CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació dels professionals de la salut a Reus per aturar les retallades

Dimecres, 4 maig, 2011

Més de 250 treballadors dels centres d'assistència primària de la ciutat, de l'hospital de Sant Joan, de l'Institut Pere Mata i del sanatori Villablanca, s'han concentrat aquest dimecres 4 de maig al migdia per mostrar, de nou, el seu rebuig a les retallades en Salut realitzades pel Govern de la Generalitat. Amb crits de 'Boi dimissió', els manifestants s'han desplaçat des del CAP Sant Pere fins la plaça del Mercadal, on s'han trobat amb representants polítics de l'Ajuntament. A la concentració, hi han assistit representants dels sindicats CATAC, SATSE, CCOO, UGT, CGT i Metges de Catalunya, els quals han destacat que les retallades seran encara pitjors després de les eleccions municipals.

Fins ara es coneixia una part de les retallades que afectaven als serveis públics de salut, però no als centres concertats. El comitè d'empresa de l'Institut Pere Mata ha denunciat que, de moment, les polítiques de Mas han provocat el tancament d'un pavelló del centre i que l'empresa hagi decidit no renovar els contractes eventuals -són al voltant d'un 60%-. Els pacients seran traslladats, segons denuncia el comitè, a un espai encara sense obrir de la residència Monterols, i redistribuïts entre el propi Pere Mata.

A més assenyalen que el més greu de tot és que es deixa al carrer a una vintena de treballadors amb contractes eventuals -dels tres-cents que hi ha- i després s'obliga a la resta de professionals a fer hores extres. Segons els sindicats, la direcció de l'institut dedicat a la salut mental els hi ha comunicat que la retallada de pressupost serà d'un total de 4,8 milions d'euros, quan ja es pateix una discriminació històrica en el seu àmbit.

Pel que fa al sanatori Villablanca, encara no s'han pres mesures concretes, però els sindicats alerten que la direcció vol reduir de vuit a set hores la jornada laboral dels treballadors fixes, per cobrir les baixes dels eventuals. Això suposaria perdre trenta dies de vacances per persona i any, s'assenyala des del comité d'empresa, remarcant que la retallada podria ser d'1 milió d'euros.

En l'àmbit de l'assistència primària i els hospitals, ja s'han dut a terme un 60% de les retallades que han provocat, per exemple, el tancament de 41 llits i tres quiròfans a l'Hospital de Joan XXIII de Tarragona o que un sociosanitari de la ciutat ha tancat una planta i ha acomiadat a quatre auxiliars.

La manifestació dels treballadors de la salut ha finalitzat amb la lectura d'un manifest que mostra el seu rebuig a les polítiques del Govern i alerta de la privatització que volen dur a terme el govern de CiU. A més, els sindicats han manifestat la seva intenció de seguir amb les mobilitzacions, ja que consideren que el govern està mentint a la ciutadania amb l'aplaçament de les mesures per després de les eleccions, i que a partir del dia 23 de maig s'aplicarà la resta del programa de retallades.

Font: Agències


Més d'un centenar de treballadors de Joan XXIII tornen a protestar contra les retallades

Les treballadores de la neteja del centre sanitari s'han sumat per primer cop a la convocatòria

Les protestes contra les retallades de Sanitat no perden força. Més d'un centenar de treballadors de l'hospital Joan XXIII s'han tornat a concentrar aquest dimecres per mostrar el seu rebuig a la reducció del pressupost. La junta de personal denuncia que mentre el Govern assegura que no presentarà els plans de xoc fins passades les eleccions municipals, les retallades ja s'estan aplicant en aquest hospital. A diferència de les anteriors protestes, aquest dimecres, per primer cop, s'han sumat a la concentració les treballadores de la neteja de l'hospital, les quals denuncien que en els darrers mesos no s'han renovat una vintena de contractes.

La resta de professionals de l'hospital asseguren que s'han tancat una vuitantena de llits -54 en aquests darrers mesos- i que la cinquena planta també ha deixat de funcionar. També han tancat deu habitacions del departament de ginecologia ha apuntat la junta de personal de l'hospital, a més de denunciar que els van dir que aquestes plantes les tancarien a partir de l'1 de juny però ara mateix ja no funcionen i no hi ha intenció de tornar-les a obrir. Des de la Junta es remarca que tot i que el Govern hagi anunciat que la retallada a Joan XXIII serà del 10% i no del 16% com es va informar en un primer moment, les mesures d'estalvi segueixen sent inviables.

Des de la junta de personal del centre hospitalari s'han destacat les mesures d'estalvi que s'estan patint des de l'estiu passat. Els membres de la junta asseguren que una trentena de contractes del personal administratiu no s'han renovat. També apunten que, a causa del tancament de llits, serveis i quiròfans, les infermeres i auxiliars es reubicaran en detriment dels contractes eventuals per cobrir vacances i baixes; i que a partir del juny no es renovaran les eventualitats que finalitzin contracte. Tot i que el Govern ha insistit que les retallades no perjudicaran la qualitat del servei sanitari, els treballadors de l'hospital Joan XXIII recorden que en aquest centre s'ha deixat de donar als pacients l'ampolla d'aigua en els àpats i s'han eliminat les dietes a les mares al servei de pediatria, entre d'altres mesures.

Des de la junta de personal també s'assenyala que els horaris dels quiròfans s'han reduït. En l'àmbit de la cirurgia pediàtrica asseguren que cada dues setmanes s'eliminaran tres quiròfans i els de l'àmbit de la cirurgia toràcica ja no funcionen a la tarda. A banda, també comenten que des de l'estiu passat s'ha deixat de fer l'atenció continuada del metge a les persones hospitalitzades a casa.

Font: Agències

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció