-nos i volem demostrar el nostre rebuig a les retallades als serveis públics; no permetrem la fractura social ni l’exclusió de les persones més desafavorides de la societat.

No creiem, ni hi donem suport, en una sortida que comporti afeblir el model social actual i disminuir els nostres drets socials i laborals mentre es mantenen les despeses militars i altres difícilment justificables.

Per tot plegat, fem una crida enèrgica i decidida al conjunt de la societat gironina perquè es rebel·li en contra de les retallades socials i laborals que volen imposar-nos i, més concretament, a participar activament a la manifestació que hem convocat el proper dissabte dia 11 de juny, a les 12 hores, a la ciutat de Girona.

PROU RETALLADES!

ELS NOSTRES DRETS NO ES TOQUEN!

Campanya Prou retallades! Els nostres drets no es toquen.

http://prouretallades.blogspot.com

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció