CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Girona el 8 de juny, 19 h. oficina Correos Jaume I

Divendres, 4 juny, 2010

La funció pública en lluita. Recolzem-la!!

De tota manera, no es tracta pas de defensar els privilegis d'una casta, sinó de la primera reacció d'una classe treballadora que encara no s'ha refet del cop etzibat pel Capital, una cosa així com un cop d'estat econòmic, amb la finalitat d'imposar la dictadura dels mercats.

D'un dia per l'altre milers de persones han quedat despenjades, fins i tot s'han vist fora de la precarietat laboral i llençats al llot de l'atur de llarga durada. Pel que fa als treballadors dels cada cop més migrats serveis públics com la sanitat, l'ensenyament, serveis socials, transports públic, tots ells tan necessaris i alhora tan menystinguts, cada cop estan més explotats.

L'estratègia del Capital és prou senzilla: comencen descapitalitzant, esquarterant i reduint recursos humans fins a nivells insuportables, per tal que el servei públic no es pugui oferir en condicions, i així privatitzar-lo i fer-lo desaparèixer, al·legant el seu mal funcionament. D'aquesta manera, ells poden treure'n profit.

Seguint aquest camí, aviat l'escola pública deixarà d'existir com l'hem coneguda fins ara, passant a ser un "gueto", uns magatzems de nens de les classes desafavorides i d'immigrants. És a dir, de les persones que no tindran recursos per a pagar l'escola concertada, destinació cada vegada més clara dels cabals llevats del sector públic. Avui, defensar l'escola pública no és defensar les condicions de treball d'uns mestres que ens són presentats demagògicament com uns privilegiats amb moltes vacances. Es tracta, senzillament, de defensar una escola pública de qualitat, amb tots els recursos necessaris per a prestar servei als nostres fills. Quan es volen defensar les condicions de treball dels treballadors dels transports públics, estem defensant un servei de qualitat per a tothom. Tanmateix, a la sanitat no li espera res de bo si continua l'explotació dels seus treballadors i la degradació de les seves condicions de treball. Sols pot portar a una disminució del servei a les persones.

Unes pèssimes condicions de treball dels empleats públics no han beneficiat mai a les classes populars ni a la resta de treballadors del sector privat. No s'ha vist mai que si s'abaixa el sou als funcionaris, s'augmenti a la resta de treballadors. Més aviat això és a la inversa: com pitjor són tractats els treballadors del sector públic, pitjors condicions pateixen els treballadors del sector privat. Igual que com quan es manlleva quelcom als grans, no se'ls hi dóna pas als joves. Tots hi surten perdent, a excepció del capital financer, que sempre hi surt guanyant en contra de tothom: de tots els treballadors, siguin públics o privats, persones grans, joves, immigrants o del país... el Capital, conscient que no té cap legitimitat, el que vol és dividir-nos amb tota classe de paranys per a seguir dominant. Provoca falsos enfrontaments per a desviar l'atenció, per a què no ens adonem fins a quin punt ens arriba a enganyar, explotar, dividir i degradar.

Per tant, ara i sempre hem de mantenir-nos units per a neutralitzar aquesta agressió del Capital -avui l'anomenen "mercats", que sempre queda més tècnic-. El retorn a les condicions de vida del segle XIX no és pas una fatalitat, sols depèn de nosaltres el no acceptar-ho, de la capacitat que tinguem per a fer palesa la nostra oposició.

Diguem No! Diguem Prou! VAGA GENERAL ¡JA!

¡QUE LA CRISIS LA PAGUIN ELS RICS!

MANIFESTACIÓ-CASSOLADA 19:00 h. EL 8 DE JUNY

SORTIDA CORREUS GIRONA (JAUME I), FINAL PLAÇA DEL VI

Convoca: CGT Girona

>>> Prèviament, durant el dia, a las 7:30 h. s'ha quedat a la Casa de la Cultura per a la formació i distribució de piquets informatius, i a les 12:00 h. s'anirà a la manifestació dels sindicats majoritaris, que surt de la Subdelegació del Govern, però separats en un bloc propi.