CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació avui dels veïns de la Barceloneta

Divendres, 9 març, 2007

A les 19:00 en la plaça de la Barceloneta començarà la manifestació en protesta contra la Modificació del PGM per a la Barceloneta aprovada divendres passat 23 de febrer per l'Ajuntament de Barcelona. Els veïns i veïnes de la Barceloneta tornem a sortir al carrer exigint un procés de participació real i que cap veí no hagi de marxar-se del barri.


Fa dues setmanes que els veïns del barri de la Barceloneta estem sortint al carrer per mostrar nostre rebuig d'un pla que obre les portes a l'especulació i que preveu que hi hagi veïns que hàgim d'abandonar el barri.

Davant la falta d'informació clara per part de l'Ajuntament, dimecres passat es va celebrar una assemblea de barri informativa a l'església de Sant Miquel, en la que van participar unes 300 persones, i en la que es va explicar els problemes que presenta l'actual pla, elaborat al marge dels veïns que vivim al barri.

Per això, exigim una moratòria del pla fins que no s'elabori un pla que tingui en compte les necessitats que tenim les persones que vivim al barri. L'actual pla presenta diferents problemes:

- El fet que un 20% dels afectats haurà d'abandonar definitivament el barri.
- No es té en compte el barri com a patrimoni històric.
- L'aplicació del pla es deixa en mans de la iniciativa privada. Serà el 50% dels propietaris + 1 dels edificis afectats els que decideixin l'aplicació del pla. Amb això l'Ajuntament eludeix la responsabilitat de fer-se càrrec dels conflictes que pugui generar el pla i els trasllada als veïns. A més, obri la porta a què immobiliàries i promotores facin negoci al barri, i això pot suposar casos d'assetjament immobiliari.
- Els veïns haurem de carregar amb els costs del pla, l'Ajuntament donarà ajudes i subvencions, però no estan clares les condicions per a poder-les rebre ni les quantitats.

El Regidor Carles Martí va negar la moratòria petició per entitats veïnals el dia abans de l'aprovació del pla. Aqueixa mateixa vesprada es va fer una cassolada, a la que va seguir una setmana de manifestacions diàries al barri en contra del pla.

Aquest matí s'han penjolls pancartes del monument als "quarts de casa" de la platja de La Barceloneta per a convocar a la manifestació i denunciar els diferents problemes que té el pla. (Per a veure foto, mireu http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/295715/index.php)

Cap pla sense els veïns!
Cap veí fora del barri!

AAVV l'Òstia,
Plataforma d'afectats en defensa de La Barceloneta

pdefensabarceloneta @yahoo.es