CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació d’agraïment a Barcelona dels conductors d’autobusos de TMB

Dijous, 17 abril, 2008

mani_bus_1.jpg

Amb una pancarta o­n es podia llegia "Gràcies a la solidaritat" els conductors i conductores de TMB de Barcelona han agraït el suport solidari rebut en la seva lluita per aconseguir els dos dies de descans setmanal. L'acte i la posterior manifestació pel centre de Barcelona el vespre del dimecres 16 d'abril, han estat una celebració col·lectiva del triomf de la seva lluita.

L’acte va començar amb diversos parlaments a la Plaça Universitat. Josep Garganté, en nom del comitè de descansos, ha explicat que, tot i l’acord assolit el dia anterior, s’havia decidit mantenir la convocatòria de la manifestació per poder explicar els resultats de la lluita i poder agrair la àmplia solidaritat rebuda. Garganté ha recordat com tot va començar precisament amb una assemblea en aquell mateix lloc, o­n aclaparadorament els conductors i conductores de TMB van acordar encetar un procés de lluita per assolir els dos dies de descans setmanal. També ha anunciat que probablement l’1 de maig es farà una acte festiu per celebrar la victòria.

Per la seva banda, Saturnino Mercader ha fet balanç de la lluita i de l’acord aprovat massivament per l’assemblea dels treballadors, un acord que suposa assolir ja des d’ara el 50% de les reivindicacions del col·lectiu i que obre la via per poder completar la reivindicació dels dos dies de descans setmanal sense augment de jornada ni reducció salarial, mitjançant l’avançament de la negociació del conveni a partir de maig. També ha explicat que l’empresa ha hagut de recular en les sancions que havia imposat als treballadors, comprometent-se a no posar en marxa els 30 nous expedients i els 5 acomiadaments que tenia preparats, i a retirar parcialment les 24 sancions anteriors (només a partir de la data de l’acord, sense efectes retroactius). Mercader ha anunciat que exigiran la anul·lació total d'aquestes sancions per via judicial. D’altra banda, com que també es mantenen els processos penals oberts contra els 6 detinguts per la guàrdia urbana i els mossos d’Esquadra, Mercader ha denunciat que lluitar i ser solidari no pot ser cap delicte, per la qual cosa continuarà la solidaritat fins assolir l’anul·lació dels càrrecs contra ells. Finalment, ha deixat clar que la lluita no ha acabat i que ara comença una nova etapa amb la negociació del conveni, sense descartar noves mobilitzacions.

Després d’un breu parlament d’un portaveu de Can Vies, s’ha iniciat la manifestació fins a Plaça Catalunya en un ambient distès i de satisfacció general. Al final de l’acte, Faustino Mondragón ha fet una breu parlament o­n ha tornat a agrair la solidaritat rebuda i ha remarcat el caràcter unitari i assembleari de la lluita.

Teo Navarro, Kaos en la Red

Veure galeria fotogràfica a:

www.kaosenlared.net

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció