CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Reus el 21 de juliol contra el pla d’ajustament i les retallades del PP

Dimarts, 17 juliol, 2012

Després de la concentració del passat divendres davant del local del PP a Reus, es va proposar la convocatòria d'una manifestació unitària el dissabte 21 de juliol a Reus, per tal d'expressar la protesta social i laboral contra les últimes mesures econòmiques i retallades aprovades pel govern espanyol.

El punt de sortida serà la Plaça de les Oques, a les 12h. del migdia.

Es tracta d'una convocatòria unitària oberta a sindicats i col·lectius, plataformes i moviments socials que lluiten contra les retallades i contra la crisi, els seus culpables i els seus efectes, una convocatòria ciutadana sense protagonismes ni sigles.

No deixarem que el capitalisme arruïni les nostres vides. Prenem el carrer!

L’estat espanyol està aplicant un pla d’ajustament i una política de retallades que suposa un empobriment generalitzat de la població. Noves mesures d’un govern que diu que no te marge de maniobra ni llibertat de moviments, una forma suau de dir que som un estat rescatat i una economia intervinguda, plegada als interessos de la banca i el capital, sotmesos als dictats de la Unió Europea, el Banc Central Europeu i els organismes del capitalisme internacional. Si no tenen marge de maniobra, que dimiteixin el sr. Rajoy i el seu govern.

Amb aquestes polítiques de caire ultra-neoliberal s’està agreujant la recessió, empobrint a la població, destruint ocupació, privatitzant serveis públics, rebaixant salaris, retallant la protecció social i provocant que cada vegada més gent tinguem problemes per a subsistir. Augmentar l’IVA, atacar les prestacions socials o retallar els salaris en el sector públic són polítiques injustes que fan que la crisi la paguem qui no tenim responsabilitat en la mateixa.

Aquesta política de l’estat suposa el transvàs de quantitats ingents de diners públic per a la banca al mateix temps que s’imposen a la població mesures antisocials draconianes, és inadmissible que es regalin 100.000 milions d’euros a la banca i que, simultàniament, es retallin les prestacions per desocupació o dependència, les pensions i els salaris.

És inacceptable que es rebaixin les cotitzacions socials a les empreses i s’apugi l’IVA al conjunt de les classes populars. S’està realitzant un enorme transvasament de renda per afavorir una minoria de la població i aquest saqueig compta amb la connivència del poder polític, econòmic i financer. Les mesures ultra-neoliberals només afavoreixen als qui s’enriqueixen gràcies a les retallades salarials i socials i les privatitzacions.

Un cop més, ni rastre de mesures progressives, com ara increment impositius a les rendes del capital, a les Sicav o apujar l’IRPF a partir de certs nivells. Funcionaris, aturats i consumidors, seran les principals víctimes de la tisorada salvatge de Rajoy. Res de tocar les grans fortunes, res d’acabar amb el frau fiscal, res d’apujar impostos als que més tenen, res d’acabar amb els paradisos fiscals, res d’acabar amb la corrupció que domina els estaments polítics i empresarials.

Ja n’hi ha prou d’aquest robatori organitzat, ja n’hi ha prou de regalar diners a la banca i governar en benefici de la patronal, ja n’hi ha prou de fer fora a la gent de les seves cases, ja n’hi ha prou d’enviar a la gent a l’atur, la precarietat i la misèria

Qui governa treballa a favor d’una minoria poderosa, aquest 1% que agents socials de tot el món assenyalem com a responsables i exclusius beneficiaris de l’actual situació econòmica i social.

Per això, és imprescindible la mobilització social contra les polítiques econòmiques dels governs català i espanyol. Hem de seguir lluitant i ocupants els carrers per fer sentir la nostra veu fins aconseguir forçar als governs a retirar les mesures adoptades i les retallades.

Cap a una nova vaga general i indefinida.

Assemblea Popular de Reus

http://www.primaverareus.cat/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció