CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació diumenge 28 d’abril a Barcelona: confluència ciutadana contra retallades i privatitzacions

Dijous, 25 abril, 2013

Organitzacions veïnals, plataformes unitàries sindicals i entitats de l’àmbit de la sanitat, l’educació, i la funció pública, moviments socials i assemblees de barri, han decidit fer confluir les seves protestes i reivindicacions en una gran manifestació ciutadana, que se celebrarà el diumenge 28 d’abril amb el lema: “Aturem els pressupostos antisocials”.

La marxa sortirà a les 12.30 h des de la cantonada de Passeig de Gràcia amb Ronda de Sant Pere i baixarà fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament de Catalunya.

Així mateix marxaran diverses columnes que confluiran amb el gruix de la manifestació:

11.30 h: Columna de la resta de personal de la Funció pública, Rambla Catalunya-Diputació
11.30 h: Columna de Sanitat, Balmes-Gran Via
11.30 h: Columna d’Educació, Passeig de Gràcia-Aragó

Contra les retallades i les privatitzacions, per uns pressupostos socials


El diumenge 28 d'abril, confluència ciutadana contra retallades i privatitzacions

Convocades per les organitzacions veïnals a debatre plegades de l’actual situació, tot un seguit de plataformes unitàries sindicals i d’entitats de l’àmbit de l’educació, la sanitat i la funció pública, però igualment moviments socials i assemblees de barri, han decidit fer confluir les seves protestes i reivindicacions en una gran manifestació ciutadana, que se celebrarà el diumenge 28 d’abril sota el lema: “Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem”.

Com més inajornable esdevé l’adopció dels pressupostos de la Generalitat, més clarament apareix que la controvèrsia entre el Govern i l’executiu de Madrid al voltant del dèficit es redueix a una discussió sobre l’abast d’una nova tanda de retallades en la despesa social que, asseguren l’un i l’altre, resulta inevitable. Així, doncs, els serveis públics veurien minvar els seus recursos entre 1.800 i 4.400 milions d’euros, segons el grau d’exigència que acabi plantejant l’Estat.

Des de les federacions veïnals, com des del conjunt del moviment obrer i associatiu, afirmem que aquests escenaris són socialment inacceptables. La pobresa colpeja a Catalunya prop d’una tercera part de la població. Noves restriccions en recursos educatius, en atenció sanitària, en cultura, cooperació o en serveis, noves privatitzacions, només poden aprofundir la recessió, incrementar l’atur, augmentar les desigualtats i les agressions mediambientals, fracturar la cohesió social. Un cop més, afirmem que hi ha alternatives; alternatives que passen per la reestructuració del deute financer, la progressivitat tributària i la lluita contra el frau fiscal.

Les necessitats socials no es poden veure sotmeses a les pretensions dels bancs i lobbys empresarials que ens han dut a aquesta crisi. Els drets de la majoria o els privilegis d’una elit cobdiciosa: d’això va en realitat el debat pressupostari. Ningú no pot fer dels nostres drets moneda de canvi de cap càlcul polític. El poble de Catalunya haurà de decidir lliurement el seu futur. Però no serà possible bastir cap projecte democràtic sobre la base d’una ciutadania atomitzada i aclaparada per la necessitat. Per això, cridem la societat civil, plural i solidària, a omplir de nou els carrers de Barcelona d’un clam de justícia.

Les diferents convocatòries que organitzen, el dia 28 al matí, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, la Plataforma pel Dret a la Salut, la Plataforma Sindical Unitària de la funció pública, la Plataforma prou Retallades, Juntes per l'Educació Pública, Coordinadora Laboral de Sanitat, Plataforma en defensa de la Universitat Pública, així com diversos altres col·lectius, confluiran a partir de les seves cites respectives en una gran marxa que sortirà a les 12:30h des de l’angle de Passeig de Gràcia amb la Ronda de Sant Pere i baixarà fins al Parc de la Ciutadella, seu del Parlament. Un seguici multicolor, representatiu de totes les “marees”, encapçalarà la manifestació. Una primera filera de dones durà la pancarta unitària, palesant així el nostre rebuig de la violència que les retallades pressupostàries representen per als sectors més desprotegits de la societat.

Columnes:

11.30h: Educació: Passeig de Gràcia-Aragó

11.30h: Sanitat: Balmes-Gran Via

11.30h: Funció pública: Rambla Catalunya-Diputació

Barcelona, 18 d'abril de 2013

Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)
Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)

http://www.favb.cat/node/723


La manifestació del 28 d'abril com a punt de partida d'una campanya de desobediència al Govern

JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ | 21/04/2013

El 23 de febrer desenes de milers de persones van sortir al carrer per denunciar les retallades, els acomiadaments, les privatitzacions i "la imposició d'un model basat en salvar a la banca per empobrir al conjunt de la societat". D'aquella campanya en va sortir un espai de coordinació de lluites que des del proper 28 d'abril proposa noves fites centrades en el lema "Fem-los fora, desobediència contra l'estafa, juntes podem".

El proper diumenge 28 d'abril a les dotze del migdia tindrà lloc una gran manifestació unitària amb un missatge clar dirigit al govern de la Generalitat: “Aturem els pressupostos antisocials. Juntes podem”. Són set les plataformes que s'hi han sumat, i també compten amb l'impuls dels moviments veïnals de Barcelona (FAVB) i Catalunya (CONFAVC). El Marc Unitari de la Comunitat Educativa, la Plataforma en Defensa de la Salut, la Plataforma Sindical Unitària de la funció pública, la Plataforma prou Retallades, Juntes per l'Educació Pública, Coordinadora Laboral de Sanitat i la Plataforma Unitària en defensa de la Universitat Pública, així com nombrosos col·lectius i assemblees de barri del 15-M secundaran la marxa que tindrà tres grans blocs d'inici a les 11:30h: Educació (passeig de Gràcia / Aragó), Sanitat (Balmes / Gran Via) i Funció Pública (rambla Catalunya / Diputació). La mobilització es preveu massiva i la capçalera s'obrirà pas amb una pancarta -portada només per dones- que enfilarà fins el parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament de Catalunya. Però la batalla contra les mesures d'austeritat neoliberal no acabarà aquí.

Una campanya continuada de mobilitzacions

Les assemblees dels diferents àmbits laborals i sectors dels serveis públics que van començar a caminar juntes el 23 de febrer proposen continuar la lluita més enllà del 28 d'abril. Han convocat una assemblea de coordinació pel 2 de maig a les 18:30h a l'Ateneu Rebel del Poble Sec. El 14 de maig a les 19h a la plaça Catalunya de Barcelona hi faran la presentació de la campanya "Aturem els pressupostos al Parlament". L'1 de juny es viurà una segona manifestació amb un marcat caràcter de desobediència al Govern català i a les institucions europees: "No paguem el seu deute. Que es foti la troika! Fem-los fora. Juntes podem".

http://www.directa.cat/noticia/manifestacio-del-28-dabril-com-punt-partida-duna-campanya-desobediencia

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció