CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació anticapitalista 1 de Maig a Tarragona #1demaig

Dimarts, 29 abril, 2014

Manifestació anticapitalista convocada per CGT i altres col·lectius i organitzacions del Camp a Tarragona pel 1r de Maig.

- 18h. Manifestació que sortirà de la Rambla Nova (al costat de la Imperial Tarraco), i farà el recorregut següent: Avinguda Prat de la Riba, carrer Gasòmetre, carrer de la Unió, Rambla Nova, carrer Agustí i finalització a la Plaça de la Font.

LEMA: "NI PACTES, NI REFORMES. SUPEREM L'EUROPA CAPITALISTA"

Federacions de CGT Tarragona, CGT Baix Camp-Priorat i CGT Baix Penedès

Manifestació anticapitalista a Tarragona pel Dia Internacional dels Treballadors

Amb el lema “Ni pactes ni reformes, superem l’Europa capitalista!”, els col·lectius i organitzacions anticapitalistes del Camp convoquen com cada any una manifestació a Tarragona l’1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores. La manifestació sortirà a les sis de la tarda de la Plaça Imperial Tarraco.

Enguany les organitzacions anticapitalistes volen denunciar les pràctiques pactistes dels sindicats majoritaris i pactistes, que assumint el xantatge patronal ajuden a aprofundir en la precarització dels llocs de treball. Aprofitant les properes eleccions europees, també es denuncia el paper d’aquesta institució, origen de les retallades antisocials i del desmantellament dels drets de la classe treballadors. La Unió Europea és el bastió dels interessos econòmics privats i el seu poder queda al marge del control ciutadà.

L’anticapitalisme del Camp fa una crida a la mobilització per reclamar els drets laborals i socials que les polítiques liberals salvatges ens retallen per tal de preservar els interessos dels mercats financers, la patronal i els que viuen de l’explotació dels treballadors.

http://pobleviu.cat/2014/04/25/manifestacio-anticapitalista-a-tarragona-pel-dia-internacional-dels-treballadors/

Comunicat roda de premsa bloc anticapitalista manifestació 1 de maig

Aquest matí a Tarragona els sindicats CGT i COS han presentat la manifestació prevista per al proper 1 de maig en motiu de la Diada dels Treballadors i Treballadores. La manifestació, que porta per lema “Ni pactes ni reformes, superem l’Europa capitalista”, està convocada a les 18h a la Plaça Imperial Tarraco de Tarragona per diverses organitzacions i col·lectius de totes les comarques del Camp.

José Tabuyo, de la CGT, s’ha encarregat de reivindicar el caràcter anticapitalista d’aquesta manifestació: “Les nostres organitzacions busquen una transformació integral d’aquest model, enfrontant-nos al capitalisme, i per canviar les regles establertes, donant prioritat a les persones i no pas als mercats”. Ha remarcat que la via per aconseguir-ho és lluitant dia a dia i no pas buscant pactes amb la patronal que generalment faciliten els objectius dels poderosos.

Josep Maria Martorell, de la COS, ha exposat els motius d’esmentar la Unió Europea en la convocatòria d’enguany. Davant de les properes eleccions europees cal recordar que la UE és un conjunt d’institucions totalment antidemocràtica, que no està subjecte a la participació, sufragi, ni control per part de les persones. L’únic que s’escull és el Parlament Europeu, un òrgan buit de poder i sense iniciativa legislativa; una mera cambra consultiva per donar aparença democràtica. A la pràctica són els òrgans no escollits de la troika els que imposen les polítiques pressupostàries, fiscals i laborals als estats europeus. La UE facilita el rescat dels bancs i dels estats, però no de les persones, exigint a canvi la privatització i el desmantellament dels serveis públics, l’empitjorament de les condicions laborals a favor de l’empresari, la reducció de les prestacions, etc.

La CGT ha reivindicat El 1r de Maig com a dia reivindicatiu i de reconeixement de la lluita com garantia dels drets: al treball digne; a una jornada laboral que possibiliti conciliar el treball obligatori amb la vida social; a un salari i prestacions socials suficients, bé quan es té ocupació i també quan no se’n té; a pensions adequades per a viure amb dignitat; a la llibertat sindical i de negociació col·lectiva, etc….

La COS ha recalcat que inscriu la seva lluita sindical en un projecte polític més ampli, que no es queda en la mera negociació d’unes millors condicions d’explotació, sinó que avança cap al socialisme per a uns Països Catalans independents i no patriarcals. La classe treballadora és l’única garantia que tenim en aquest procés sobiranista per a construir, no un país capitalista i corrupte qualsevol, sinó un nou país de justícia i llibertat. Ha emfatitzat en el feminisme de classe en un moment en que les dones suporten el major pes de la crisi degut al tradicional paper en les tasques de cura.

La roda de premsa ha acabat amb uns aclariments al respecte de les declaracions d’UGT sobre una suposada “ruptura de la unitat sindical”. Així doncs, enguany l’única manifestació prevista per l’1 de maig es convoca sota el paraigües de “Bloc Anticapitalista”, on s’hi aglutinen també ateneus llibertaris, el conjunt de l’Esquerra Independentista (Arran, SEPC, CUP, col·lectius feministes, Alerta Solidària) i Amigos del Che.

28 d'abril de 2014

http://pobleviu.cat/2014/04/28/cgt-i-cos-convoquen-manifestacio-a-les-comarques-del-camp-el-proper-1-de-maig/

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

- FACEBOOK CGT TARRAGONA

Cartell: