CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació de la vaga general d’ensenyament a Tarragona el 29 de febrer

Dilluns, 27 febrer, 2012

DIMECRES 29 DE FEBRER: VAGA!
11h. Manifestació des de la Imperial Tàrraco, Tarragona

L’Assemblea de la URV, creada arran de la vaga del 17 de novembre passat, convocarà la seva primera vaga a la universitat el proper 29 de febrer. Aquesta vaga, sorgida del SEPC arreu dels Països Catalans i de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP). A més, la vaga d’ensenyament tractarà no només l’àmbit universitari sinó també el secundari.

Manifest de l’Assemblea URV

Per tal de combatre els atacs rebuts per part dels governs català i espanyol en matèria d’ensenyament, l’Assemblea de la URV proposem un model educatiu públic coherent, de qualitat educativa i en català.

La universitat és una part més de la societat. La societat està en crisi i la universitat, en conseqüència, s’en ressent. No es tracta només de lluitar contra les privatitzacions dels serveis de la universitat (com l’aparcament, bar, copisteria, servei de neteja,…). La qüestió fonamental és que la universitat no estigui pensada precisament per servir al benefici privat. Repsol, Borges, Dow,… veuen en la universitat la font gratuïta d’investigació i formació de mà d’obra qualificada. La universitat no està pensada per al desenvolupament del pensament crític i abstracte per que aquest s’universalitzi en la societat; sinó que està pensada per a enriquir als qui, a més a més, ja surten beneficiats d’aquesta crisi.

Els últims mesos ens han aplicat augments de taxes, reduccions salarials, acomiadaments de professors i personal administratiu, i privatitzacions dels serveis de la universitat. Aquestes mesures afecten, per una banda, la qualitat de la nostra formació, que es veu clarament disminuïda qualitativament i, per l’altra, l’encariment del cost a canvi d’uns serveis que cada vegada són més deficients. La no renovació de contractes, la no substitució de personal jubilat i la prolongació dels contractes de becaris en precari fins als 30 anys suposa, des d’avui mateix, un dèficit en la nostra formació acadèmica i una greu violació dels drets tant dels estudiants com dels i les treballadores.

Per aquests motius, des de l’Assemblea de la URV exigim:

* Que la universitat estigui pensada i orientada per incrementar el nivell intel·lectual de tota la societat, que tingui vocació universalitzadora, que potenciï el pensament crític i abstracte, i no que estigui agenollada davant dels beneficis privats d’una minoria.

* Eliminar la duplicitat de càrrecs al Consell Social (càrrecs públics -catedràtics, docents…- i càrrecs privats -respresentants de multinacionals-), llegeixi’s Consell del Capital. Ara mateix hi ha un munt d’Urdangarins i Millets que legítimament dirigeixen la universitat.

* Reduir el preu de les matrícules (s’ha regalat diner públic a bancs i caixes privades, a Spanair,… però les matrícules cada dia són més cares, com s’entén?).

* La participació directa en les decisions de la URV que afectin l’alumnat, PDI i PAS mitjançant consells participatius, amb una proporcionalitat ajustada a la realitat, amb assemblees periòdiques.

* L’autogestió de tots els serveis de la Universitat (com es fa amb la Biblioteca): els pàrquings i les cafeteries que actualment estan privatitzats en mans de les empreses Vendrell Estil i Grup Soteras respectivament.

* Retallar els privilegis de la direcció de la Universitat.

* Contractació de personal interí i becari d’acord amb unes condicions laborals dignes i justes, així com la incorporació de nou professorat a les places vacants dels antics professors recentment jubilats i no substituïts.

* L’ampliació de línies l’autobús des de l’estació de trens de Tarragona fins al Campus Sescelades i Catalunya així com el correcte funcionament de la línia d’autobús Reus-Tarragona per tal de facilitar el transport a les respectives facultats utilitzant els serveis públics. Exigim també la gratuïtat d’aquests serveis tant per a treballadores com per als estudiants de la URV.

* La millora de les instal·lacions de les aules per tal de desenvolupar amb normalitat les classes i promoure el consum conscient tant dels aparells de calefacció com d’aire condicionat.

* L’obligatorietat d’acreditació del nivell C de català per poder impartir classes de manera continuada respectant els drets lingüístics dels catalanoparlants

Des de l’Assemblea de la URV, convidem estudiants, professors i personal PDI i PAS a participar a l’assemblea, cada dijous a les 14h al Campus Catalunya per seguir treballant amb l’objectiu de fer d’aquesta universitat un espai lliure i digne.