CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 27 de gener a Girona contra les retallades socials

Dimarts, 25 gener, 2011
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

En el marc de la VAGA GENERAL, convocada a Catalunya el dia 27 de Gener per CGT, CNT-Catalunya, COS i Solidaritat Obrera i recolçada per moviments socials.

Es fa una crida a tota la ciutadania a la manifestació que tindrà lloc a Girona a les 17:30h com a punt de sortida l'edifici de Correus de Jaume I.

Prèviament, a les 7h. Piquet unitari davant l'estació de RENFE i a les 12h. Concentració davant la Subdelegació del Govern.

Manifest

Jubilem el capitalisme,

Enderroquem la dictadura dels mercats

Després de dos segles d’explotació capitalista, dues guerres mundials, fam, crisis, atur, dictadures i dictatoves, repressions de tota mena… aquest miserable sistema ha arribat a la seva fase agònica. Però la fera ferida fuig endavant a base de perilloses urpades . El capitalisme pretén que tornem a l’època del seu esplendor, quan els treballadors es criaven i morien lligats a les cadenes de producció, sense cap descans.

En el que és un atac sense precedents contra els drets dels treballadors, la reforma del sistema de les pensions pretén ampliar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, abaratir encara més les pensions, reduir les prestacions de viduïtat, invalidesa i incapacitat temporal. En definitiva, treballar més i rebre menys. Entenem que això no es pot acceptar; el sistema de pensions no és pas negociable. No l’acceptarem, aquesta injustícia. No han estat pas els especuladors ni els acaparadors els que han multiplicat per nou la productivitat de cada treballador; hem estat els propis productors, siguin obrers, enginyers, tècnics… Aquest augment de la productivitat és el que ha de servir per a mantenir i millorar el sistema de pensions. No acceptem una altra expoliació. No acceptem un altre xantatge. No acceptem la dictadura dels mercats. Recordem les paraules de coratge i d’esperança d’en Lluís Llach: “Si estirem tots ella caurà […] i ens podrem alliberar”.

És cert que la democràcia política no serveix de gaire res sense la democràcia econòmica. I encara menys si el poder polític resta sotmès al poder financer. No serem mai lliures en una societat dividida entre privilegiats i sacrificats. La igualtat política és només una il·lusió si no hi ha igualtat econòmica i sense la Igualtat no poden florir ni la Fraternitat ni la Llibertat.

Per a nosaltres la igualtat, la solidaritat i la llibertat són molt més que el lema d’una revolució burgesa. Per a nosaltres el principi de solidaritat no permet substituir el dret al repòs del treballador per un trist producte financer dissenyat per a augmentar espectacularment els beneficis dels bancs i caixes. Descansar després de la vida laboral no és una opció inversora sinó un dret.

Per tot això, la CGT, amb el suport dels moviments socials i d’altres organitzacions sindicals (CNT, COS, Solidaritat Obrera) ha convocat una vaga per al dia 27 de gener de 2011 contra la reforma del sistema de pensions. S’ha d’impedir una altra laminació dels drets dels treballadors. Ens hi juguem molt. Aquesta reforma és de llarg abast, ja no es tracta “només“ de perdre poder adquisitiu durant uns anys, ara es tracta d’hipotecar el nostre futur i el dels nostres fills.

Per a complaure els mercats, voldrien desmantellar completament qualsevol sistema de protecció social i retornar-nos a tots i totes a l’època de l’esclavitud. És totalment inacceptable i no ho acceptem de cap de les maneres. Com deia en Raimon : “Diguem no”.

No a la dictadura dels mercats, no al servilisme sindical.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print