CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 30 d’abril a Vic amb motiu del 1r de Maig

Dilluns, 27 abril, 2015

Recuperem la consciència de classe

1r de Maig en lluita

Som classe treballadora

- Dimarts 28 d'abril, 20h. a La Buixarda (Sant Antoni Maria Claret 3-5, Vic), debat "Moviment obrer i consciència de classe".

- Dijous 30 d'abril, a les 19h. Manifestació amb sortida a la plaça de l'Estació de Vic.

COMUNICAT CONJUNT
1 DE MAIG 2015

COORDINADORA OBRERA SINDICAL
CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL-OSONA

CONVOCATORIA DE MANIFESTACIÓ EL PROPER 30 D’ABRIL DE 2015 A VIC

A totes les treballadores i treballadors:
Un any més ens trobem l’1 de maig per reivindicar el nostre dret a transformar la societat que vivim. Massa anys d’explotació, atur, desigualtats i pobresa, d’estar callades i sotmeses. La crisi que han muntat les corporacions industrials i financeres no està arribant a la fi, però sí que han aconseguit eliminar molts dels drets que s’havien guanyat amb anys de lluites. Aquest era el principal objectiu de la crisi: desposseir-nos de tot el que siguin drets.
A les acaballes del segle XX, un dels explotadors criminals més grans de la història, David Rockefeller, afirmava.”Alguna cosa ha de reemplaçar als governs i el poder privat em sembla l’adient”. Aquest “poder privat” te la plasmació pràctica a les nostre vides en forma de Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions, el denominat TTIP. Un acord entre els Estat Units i els Estats de la Unió Europea que va més enllà de la supressió d’aranzels i barreres burocràtiques per implantar el lliure comerç. Ara es tracta també de suprimir les “barreres no aranzelàries”.
I què són les “barreres no aranzelàries”?
Doncs tota la normativa que regula des de l’alimentació fins als convenis col•lectius, passant per fer desaparèixer els drets socials vinculats al món laboral,l’educació, la sanitat, protecció social, etc. Tot està en venda, i en el paquet, les classes populars i treballadores hi entrem de ple.
Les negociacions d’aquest tractat s’estan portant a terme en les més absoluta foscor, el secretisme és tal que han acordat que els documents de les negociacions no es puguin consultar fins d’aquí 30 anys, i això ho han decidit els autoanomenats representats de la població, a la que diuen protegir i defensar. Més hipocresia és impossible, mostrant sense embuts el futur de submissió i explotació que ens tenen preparat.

L’aprovació d’aquest acord comportarà, entre altres atacs a les nostres vides:

— el tractament de l ‘intercanvi local d’aliments com una barrera que s’ha d’il.legalitzar per poder concentrar tota l’explotació i comercialització d’aliments en un reduït grup de transnacionals.

— universalització de les patents farmacèutiques, dificultant i eliminant l’accés als medicaments genèrics.

— els estats han de liberalitzar tots els servies públics: sanitat, educació, comunicacions, accés a l’aigua, energies, etc. Les empreses privades han de fer negoci amb les nostres necessitats i que els mercats, els diners, decideixin qui pot accedir-hi i qui no.

— i les treballadores i treballadors, el 99 % de la població? Han decidit que no hem de tenir cap mecanisme de protecció que ens asseguri el treball, ni el salari, ni horaris, ni accés a l’habitatge, i naturalment eliminar el dret de vaga i el d’associació sindical. Aquest tractat significa que la diferència de salari home-dona es mantingui i es consolidi, que la protecció de la maternitat desaparegui, que el poc suport a les treballadores i treballadors amb responsabilitats familiars també desaparegui abans que sigui una realitat. Rebaixes de salaris per augmentar la seva competitivitat i pujar el seu PIB, la salut laboral serà entesa com un problema personal: si estàs malalta queda’t a casa, s’acabarà la protecció social i sanitària.

Però és que encara van més enllà: per assegurar-se el domini absolut instauren un mecanisme d’arbitratge garantint les inversions de les empreses i els seus guanys. Aquest mecanisme d’arbitratge no més el poden fer servir les corporacions per denunciar als Estats, mai a l’inrevés, quan regulin sobre aspectes que les empreses considerin que perjudiquen el nivell previst de beneficis actuals i futurs. O quan considerin que una llei ja vigent: salari mínim, jubilacions de la seguretat social, prohibició del “fracking”, serveis socials vigents, etc, no els permet invertir per guanyar més i empobrir-nos a totes.
Estem farts d’aquestes polítiques i polítics que l’únic que fan és vendre’ns com si fóssim pures mercaderies, objectes que només hem de servir per la seva explotació.
La classe treballadora ha de caminar cap a l’autogestió, cap a la destrucció de totes les barreres burocràtiques i legals que ens oprimeixen, l’acció directa individual i col•lectiva, la sindicació i lluita en sindicats revolucionaris i transformadors, la solidaritat i el recolzament mutu són les eines que com treballadores i treballadors hem d’utilitzar i recolzar.
Si no ho fem nosaltres mateixes no el farà ningú.
Visca el Primer de Maig.
Visca la Classe Treballadora.

Convoquen: CGT i COS.

Més informació:

- TWITTER CGT OSONA

- WEB CGT OSONA

>>> Cartell en document adjunt.