CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació confederal de CGT a Madrid el 18 de juny en defensa dels serveis públics

Dimecres, 8 juny, 2016

MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS
EL 18 DE JUNY TOTES A MADRID

La CGT crida a totes les persones, al Sindicalisme de classe alternatiu, a les Marees ciutadanes, a les estudiants, als col·lectius i moviments socials i a la classe treballadora en general, a participar en la Manifestació estatal que hem convocat per al dia 18 de Juny a Madrid, a les 12 hores, des de Cibeles fins a la Plaça d'Espanya, per defensar els Serveis Públics, la qual cosa és Comú per tots i totes, la qual cosa no podem deixar que es mercantilitzi perquè són serveis bàsics per a la vida de les persones.

Estem parlant de drets bàsics, essencials per viure dignament: la Sanitat, l'Educació, l'Aigua, les Energies, les Pensions, les Cures, l'Habitatge, els Transports i les Comunicacions, la Cultura, les Prestacions per Desocupació, la cura del Medi ambient, la Neteja de les ciutats i la Conservació dels seus jardins i parcs, les Emergències, l'accés a la Justícia…

Sabem que aquests Drets, si no es defensen, seran espoliats pels que mouen els fils dels “mercats”, per fer negoci a costa de les nostres vides, condemnant-nos a una vida precària des d'un model de societat totalment desigual i injust. L'exemple de Grècia és molt alliçonador.

Des de 1982, tot el públic s'ha anat lliurant als grans grups empresarials i financers, des de governs de diferent signe però de similars polítiques. Des de 2007, l'inici de la crisi-estafa, els governs, al costat de les institucions de la Unió Europea i les altres eines del sistema capitalista. FMI, BM, BCE han espoliat les rendes salarials, empobrint a la majoria social per al benefici privat d'uns pocs.

Sabem també, per ancestrals i reiterades experiències, que no és votant com es garanteixen els drets i les llibertats, com es recupera tot allò del que ens han desposseït que era nostre, ni s'impedeixen nous atracaments socials. És amb la protesta al carrer, amb la pressió popular, amb la lluita decidida de tots i totes, governi qui governi, com aconseguirem establir un model de societat on puguem viure amb Dignitat.

No estem lluitant per la “estatalització” de la vida, estem lluitant per defensar allò que és Comú, el que és de tots i totes i, per això, defensem també la necessitat i el dret a la participació en la gestió i en la presa de decisions per part de les usuàries i treballadores d'aquests serveis. Es tracta d'exercir la Democràcia directa, la participació real en tot allò que ens afecta vitalment.

Sortim novament al carrer, massivament, a defensar el que és nostre, perquè “tenim dret a tenir drets”, però haurem de guanyar-los perquè ningú ens els regalarà.

TENIM DRET A TENIR DRETS !!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT
http://cgt.org.es/en-defensa-de-lo-publico
http://cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/manifestacion-en-defensa-de-los-servicios-publicos-el-18-de-junio-tods-madr

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uQ5ALknBEok

Manifestació 18 juny a Madrid