CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació contra el racisme el 18 de març al Vendrell

Dimarts, 14 març, 2017

18M, JORNADA INTERNACIONAL DE LLUITA CONTRA EL RACISME

El dissabte 18 de març, a les 18:00h a la Rambla del Vendrell, Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) ha convocat una manifestació contra el racisme.

Aquesta manifestació s’emmarca en una jornada de lluita internacional convocada a ciutats com Londres, Atenes, Glasgow, Berlin, París, Viena, Amsterdam, Copenhaguen, Zurich, Varsòvia, Nicòsia, Noca York, Sydney, Toronto, Seül... A Catalunya es convoquen concentracions durant el matí a Molins de Rei, Manresa, Olot, Pineda de Mar. I per la tarda a Lleida hi ha una convocatòria proposada per Lleida Lliure de Franquisme i la convocatòria del Vendrell.

UCFR ha triat aquestes ciutats per ser llocs on encara hi ha nuclis forts i actius de grups feixistes i racistes, sabent que aquests grups divideixen a les treballadores culpabilitzant als més vulnerables d’unes desigualtats socials provocades pels poderosos. En el cas del Vendrell hi ha tres regidors de Plataforma per Catalunya i un nucli actiu de Democracia Nacional Joven ( el coordinador nacional de la qual és del Vendrell) empudegant el poble amb el seu discurs homòfob, masclista, racista i feixista, aquest discurs ranci i tòxic que cal eradicar dels nostres pobles i barris.

La manifestació acabarà amb uns parlaments de les entitats del poble, de la Fatou Faye Seka i la Sabiha Belm ( dues destacades militants antifeixistes i feministes de la vegueria del Penedès), de Lahssen el Younoussi (el pare del Yassir, assassinat a la comissaria dels mossos d’esquadra del Vendrell) i de les quatre denunciades per Plataforma per Catalunya.

Recordem que dues de les denunciades per PxC són afiliades de la FC de la CGT del Baix Penedès i que tant els de PxC, com els de DNJ les tenen a elles com a altres antifeixistes –i les organitzacions a les quals pertanyen- en el punt de mira. Per tant, necessitem tot el suport tant de difusió com de presència a la manifestació ja que, a més a més, DNJ ja està fent públic a través de les seves xarxes que saben que es farà aquesta manifestació.

La lluita contra el feixisme i contra el racisme no es pot triar: si admetem el racisme i el feixisme estem excloent a les seves víctimes, que al final serem totes nosaltres, i no podem deixar que nefastos, segregadors i sagnants episodis històrics es tornin a repetir. Per això demanem la màxima presència i difusió de la manifestació del Vendrell a la afiliació.

Feixisme mai més!

Prou racisme!

Federació Comarcal del Baix Penedès de la CGT
https://twitter.com/CGTBaixP
https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/
https://www.facebook.com/cgtbp/

ucfr_18m.png