CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Manresa el 5 d’octubre pel dret a un habitatge digne sota el lema “Desobeïm i okupem per un futur digne”

Divendres, 27 setembre, 2013

Cartell mani 5 octubre Manresa

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages (PAHCB) convoca una manifestació pel dret a un habitatge digne el dia 5 d'octubre a la capital bagenca. La manifestació també serà en suport a les famílies que viuen al bloc alliberat a Salt per la PAH de Girona, les quals es veuen amenaçades sota una ordre de desallotjament pel proper 16 d’octubre, en solidaritat amb les quals s'ha convocat a Salt aquell dia concentració davant de l'edifici ocupat.

Segons la nota de premsa de la PAHCB, la manifestació vols ser una mesura de pressió a dues bandes. Per un cantó, la Plataforma bagenca exigeix a l’Ajuntament de Manresa que “pressioni als bancs propietaris” de la majoria dels pisos buits de la ciutat “per crear, així, un parc d'habitatge social que respongui a les necessitats reals de les ciutadanes de Manresa”. Segons dades de la mateixa PAHCB, Manresa lidera la classificació de pisos buits a tot Catalunya amb un 24% d'habitatges buits. Per altra banda, la manifestació també vol esdevenir una bona mostra de solidaritat a les 43 persones que viuen al bloc recuperat el març de 2013, a la població de Salt, les quals s’enfronten a un desallotjament el proper 16 d’octubre.

La PAHC del Bages, que va okupar a finals de juny un bloc de pisos al barri antic de Manresa –on ja hi viuen 4 famílies– i va reallotjar a una altra família a la Masia de la Sort, ha demanat màxima assistència a la mobilització que pren el lema “Desobeïm i okupem per un futur digne”. Dins de la manifestació, convocada a la Plaça Crist Rei de Manresa a les cinc de la tarda, s’inclouran els parlaments de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Girona explicant el cas de Salt i també l’exposició de diverses amenaces de desallotjament a Manresa, com el cas de la recent okupació d’una masia o l’actual situació de l’Ateneu Popular La Sèquia.

http://www.directa.cat/noticia/manifestacio-manresa-pel-dret-un-habitatge-digne