CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació antinuclear a Barcelona el 5 de juny

Diumenge, 29 maig, 2011

tanquem nuclears manifestació

Manifestació antinuclear, diumenge 5 juny, Barcelona

Sortida: 12 h. Pla de Palau. Final: Seu d'Endesa al Paral·lel.

Tanquem ja les centrals nuclears

Més de vuitanta entitats de la societat civil de Catalunya invitem a la ciutadania a participar en la manifestació del proper diumenge, 5 de juny, a Barcelona, per demanar:

* un calendari de tancament urgent de les centrals nuclears que encara funcionen a Catalunya i l'Estat;

* que no es concedeixi la renovació de permís d'explotació de la central nuclear d'Ascó, que caduca l'1 d'octubre d'enguany;

* que s'abandoni definitivament el procés d'ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat de residus radioactius;

* que desprès de decidir el calendari de tancament, s'obri un procés de participació pública per tal de decidir com abordar la gestió dels residus radioactius que les centrals nuclears de l'Estat han deixat al llarg dels seus anys de funcionament;

* i que s'elabori una estratègia per a una transició energètica accelerada envers un sistema elèctric fonamentat en l'estalvi, l'eficiència i tecnologies de generació basades al 100% en fonts renovables.

La catàstrofe nuclear de Fukushima, al Japó, ha tornat a mostrar l'energia nuclear com el que és: bruta, perillosa, cara en vides i en costos econòmics.

A Alemanya, França, Itàlia, Suïssa, la Xina, i el mateix Japó es paralitzen projectes de centrals, i a tot arreu la societat demana que es facin plans per abandonar l'energia nuclear.

A Catalunya, i a Espanya. Les velles nuclears pateixen, de manera continuada, avaries, problemes tècnics i fallides de seguretat. A més són innecessàries:
avui a l'estat espanyol hi ha potència elèctrica de sobres per poder prescindir de tot el parc de generació nuclear i garantir el subministrament, i l'estabilitat del sistema elèctric.

Animem a la ciutadania a que facin tot allò que estigui al seu abast informar-se i transmetre informació, convocar i participar en accions, actes informatius i mobilitzacions, i proveir-se d'electricitat d'origen renovable per fer pressió a l'Estat, la Generalitat i les empreses pel tancament urgent de les centrals nuclears.

Tanquem JA les nuclears!!

SUPORT ECONÒMIC AL COMPTE CORRENT: 3025-0001-10-1433021331

>>> Podeu comunicar el vostre ingrés a tln-nce@pangea.org

>>> Més informació:

http://www.tanquemlesnuclears.org/