CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació antirepressiva 17 juny a Barcelona: Alerta Solidària felicita als que van aguantar i guanyar!

Dimarts, 19 juny, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Varem estar segrestades, 500 persones, durant 150 minuts al centre de Barcelona

El diumenge 17 de juny, a Barcelona, al carrer Pelai, cantonada amb la Rambla de Canaletes, els Mossos d’Esquadra van tenir retingudes les persones que assistíem a la manifestació antirepressiva que clamava per la llibertat de manifestació i d’expressió.

Des d’Alerta Solidària volem, primer de tot, agrair a totes les manifestants la seva fermesa i determinació en no deixar-se vèncer per les continues provocacions dels agents policials. L’actitud de les persones assistents a la marxa va generar una onada de solidaritat per part de moltes altres persones, alienes a la convocatòria que, en veient el lamentable espectacle, no dubtaren en corejar crits a favor de la llibertat.

Agraïm especialment a totes aquestes persones la seva valentia, imposant-se a la intimidació de les empentes dels Mossos. Agraïm cada cop que ens aplaudien, que ens feien arribar aigua, tabac, pomes, bosses de patates, panets... o una simple mirada de complicitat que podíem captar entremig de l’escletxa que dibuixaven els cascs, les botes, les porres... dels violents que no deixaven entrar ni sortir a ningú de la manifestació segrestada.

Trenta anys després, i aquí no ha canviat res!

Quinze persones van haver d’orinar enmig del carrer. Diversos contusionats pels cops de porra dels agents. Insultats i vexats durant 150 minuts etern. Els turistes no entenien res. Els d’aquí, senzillament, al•lucinaven.

A les 22’05 el primer senyal de victòria. Els Mossos es van enretirar uns quants metres d’un costat, desplaçant la barrera que formaven a l’entrada de Plaça Catalunya unes quantes passes cap endins. Es preparaven per escombrar-nos violentament, empenyent-nos des del darrera de la manifestació, des del carrer Pelai. Però la gent, malgrat les dues hores que dúiem segrestades, es va asseure, i es va reiterar per megafonia que el nostre objectiu seguia sent baixar per les Rambles. Els crits de suport des de fora es multiplicaven i els Mossos, que no van gosar posar-se més en ridícul, van optar per, 20 minuts més tard, dissoldre el calaix policial que ens tenia segrestades. Amb pas militar, en fila índia, els Mossos van començar a obrir l’espai que ens havia mantingut tancades durant dues hores i mitja. Els crits de “resistència, resistència” van deixar pas a l’alegria i als crits de “victòria!”. Cinc minuts més tard, es desconvocava la manifestació i mica en mica marxàvem cap a casa, això sí, després d’abraçar a gent desconeguda que ens havia donat suport des de fora i amb el cap, la moral i la dignitat ben altes!

No tenim cap mena de dubte. La resistència pacífica practicada, durant dues hores i mitja, sense renunciar al recorregut fixat, que consistia en baixar per les Rambles fins al carrer Ferran per acabar a la plaça Sant Jaume, com s’ha fet milers de vegades sense cap problema, va tenir el seu premi: varem vèncer la dinàmica repressiva dels Mossos que d’ençà d’uns quants mesos apliquen per sistema l’encapsulament, l’embolcallat, l’asfixia, el segrest literal de manifestacions senceres imposant recorreguts alhora que colpegen i provoquen als que queden retingus a dins del cordó i, alhora, difonen un missatge de falsa perillositat cap a la gent que passeja per fora. Em trencat la seva dinàmica i hem creat un precedent de dignitat i llibertat.

Felicitats a tots i a totes les que vareu participar en la marxa de diumenge! Felicitats també a les que, des de fora estant, no us vareu deixar intimidar per la por i vareu trencar el silenci, generant solidaritat i seguretat a les que estàvem a dins.

Només el Poble salva al Poble!
La repressió mai ens tallarà les ales!

Alerta Solidària
Barcelona, 18 de juny de 2007

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció