CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Girona el divendres 17 de juny en suport als vaguistes del 14-N 2012 encausats

Dimecres, 15 juny, 2016

El 27 de juny seran jutjats 8 vaguistes imputats a la ciutat de Girona a causa de la última vaga general que va tenir lloc el 14 de novembre de 2012.

El ministeri fiscal, la Cambra de Comerç i el Govern de la Generalitat de Catalunya demanen penes que oscil·len dels 4 anys i 5 mesos a 1 any i 4 mesos de presó.

Per això es convoca una mobilització a Girona el divendres 17 de juny, a les 20h a la Plaça del Vi, tot comptant amb la presència de persones imputades per altres causes, treballadores que actualment es troben en lluita, com ara la plantilla d’Esfosa de Vic, i membres de les organitzacions i col·lectius que han donat suport a la campanya "La vaga a judici".

El Grup Antirepressiu ha mantingut reunions de negociació amb la Cambra de Comerç de Girona. Tot i que l’advocat de la Cambra, Joan Casadevall, ha procurat evitar la campanya en contra i s’ha mostrat disposat a no ser bel·ligerant en el judici, el grup de suport no ha afluixat les accions adduint que l’objectiu és que es retiri l’acusació. Arribats aquest punt de bloqueig, el Grup Antirepressiu continua anunciant accions de pressió i en un comunicat recorda que la Cambra de Comerç representa un “think thank conservador” i “un càrtel organitzat i mafiós de grans empreses”.

Davant això un dels objectius de la campanya de suport ha estat pressionar la Cambra de Comerç de Girona perquè retirés l’acusació del judici. Cal recordar que l’acció de protesta durant la vaga general del 14-N de 2012 es va desencadenar arran de les declaracions del president de la Cambra de Comerç, Domènec Espadalé, que es queixava que la classe treballadora hagués perdut la “cultura de l’esforç” i instava a “treballar més i a cobrar menys”. La campanya de suport ha continuat estirant el fil de la confrontació entre el lobby empresarial i els interessos de les treballadores.

Durant el mes de maig cada dijous al matí s’han convocat piquets davant la Cambra de Comerç i s’han enganxat cartells amb retrats de membres de l’òrgan directiu de la Cambra de Comerç assenyalant la seva complicitat amb la repressió de l’Estat capitalista.

L’altre eix de la campanya de suport ha estat denunciar que el Govern de la Generalitat de Catalunya –primer format per CiU i ara per Junts pel Sí (CDC i ERC)-- comparegui com a acusació particular. Però aquest no és un fet aïllat d’aquest cas concret, sinó que esdevé una constant de les causes judicials relacionades amb protestes i mobilitzacions obreres, estudiantines i populars. Això ha portat el grup de suport a buscar complicitat amb altres campanyes antirepressives que comparteixen aquest mínim comú denominador. De la confluència s’ha gestat la campanya l’Estat acusa, la Generalitat s’acarnissa, on es posen de relleu tots els casos repressius en què el Govern de la Generalitat acusa, i es compara amb les causes de corrupció i de violència policial, en què s’ha notat l’absència d’acusació pública, cosa que provoca un greuge comparatiu.

Aquesta campanya inclou persones imputades arran les darreres vagues generals, membres de l’assemblea llibertària de Lleida que van ser jutjades per la campanya Presó és tortura, activistes contra la MAT, estudiants imputades arran la visita de l’expresident Artur Mas a la Universitat de Girona i manifestants de Can Vies. A banda d’incloure aquests casos repressius, la campanya ha rebut el suport de les centrals sindicals CGT i COS, grups antirepressius com ara Rereguarda en Moviment, la Xarxa Anti-Repressió de familiars, el centre Irídia, i organitzacions polítiques com ara Endavant, Arran, SEPC, Procés Embat i la CUP-AE.

La campanya va celebrar una roda de premsa el 24 de maig davant de la seu a Girona de la Generalitat de Catalunya, on va exigir al Govern de la Generalitat que es retirés de totes les causes. També s’han presentat al·legacions de manera coordinada a les delegacions territorials recollint aquesta demanda.

Grup Antirepressiu de Girona
https://grupantirepressiu.cat/
https://www.facebook.com/Grup-Antirepressiu-Girona-382443405158746/
https://twitter.com/antirepregirona

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció