CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació dels treballadors/es de la Clinica Delfos (Barcelona), el dijous 31 de juliol

Dimarts, 29 juliol, 2014

MANIFESTACIÓ DELS TREBALLADORS/ES DE LA CLINICA DELFOS

DIJOUS 31 DE JULIOL A LES 17'30 HORES, DES DE LA PLAÇA LESSEPS FINS A LA PORTA DE LA CLINICA DELFOS

CGT-Delfos amb presència en el Comitè d'Empresa de l'Hospital Delfos volem denunciar la situació de precarietat, falta de transparència i informació que estem patint des de l'any 201, en què l'empresa va anunciar un concurs de creditors amb un pla de viabilitat del qual formava part un ERO que va afectar 68 treballadors i tancant part d'un dels dos edificis que formen l'Hospital Delfos, empresa de llarga trajectòria i renom, però amb una pèssima gestió que avui paguem tots i totes.

S'argumenten causes econòmiques per als acomiadaments objectius que vénen executant des de llavors: 5 companyes d'urgències a l'estiu del 2013, 11 metges acomiadats a urgències a principis de l'any 2014 ia mitjans de juliol del 2014 dues tandes de 6 i 9 companys. Ens estem mobilitzant mitjançant concentracions i manifestacions des del passat 10 de Juliol, contra els acomiadaments.

Paral·lelament donen festa obligatòriament a treballadors i treballadores fent un mal ús de la "flexibilitat" del conveni i sobrecarregant de treball als i companys que fan la feina, creiem que com a finalitat persegueixen estalviar els plusos de diumenge, assemblant-nos més al sistema productiu d'una cadena de muntatge d'una fàbrica que a un hospital que atén persones.

La direcció insisteix a tancar plantes necessàries i amb estades hospitalàries i ingressos pendents, amb el trastorn que comporta per al pacient haver de traslladar-lo a plantes plenes amb poc personal, poc personal perquè l'empresa no vol contractar temporalment la gent necessària, passant de tenir més de 200 llits a tenir en l'actualitat unes 140. Pretenen justificar els acomiadaments mitjançant el tancament de plantes, el que considerem totalment injustificat. Amb aquestes mesures estem perdent la qualitat i la rapidesa assistencial. L'acomiadament de personal sanitari comporta hores d'espera a urgències, hores d'espera per ingressar, càrregues de treball insuportables, assignació de tasques a personal d'altres serveis i precarietat.

Actualment, amb una plantilla de gairebé 300 treballadors, ens sorprèn que cada vegada hi hagin més comandaments en càrrecs amb noms tan altisonants com "Cap d'Unitat de Gestió Operativa", "Desenvolupament i infraestructures", "Unitat de Qualitat i Seguretat Clínica", així com tampoc entenem que hi hagi diversos serveis i/o diversos càrrecs per realitzar les mateixes funcions. Creiem que tota aquesta situació obeeix a interessos creats que desconeixem, tot i que podem arribar a sospitar, ja que estan gastant els diners que diuen no tenir maquillant el centre per fer-lo més atractiu, potser esperant possibles compradors.

A la CGT considerem que s'està muntant una estructura poc operativa, però molt burocratitzada, augmentant el personal no sanitari, disminuint el sanitari, tancant plantes, baixant el nombre de llits i només ens pot portar a pensar que és una estratègia que el que s'amaga darrere és acomiadar el personal de l'Hospital per vendre'l i treure una quantitat important de diners.

Barcelona, 29 juliol 2014

SECCIÓ SINDICAL CGT CLINICA DELFOS

Més informació:

JORDI GUZMÁN. CGT-DELFOS. Tel. 696 235 889

CARLOS NAVARRO. CGT-PREMSA BARCELONA. Tel.649 83 94 90

- WEB CGT DELFOS

Attached documents