CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 14 de desembre a Reus: La sanitat no ha de ser un negoci!

Dimarts, 10 desembre, 2013

Manifestació 14D Reus

Manifestació dissabte 14 de desembre a les 19h amb sortida al Mercat Central de Reus.

* Defensem els CAPs i l'Hospital Sant Joan de Reus.

* Prou corrupció i robatoris.

* No a la privatització i a l'externalització.

* No a les dobles llistes d'espera.

* Per un sistema de sanitat públic, universal i de qualitat.

Menys prevenció, serveis i professionals = Més llistes d'espera, mortalitat i negoci privat.

Retallar en sanitat mata!

Manifest

LA SANITAT NO HA DE SER UN NEGOCI

Ens trobem en un moment crucial per garantir els nostres drets i serveis públics, i especialment, la sanitat. Tot i que no ve de nou: els teòrics de la privatització dels serveis públics –i la sanitat- començaren la seva tasca als anys 80 i 90; ara, amb l’excusa de la crisi que ells han provocat, el senyor Boi Ruiz i la seva colla han trobat el moment oportú per començar a desmantellar la sanitat i embolicar-la a trossets per regalar-la al sector privat.

La manca de control per part de les institucions, el sistema gerencial i la gestió privada, entre d’altres, sumat a l’externalització dels serveis no-assistencials per part de l’ICS, han generat grans negocis privats al llarg d’aquestes dècades i han propiciat que molts s’hagin embutxacat els nostres diners. I, ara, els carronyers de la crisi, pretenen convertir el sistema sanitari (el gran pastís del sistema públic) en el seu negoci privat, ja sigui a través de mútues o d’empreses proveïdores de serveis.

Com sempre, amb els nostres impostos paguem la inversió i els concerts público-privats, i ells es queden amb els beneficis. Uns beneficis que estan per sobre de la qualitat del servei que rebem i dels drets dels treballadors i treballadores. A mesura que s’apliquen retallades pressupostàries i en els sous dels mal pagats professionals de la sanitat, la qualitat de la sanitat pública es deteriora i les mútues cada cop tenen el camí més pla per anar captant nova clientela, farta de llargues llistes d’espera i manca d’atenció.

D’aquesta manera, es va creant progressivament un doble sistema sanitari. Un per a pobres, que hem d’esperar dos anys per rebre una operació quirúrgica. I, un per als rics, que en un mes són operats per professionals pagats amb els nostres diners, en hospitals pagats amb els nostres impostos i amb maquinària comprada amb els pressupostos públics.

Davant d’aquesta situació, cal més que mai que els i les professionals de la sanitat prenguem un paper actiu en defensa de la sanitat pública, així com que els usuaris i usuàries ens hi impliquem. Perquè quan hi ha retallades, hi ha menys prevenció, menys servei i menys professionals. I, això, vol dir més llistes d’espera, més mortalitat i més negoci privat.

El que ha passat a Reus, no és un fet aïllat. És una peça més d’aquesta gran xarxa que es diu sistema públic sanitari català. Cal exigir responsabilitats a tots i totes les que han fet de la sanitat un negoci, però sobretot, cal unir-se per salvar el que ens ha costat tantes dècades de lluita aconseguir, i posar les bases d’un nou model públic, universal i de qualitat que ens garanteixi l’accés a la sanitat a tots i totes, més enllà del nostre lloc d’origen o dels diners que tinguem.

Si ens roben la sanitat, ens retallen la vida!

ADHESIONS A L’ACUSACIÓ POPULAR ALS JUTJATS I A LA MANIFESTACIÓ DEL DISSABTE 14 DE DESEMBRE A REUS EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA

Dimarts dia 10 al vespre, a l’antic Hospital Sant Joan de Reus, una cinquantena d’entitats han fet públic el seu suport a l’acusació popular de la CUP en els processos judicials relacionats en la gestió de l’àmbit sanitari i han realitzat una crida a la participació a la manifestació d’aquest dissabte 14 de desembre, amb inici a les 7 del vespre al Mercat Central de Reus, amb el lema "La sanitat no ha de ser un negoci!".

Sindicats:

Metges de Catalunya
CATAC-CTS/IAC
CGT
CoBas
COS
UGT comarques de Tarragona
CCOO Baix Camp

Plataformes d’usuàries:

Dempeus per la salut pública
PARS
Plataforma pel Dret a la Salut
Plataforma Can Ruti diu prou!
Grup Treball Sanitat Pública Tarragona
Taula Ciutadana Defensa Salut Reus

Comitès d’empresa centres sanitaris:

Comitè d’Empresa Hospital Sant Joan de Reus
Comitè d’Empresa Hospital del Vendrell

Seccions sindicals centres sanitaris:

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII Tarragona
Secció Sindical CGT Hospital Santa Tecla de Tarragona
Secció Sindical CGT ICS de Catalunya
Secció Sindical CGT Hospital PIUS de Valls
Secció Sindical CGT Hospital de Viladecans
Secció Sindical CGT Hospital de Sant Joan de Reus
Secció Sindical CGT Hospital de la Vall d’Hebron
Secció Sindical CGT Hospital de Bellvitge
Secció Sindical CGT Sanitat Primària de Lleida
Secció Sindical CGT Primària Costa Ponent de Cornellà de Llobregat
Secció Sindical CGT Hospital Can Ruti de Badalona

Organitzacions socials i polítiques:

Arran
Ateneu Roig Badalona
Badalona Indignada
Cafè amb Llet
Centre Llatinoamericà de Reus
CUP
Col·lectiu la Trinxera del Vendrell
Endavant (OSAN)
Cooperativa El Brot de Reus
En lluita
Esquerra Unida i Alternativa
Front Cívic Som Majoria
Grup Auditoria del Deute de Badalona
ICV Reus
MDT
Procés Constituent
Revolta Global
Sicom
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
XSUC-S21