CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació a Tarragona el 26 d’abril pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

Diumenge, 20 abril, 2008

Jo també he avortat!
Pel dret de les dones a decidir

Dissabte 26 d'abril, a les 12 h., MANIFESTACIÓ a Tarragona

La campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït ha preparat una nova entrega col·lectiva d'autoinculpacions per reclamar el dret de les dones a decidir sobre el seu cos, que serà una continuació de l'entrega col·lectiva realitzada a finals de febrer, en que es van presentar a Catalunya prop de 3000 escrits d'autoinculpació d'haver avortat o haver acompanyat algú a fer-ho, 170 d'ells presentats a Tarragona.


Aquesta nova entrega d'escrits d'autoinculpació, que es recolliran per tota Catalunya, es farà el 26 d'abril als jutjats de Tarragona, els únics de Catalunya que han obert diligències per aquesta acció i han cridat a declarar diverses persones (entre elles diversos/es militants de CGT de Tarragona i Reus) que van presentar escrits d'autoinculpació a finals de febrer.

Aquest és el programa del 26 d'abril:

- 12 h., Lliurament d'autoinculpacions a la Rambla Nova, assemblea de la campanya, activitats lúdiques,...
- 13 h., Manifestació fins als Jutjats.
- 13.30 h., Entrega de les autoinculpacions als Jutjats.
- 14 h., vermut tarragoní i dinar de carmanyola a la Rambla President Companys (davant els Jutjats).
- 16 h., comiat i fi de la trobada

Des de la CGT donem suport a la convocatòria.


DRET DE LES A DONES A DECIDIR.

SOLIDARITAT AMB LES DONES IMPUTADES PER HAVER AVORTAT O PER
HAVER-SE AUTOINCULPAT

EL DIA 26 ANEM A TARRAGONA A PRESENTAR AUTOINCULPACIONS

Des de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït denunciem que continuen les citacions a les dones imputades en les causes de la clínica del Dr. Morín i de la clínica Isadora de Madrid. Les imputacions judicials aboquen les dones a rememorar el seu avortament, considerant-les presumptament delinqüents. Això no fa més que augmentar la por i la inseguretat per a totes les dones que necessiten recórrer a l’avortament, i que en molts casos han estat derivades de la sanitat pública a la privada per què, per negligència de la xarxa sanitària pública, han excedit els terminis permesos legalment per malformacions del fetus.

A més, a nivell judicial, a Tarragona s’està fent anar a declarar a les persones que s’han autoinculpat, a diferència d’altres llocs com a Barcelona on s’ha considerat arxivable i, per tant es torna a abundar en la pressumpció de delicte de les dones que hem avortat

També denunciem l’assetjament continu que estan vivint, per part dels sectors més reaccionaris i conservadors, els i les professionals que practiquen avortaments en clíniques especialitzades del nostre Estat. En concret, a partir del requeriment notarial d’E-Cristians contra la clínica Tutor i el Dr. Barambio; o de l’assetjament per part de la Guàrdia Civil a la Clínica Isadora. Mentrestant, la sanitat pública actua amb completa irresponsabilitat en no assumir ni els avortaments de més risc, derivant-los a les clíniques que les organitzacions anti-elecció han posat en el focus judicial.

Per tot això EXIGIM:

Que es garanteixi la seguretat, el dret, i la confidencialitat de les dones que han avortat i de les professionals que estan fent avortaments, que s’aturin els interrogatoris i compareixences

Fora l’avortament del Codi penal. Despenalització ja. Que l’avortament sigui una prestació sanitària dins la xarxa pública i que es prenguin les mesures per posar-lo en pràctica.

TOTES I TOTS A TARRAGONA EL DIA 26 D’ABRIL.

Recollim autoinculpacions per a lliurar al Jutjat de Tarragona el 26 d’abril

CAMPANYA PEL DRET A L’AVORTAMENT LIURE I GRATUÏT

més informació a: dretalpropicos@gmail.com

934127161, c/Casp, 38, principal, Barcelona

www.caladona.org/avortamentlliureigratuit.html

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció