CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a l’Afganistan contra les tropes espanyoles després d’una baralla entre militars

Dimecres, 25 agost, 2010

Unes 2.000 persones s'estan manifestant contra les tropes espanyoles a la província de Badghis (nord-oest de l'Afganistan), després d'una discussió i posterior tiroteig entre militars afganesos i espanyols, segons va informar el portaveu del governador provincial la premsa espanyola.

Després dels incidents, en els quals han mort dos Guàrdies Civils espanyols, uns 2.000 afganesos han sortit per manifestar-se contra les tropes espanyoles a Badghis i s'han desplaçat fins als voltants de la base. Segons veïns, van arribar fins i tot a calar foc a part de les instal·lacions.

Els manifestants han incendiat habitatges, trencat les finestres de l'oficina del governador i llançat proclames contra les tropes.

Les botigues i oficines de Qala-i-Naw han tancat les seves portes.

Un portaveu de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) va confirmar a l'agència Efe a Kabul que l'organització té notícies sobre un "esdeveniment" i una "manifestació" a Badghis, encara que va dir esperar encara detalls.

Un dels manifestants assegura que s'han produït víctimes entre els concentrats.

"Encara estem reunint informació. Segons les notícies inicials, hi ha una manifestació a Badghis, després d'un incident entre instructors i reclutes. Però les dades encara podrien canviar", va agregar el portaveu.

>>>> Article extret de Kaosenlared.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció