CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Reus el 18 juny contra la crisi i les retallades

Dimarts, 14 juny, 2011

cartell mani Reus

Contra la crisi i les retallades, defensem els nostres drets

Manifestació a Reus. Dissabte 18 juny, 19 h. Plaça Llibertat / Prat de la Riba

Convoca: Assemblea Popular de l'Acampada de la Plaça Mercadal

Es tracta d'una mobilització en el marc de la convocatòria de jornada internacional de mobilitzacions del 19 de juny. Segons s'ha acordat, s'hi ha de participar com a persones, sense banderes ni sigles ni pancartes d'organitzacions, per tal de que no sigui instrumentalitzada per ningú.

Des de la CGT hi donem suport i fem una crida a participar-hi. Cal aconseguir una participació massiva si volem aturar les mesures previstes pel govern. Hem de ser molts i moltes, per a cridar ben alt que estem molt indignades i que "Ja n'hi ha prou!".

Manifest 18-J Reus

Contra la crisi i les retallades, en defensa dels nostres drets

Des de l'Assemblea Popular de Reus sorgida de l'Acampada dels Indignats de la Plaça Mercadal, fem una crida a les persones, entitats, associacions i col·lectius a participar en aquesta mobilització contra les retallades.

Les agressions als drets de les persones continuen sense aturador. Des de fa 3 anys les polítiques que dicten la Unió Europea, sota el designi del Banc Mundial, el Fons Monetari Internacional i el Banc Europeu, són submisament aplicades pel govern de l’Estat espanyol i, a Catalunya, primer pel tripartit, i ara per CiU. La dreta embravida pretén retallar els drets en sanitat, en educació i en d’altres serveis públics, un avanç social que tants anys ens han costat aconseguir. Sense cap escrúpol ens volen robar els drets més elementals.

Mentre que amb diner públic s’han sanejat els comptes de les entitats financeres, que han sigut les causants de la descapitalització bancària (la mal anomenada crisi), s’han anat aplicant successivament mesures per abaratir l’acomiadament dels i les treballadores, per retallar les pensions, per augmentar fins els 67 anys el temps de treball, per la reducció general dels salaris, tot provocant que perdem poder adquisitiu i drets socials.

En canvi les rendes més altes s’han vist protegides amb polítiques fiscals que les afavoreixen, mentre que actualment les rendes del treball, és a dir, les de la majoria de la població són les que més aporten a les arques de l’Estat.

Alhora, els beneficis de les transnacionals i bancs augmenten. L’actual model d’introducció de les noves tecnologies i l’avarícia de la classe empresarial, amb la col·laboració de la majoria de partits polítics i les burocràcies sindicals, provoquen que a Catalunya l’atur quasi arriba a les 700.000 persones, sent les més perjudicades les dones i el jovent. Les hipoteques no es poden pagar i els desnonaments es multipliquen. La injustícia continua sent implacable amb els que han perdut la feina i el drama de la pèrdua d’ocupació i de l’habitatge propi cau sobre milers de ciutadans i ciutadanes.

Fem una crida a mobilitzar-se a totes les persones indignades amb la crisi i les seves conseqüències, indignades amb qui l'ha provocada, indignades amb la corrupció política i aquesta falsa democràcia que ens venen com el millor dels mons possibles, indignades amb el capitalisme i els seus gestors que només genera beneficis per a uns pocs i precarietat i misèria per a la majoria, indignades amb les multinacionals explotadores del planeta i de les persones, indignades amb la dretanització de la societat i l'increment del feixisme, indignades en definitiva amb un sistema social que genera, bàsicament, infelicitat i insatisfacció.

• Màxima prioritat a les persones.

• Defensem una sanitat, una educació i uns serveis socials públics, gratuïts i de qualitat.

• Inversió social com a motor econòmic i de treball.

• Per un desenvolupament sostenible.

• Pel dret efectiu i real a l'habitatge.

• Contra l'atur, la precarietat i les retallades.

• Prou de privilegis per a polítics, banquers i empresaris.

• Per una democràcia real, transparent i participativa ja!

>>> Adjuntem: cartell, octavetes i manifest.

Attached documents