CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació ciutadana el 27 de maig a Vilanova i la Geltrú: Aturem el feixisme i el racisme

Dimarts, 24 maig, 2011

Manifestació divendres 27 maig · 20:00 h.

Plaça de les Neus, Vilanova i la Geltrú

MANIFESTACIÓ EN REBUIG A L'ODI RACIAL I AL FEIXISME I FAVOR DE LA CONVIVÈNCIA EN LA DIVERSITAT A VILANOVA I LA GELTRÚ

MANIFEST: ATUREM EL FEIXISME I EL RACISME

Al Garraf, totes i tots som immigrants

-Totes les persones que som aquí ens manifestem perquè ens preocupen la xenofòbia i el racisme. No ens agrada viure amb por al desconegut, ni recels amb els diferents. No ens agrada la idea que hi hagi unes persones superiors a les altres.

-A totes ens preocupa l’augment d’aquests valors i d’aquests sentiments, que veiem agreujats últimament per les desigualtats socials i econòmiques creixents.

-I ens preocupa especialment la utilització que se’n fa -cada cop més- per part d’alguns grups polítics, sobretot en període d’eleccions. Ens preocupa, i molt, veure com comencen a estendre’s partits xenòfobs, i com alguns partits tradicionals tendeixen a explotar també aquests mena de discurs.

-A Vilanova i la Geltrú, sabem de què parlem. Ja fa un temps que hem vist l’aparició de propaganda racista als nostres carrers, i hem viscut l’intent de Plataforma per Catalunya per fer-se un lloc a la vida política i social de la vila. Ho ha volgut fer a base d’assenyalar alguns col·lectius dels nostres veïns i veïnes, i d’agredir i amenaçar aquelles i aquells altres que ens hi hem solidaritzat.

-Això no ha estat pas casualitat. Han anat a per naltros perquè, ho podem dir amb orgull, a Vilanova i la Geltrú, un nombrós grups de ciutadans ens hem mantingut fermes en la denúncia del racisme, sortint al carrer cada cop que ha calgut, per dir les coses pel seu nom. Vilanova, i el Garraf -territori de migracions, de gent treballadora- i bona part del seu jovent més actiu han ofert un exemple de solidaritat per a tots els pobles i ciutats catalanes.

-Com a resultat, no ho oblidem, hem tingut 5 persones agredides (dues menors d’edat), 2 persones amenaçades de mort (un menor d’edat), 2 joves detinguts (un menor d’edat), i 4 joves jutjats per falses amenaces.

-A qui correspongui, cal dir que ja n’hi ha prou, que exigim justícia. No pot ser que les agressions, de caire clarament feixista, gaudeixin d’aquesta impunitat. Però no ens penedim d’haver sortit a defensar d’altres vilanovins i vilanovines, atacades pel sol fet de tenir orígens a d’altres països o de tenir trets culturals propis.

-Enhorabona a tots i totes. A Vilanova i la Geltrú, al Garraf, de moment no han passat.

-Amb aquesta gran manifestació, demostrem la nostra voluntat de viure en pau i convivència, amb justícia i dignitat. Aprenent a enriquir-nos amb la diversitat de la nostra gent, i la riquesa cultural de TOT el poble vilanoví.

MANIFESTACIÓ: DIVENDRES 27 MAIG - 8 DEL VESPRE - PLAÇA DE LES NEUS

Unitat contra el Feixisme - Garraf

ADHESIONS AL MANIFEST D'ENTITATS I ORGANITZACIONS:

unitat.contra.el.feixisme.garraf@gmail.com