CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació contra el CETA el 15 d’octubre a Reus i actes previs

Dimarts, 4 octubre, 2016

Actes a Reus contra el CETA i el TTIP, els tractats de lliure comerç que es volen signar entre la UE i el Canadà i els EEUU, que tindran conseqüències molt negatives a nivell mediambiental i de drets socials i laborals.

“EKO project – construint alternatives”, xerrada sobre projecte EKO de suport a refugiades a càrrec Arnau Gali
DILLUNS 10 D’OCTUBRE A LES 19H30 AL CASAL DESPERTAFERRO

“Actualitat de la revolució i contrarevolució a Amèrica Llatina", a càrrec de Carles Badenes (politòleg i economista)
DIJOUS 13 D'OCTUBRE A LES 20H AL CASAL DESPERTAFERRO

“Els tractats de lliure comerç: Un nou cop a la sobirania dels pobles”, a càrrec de Teresa Forcades, presentada per Francesc Xammar
DIVENDRES DIA 14 D’OCTUBRE A LES 19H30 A LA PLAÇA GEGANT INDI

MANIFESTACIÓ EN CONTRA DELS TRACTATS DE LLIURE COMERÇ
DISSABTE 15 D’OCTUBRE A LES 19h plaça Catalunya - REUS.
NO TTIP, NO CETA, NO TISA

"Presentació de l'Informe de Taifa: La despossessió de la vida quotidiana", a càrrec de Viki Soldevila i Josep Manel Busqueta (membres del seminari d’economia crítica Taifa)
DIJOUS 20 D'OCTUBRE A LES 20H AL CASAL DESPERTAFERRO

QUÈ ÉS UN TRACTAT DE LLIURE COMERÇ?

És un acord comercial entre estructures polítiques reconegudes (països, conjunt de països). Els tractats de lliure comerç apareixen amb la voluntat que interessos oligàrquics s'imposin per sobre de la voluntat dels pobles, reduint encara més la seva sobirania.

El que s’intenta imposar actualment són acords entre la Unió Europea i els Estats Units d’Amèrica (TTIP, TISA) o entre el Canada i la Unió Europea (CETA). Aquestes negociacions s’estan portant en secret entre una delegació dels Estats Units d’Amèrica o Canada i una altra de la Unió Europea. Les persones que formen part de les delegacions i negocien els tractats no se sap qui són i, en tot cas, no han sigut assignades ni per part del congrés Americà ni per part del parlament Europeu.

QUÈ POT IMPLICAR AQUESTS TRACTATS?

De manera directa, independentment de que s’acabi signant o no aquests tractats, pel sol fet de negociar-los ha sigut, un atac total a la sobirania dels pobles. Els tres poders que la defineixen: el poder legislatiu, el poder executiu i el poder judicial queden menystinguts en la negociació així com en la resolució final. Els acords establerts en els tractats tindrien un marc normatiu més alt que la de qualsevol altre àmbit de decisió polític (estatal, regional, comarcal, ciutadà). Normatives de regulació medi ambientals, d’organització social, de drets laborals, d’organització urbanística, etc...pròpies a un territori i a la seva ciutadania no es tindrien en compte perquè les condicions de negociació que s’estableixin en aquest tractat tindrien un pes jurídic més alt que qualsevol altra normativa. I la legitimació dels tractats queda en entredit quan els tractats no són validats per la ciutadania per sufragi directe.

Per exemple: si es pactés en aquests tractats la lliure comercialització de productes transgènics malgrat que en el nostre territori decidim que no volem la comercialització d’aquests productes estaríem obligats a acceptar-ho; si decidissin en els tractats que tots els països haguéssim de tenir les mateixes condicions laborals, si aquestes fossin injustes i desiguals, els estats no tindrien sobirania per oposar-s'hi.

QUÈ HI PODEM FER?

PRENDRE CONSCIÈNCIA de què hi diuen els nostres representants al respecte. Cal saber que els partits polítics : CiU, UPyD, PSOE i PP, han votat en contra la realització d’un referèndum per a que sigui la ciutadania qui decideixi si vol o no estar sotmesa a la normativa que imposa aquests tractats (TTIP). Cal que aquests partits prenguin consciència que el poder no és d’ells sinó del poble i que sempre ha de restar en el poble. Aquests partits argumentaven, tot i desconèixer la realitat de la negociació, donada la seva opacitat, que aquest tractat seria un gran progrés per Europa. Sense tenir cap tipus d’estudi de impacte previ aquests partits s’han manifestat a favor d’un tractat que ningú sap què tracta i que ningú sap qui realment l’està negociant. Paradoxalment, el Parlament de Catalunya s'ha pronunciat en contra del TTIP. El que cal és, que ara la majoria parlamentaria i el govern de la Generalitat, actuïn en consonància amb aquesta decisió.

PASSAR LA INFORMACIÓ
Cal informar a la ciutadania del que està passant, cal que s’assabenti tothom del que s’està intentant fer. Cal fer-ne difusió en les xarxes socials, cal comentar-ho a la família, als amics, a la feina, a les escoles, a tot arreu. Ens estan treien tots els drets i aquesta seria la culminació de la pèrdua de tot dret perquè ja no podríem decidir res.

PER AVANÇAR CAP A LA PLENA SOBIRANIA DELS POBLES, IMPLICA’T
Mobilitza’t amb qualsevol de les organitzacions socials o polítiques que s’oposen a aquests tractats. Vine als actes previstos durant aquesta setmana de mobilitzacions.

Plataforma contra els Tractats de Lliure Comerç (NO CETA, NO TTIP, NO TISA)

Actes contra el CETA a Reus

Manifestació contra CETA i TTIP a Reus

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció