CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Reus contra la retallada de les pensions el 21 de gener

Dimarts, 18 gener, 2011

MANIFESTACIÓ A REUS

Divendres 21 de gener, 19.30 h. Plaça Catalunya

Aturem la retallada de les pensions.
Ja n'hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci!

A tota l'afiliació de la CGT del Camp de Tarragona:

La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, a la qual participa activament la CGT, ha convocat una manifestació a nivell del Camp el 21 de gener a Reus, emmarcada en un seguit de mobilitzacions que tindran lloc a diverses ciutats (Reus, Girona, Lleida, Terrassa, Barcelona) i que finalitzaran el dissabte 22 de gener amb una manifestació a Barcelona, amb sortida a les 17 h. a la plaça de Sants. Per anar a la manifestació de Barcelona des del Camp de Tarragona, s'ha quedat per agafar el tren que passa per Reus a les 14.37 h.i per Tarragona a les 14.55 h.

No cal que us remarquem la importància que té continuar mobilitzant-nos per aturar la reforma de les pensions, la reforma laboral i les retallades socials, immersos com estem en una situació de crisi del sistema capitalista que afecta de forma molt greu les nostres condicions laborals, la nostra vida quotidiana i els nostres drets socials.

Cal seguir generant les condicions per a una mobilització general i sostinguda per fer front a les mesures que porten a terme els poders polítics i econòmics i que tant negativament ens estan afectant.

Per això fem una crida a totes les afiliades i afiliats de CGT de les comarques del Camp, a les diferents seccions sindicals i sindicats, a participar en la manifestació del dia 21.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat CGT


- Comunicat

Aturem la retallada de les pensions

MANIFESTACIÓ A REUS

Divendres 21 de gener, 19.30 h. Plaça Catalunya

El govern espanyol vol tirar endavant la Reforma de les Pensions a finals de gener, amb la complicitat dels sindicats institucionals. Després de regalar als bancs diners per refinanciar crèdits abusius; d'eliminar mesures socials anunciades a bombo i platerets amb anterioritat pel govern socialista; de congelar les pensions i disminuir el salari del funcionariat; d'imposar una Reforma Laboral que precaritza més, si cap, el mercat laboral i facilita la temporalitat i l'acomiadament lliure i més barat; de reduir dràsticament el pressupost en despesa social, ara toca ficar mà en els diners dedicats a les pensions.

Per assegurar, segons el govern, la viabilitat de les pensions a llarg termini, proposen emprendre entre altres les següents modificacions:

a) Perllongar l'edat de jubilació de 65 a 67 anys. S'asseguren l'estalvi del pagament de dos anys.

b) Variar el temps de càlcul del còmput per al cobrament de la prestació de 15 a 20 anys. S'estima una mitjana d'un 5´45% d'estalvi per cada pensió (50€ al mes).

c) Augmentar el temps per poder cobrar la prestació màxima de 35 a 40 anys. Amb el mercat laboral actual, en la pràctica seria impossible arribar a cobrar la prestació màxima.

d) Augment del període per al cobrament d'una prestació mínima. Actualment està en 15 anys, es pretén elevar-lo a 20 anys.

Tot aquest paquet de mesures va encaminat a reduir de manera considerable la despesa en el pagament de les pensions, en general, ínfimes i ridícules, i a fer pràcticament impossible garantir l'accés a una gran part de la població al cobrament d'unes pensions dignes.

La dificultat dels joves i les dones d'incorporar-se al mercat laboral i la inestabilitat i precarització dels llocs de treball, fa que aquests col·lectius siguin especialment vulnerables a aquests tipus de mesures i es converteixin en les víctimes d'un sistema capitalista neoliberal i insolidari, basat en una economia especulativa que solament genera beneficis a les classes més riques, i augmenta les diferències socials entre tota la població.

El sistema de pagament de les pensions ha d'estar basat en un principi solidari, on les persones en actiu participin i garanteixin el pagament de les pensions de les persones grans, i al seu torn assegurin la seva viabilitat. El sistema proposat posa en qüestió aquest principi solidari i pretén fomentar el creixement dels plans de pensions privats com a única alternativa, en benefici dels interessos de la banca i deixant desemparades a les persones més febles que no s'ho puguin permetre.

Davant d'aquesta nova agressió, l'única alternativa és la mobilització, és imprescindible que ens organitzem totes i tots i avancem cap a una nova Vaga General, participant de manera activa i contundent, estan en joc el nostre futur, les nostres condicions laborals, la nostra vida quotidiana i els nostres drets socials. hem de defensar-nos, unir-nos i sortir al carrer.

Mobilitzem-nos per aturar la reforma de les pensions, la reforma laboral i les retallades socials. Cal una nova vaga general. El 27 de gener hi tornem.

Confederació General del Treball