CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Reus contra la retallada de les pensions el 21 de gener

Dimarts, 18 gener, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

MANIFESTACIÓ A REUS

Divendres 21 de gener, 19.30 h. Plaça Catalunya

Aturem la retallada de les pensions.
Ja n'hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci!

A tota l'afiliació de la CGT del Camp de Tarragona:

La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, a la qual participa activament la CGT, ha convocat una manifestació a nivell del Camp el 21 de gener a Reus, emmarcada en un seguit de mobilitzacions que tindran lloc a diverses ciutats (Reus, Girona, Lleida, Terrassa, Barcelona) i que finalitzaran el dissabte 22 de gener amb una manifestació a Barcelona, amb sortida a les 17 h. a la plaça de Sants. Per anar a la manifestació de Barcelona des del Camp de Tarragona, s'ha quedat per agafar el tren que passa per Reus a les 14.37 h.i per Tarragona a les 14.55 h.

No cal que us remarquem la importància que té continuar mobilitzant-nos per aturar la reforma de les pensions, la reforma laboral i les retallades socials, immersos com estem en una situació de crisi del sistema capitalista que afecta de forma molt greu les nostres condicions laborals, la nostra vida quotidiana i els nostres drets socials.

Cal seguir generant les condicions per a una mobilització general i sostinguda per fer front a les mesures que porten a terme els poders polítics i econòmics i que tant negativament ens estan afectant.

Per això fem una crida a totes les afiliades i afiliats de CGT de les comarques del Camp, a les diferents seccions sindicals i sindicats, a participar en la manifestació del dia 21.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat CGT


- Comunicat

Aturem la retallada de les pensions

MANIFESTACIÓ A REUS

Divendres 21 de gener, 19.30 h. Plaça Catalunya

El govern espanyol vol tirar endavant la Reforma de les Pensions a finals de gener, amb la complicitat dels sindicats institucionals. Després de regalar als bancs diners per refinanciar crèdits abusius; d'eliminar mesures socials anunciades a bombo i platerets amb anterioritat pel govern socialista; de congelar les pensions i disminuir el salari del funcionariat; d'imposar una Reforma Laboral que precaritza més, si cap, el mercat laboral i facilita la temporalitat i l'acomiadament lliure i més barat; de reduir dràsticament el pressupost en despesa social, ara toca ficar mà en els diners dedicats a les pensions.

Per assegurar, segons el govern, la viabilitat de les pensions a llarg termini, proposen emprendre entre altres les següents modificacions:

a) Perllongar l'edat de jubilació de 65 a 67 anys. S'asseguren l'estalvi del pagament de dos anys.

b) Variar el temps de càlcul del còmput per al cobrament de la prestació de 15 a 20 anys. S'estima una mitjana d'un 5´45% d'estalvi per cada pensió (50€ al mes).

c) Augmentar el temps per poder cobrar la prestació màxima de 35 a 40 anys. Amb el mercat laboral actual, en la pràctica seria impossible arribar a cobrar la prestació màxima.

d) Augment del període per al cobrament d'una prestació mínima. Actualment està en 15 anys, es pretén elevar-lo a 20 anys.

Tot aquest paquet de mesures va encaminat a reduir de manera considerable la despesa en el pagament de les pensions, en general, ínfimes i ridícules, i a fer pràcticament impossible garantir l'accés a una gran part de la població al cobrament d'unes pensions dignes.

La dificultat dels joves i les dones d'incorporar-se al mercat laboral i la inestabilitat i precarització dels llocs de treball, fa que aquests col·lectius siguin especialment vulnerables a aquests tipus de mesures i es converteixin en les víctimes d'un sistema capitalista neoliberal i insolidari, basat en una economia especulativa que solament genera beneficis a les classes més riques, i augmenta les diferències socials entre tota la població.

El sistema de pagament de les pensions ha d'estar basat en un principi solidari, on les persones en actiu participin i garanteixin el pagament de les pensions de les persones grans, i al seu torn assegurin la seva viabilitat. El sistema proposat posa en qüestió aquest principi solidari i pretén fomentar el creixement dels plans de pensions privats com a única alternativa, en benefici dels interessos de la banca i deixant desemparades a les persones més febles que no s'ho puguin permetre.

Davant d'aquesta nova agressió, l'única alternativa és la mobilització, és imprescindible que ens organitzem totes i tots i avancem cap a una nova Vaga General, participant de manera activa i contundent, estan en joc el nostre futur, les nostres condicions laborals, la nostra vida quotidiana i els nostres drets socials. hem de defensar-nos, unir-nos i sortir al carrer.

Mobilitzem-nos per aturar la reforma de les pensions, la reforma laboral i les retallades socials. Cal una nova vaga general. El 27 de gener hi tornem.

Confederació General del Treball

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció