CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 15 de Març a Manresa per aturar el desallotjament del CSO La Tremenda després de 9 anys

Dimarts, 11 març, 2014

fecsa-endesa_desallotgen_el_cso_la_tremenda_de_manresa.jpg

FECSA-ENDESA i l'Ajuntament de Manresa desallotjen 9 anys de Tremenda

MANIFESTACIÓ 15 de març - 19h Plaça Crist Rei (Manresa)

El passat 3 de març, un grup de "matons" de FECSA–ENDESA, sense previ avís ni l’ordre judicial pertinent, han entrat, tirat a terra i destruït el CSO La Tremenda. Els operaris i les tècniques de la demolició han entrat a primera hora i han començat a tirar les parets i trencar tot el material sense deixar que les companyes que s’han presentat al centre social per tal d’aturar la destrucció poguessin entrar a retirar les seves pertinences.

L’accés a la Tremenda estava totalment bloquejat, ja que havien posat una barricada a la porta. Una cinquantena de persones solidàries s’han concentrat davant la Tremenda i han intentat aturar el desallotjament il·legal amb crits i increpant als operaris que estaven tancats dins l’espai. També s’ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia contra FECSA-ENDESA per «violació de domicili» de bon inici com una eina per frenar el desallotjament immediatament, però tot així FECSA-ENDESA ha fet cas omís.

Aquest espai es va alliberar el mes de març de 2005 pel col·lectiu feminista Columna Clitoriana, per tal de crear a la ciutat un espai on crear resistències antipatriarcals. El desallotjament d’aquest espai respon a una estratègia ja pensada i orquestrada entre l’Ajuntament de Manresa i FESCA-ENDESA.

Per una banda, FECSA-ENDESA ha entrat dins del Centre Social sense ordre judicial estalviant-se així els tràmits burocràtic necessaris, segons la legalitat que elles «defensen», per assegurar-se així tenir el terreny preparat per tirar endavant el projecte urbanístic de la zona. Per altra banda, l’Ajuntament de Manresa ha posat totes les facilitats a l’empresa per tal de dur a terme les obres que involucren l’Ajuntament per tenir una porció d’aquesta Unitat d’Actuació Urbanística, part de la qual esdevindrà propietat municipal. Les facilitats que ha posat l’Ajuntament han estat des de donar permís d’obres i permís d’enderroc, ometent que hi havia una espai habitat i en ús des de feia 9 anys (cosa que l’Ajuntament coneixia perfectament), fins a posar a disposició immediata un tècnic de l’Ajuntament per fer un peritatge de l’estat final del CSO La Tremenda i així justificar que l’actual estat és inhabitable. Per tant, FESCSA -ENDESA destrossa l’espai a mode «matón» i l’Ajuntament constata que l’espai ja no es habitable, consumant així el desallotjament il·legal.

L’actuació policial ha estat conxorxada, ja que la policia municipal en tot moment ha protegit els operaris i les tècniques, qüestionant que la casa estigues habitada, no identificant a les persones que havien entrat a destrossar (operaris FECSA-ENDESA) i només obligant a identificar-se a les persones que estaven defensant el seu espai.

Davant d’aquesta agressió de desallotjament respondrem amb la força i contundència necessària perquè actes com aquests no quedin impunes. Convidem a totes les persones que expressin la seva solidaritat amb la Tremenda de la forma que creguin oportuna. Agressions com aquesta no ens atemoriran, al contrari ens fan més fortes. Que la por canviï de bàndol…

Cap agressió sense resposta!

Columna Clitoriana

Manresa, 3 de març de 2014