CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Girona: Contra les retallades, per uns serveis públics i de qualitat

Diumenge, 5 juny, 2011

Fa ja més de tres anys que els anomenats mercats diuen que patim una crisi i asseguren que la solució passa per la retallada dels nostres drets socials i laborals. I els governs, amb el suport de tots els mitjans de comunicació de masses al seu abast, ens repeteixen contínuament que ens hem de resignar a viure...pitjor i amb menys drets, especialment la gent jove.

Però sabem prou que el culpable de la crisi ha estat el sistema financer, amb la complicitat dels poders públics i els organismes internacionals neoliberals, i que totes les mesures impulsades per la Unió Europea van exclusivament adreçades
a garantir la remuneració dels interessos dels mercats financers i bancaris i a desballestar el model social europeu.

Així, hem vist com, en contra de tota lògica democràtica i fins i tot econòmica, els líders europeus s’aplanaven davant les exigències del sistema financer internacional.

A Catalunya, el nou Govern ha vingut anunciant noves retallades amb l’excusa de la crisi, de la mala gestió del Govern anterior i de la manca d’entesa amb el Govern de l’Estat.

Aquestes retallades sembla que són més que solucions per sortir de la crisi: som davant d’un canvi de model social, davant la transició d’una gestió pública i pública concertada a una de privada i mercantilitzada.

Si el nostre model social, encara injust i insolidari, fos destruït, la gran majoria de ciutadans i ciutadanes viuríem conseqüències gravíssimes, ja que perdríem una sèrie de drets conquerits i reconeguts, i patiríem la falta de resposta adequada dels serveis de primera necessitat, com ara la sanitat, l’educació o l’assistència social.

No es pot retallar en polítiques que garanteixen el benestar social i el futur dels
nostres joves i menys quan no s'exploren vies per incrementar els ingressos.

És per això que "No és una crisi, és una estafa", " és ja un clamor a Girona i a moltes places del nostre país.

Cal dir prou: les entitats i persones gironines signants d’aquest manifest creiem que ha arribat el moment d’exterioritzar el nostre rebuig i la nostra denúncia més enèrgics a aquests tipus d’actuacions.

No podem acceptar ni acceptarem resignadament la inevitabilitat de les mesures que volen imposar-nos i volem demostrar el nostre rebuig a les retallades als serveis públics; no permetrem la fractura social ni l’exclusió de les persones més desafavorides de la societat.

No creiem, ni hi donem suport, en una sortida que comporti afeblir el model social actual i disminuir els nostres drets socials i laborals mentre es mantenen les despeses militars i altres difícilment justificables.

Per tot plegat, fem una crida enèrgica i decidida al conjunt de la societat gironina perquè es rebel·li en contra de les retallades socials i laborals que volen imposar-nos i, més concretament, a participar activament a la manifestació que hem convocat el proper dissabte dia 11 de juny, a les 12 hores, a la ciutat de Girona.

PROU RETALLADES!

ELS NOSTRES DRETS NO ES TOQUEN!

Campanya Prou retallades! Els nostres drets no es toquen.

http://prouretallades.blogspot.com

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció