CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 5 de juny a Barcelona: Aturem la impunitat, boicot a Israel!

Dijous, 3 juny, 2010
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

jpg_mani_5-6-10.jpg

La Plataforma Aturem la Guerra i la Campanya contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra convoquem el dissabte dia 5 de juny a les 17:30 a una manifestació que sortirà de Jardinets de Gràcia i baixarà per Passeig de Gràcia per protestar enèrgicament contra les recents retallades socials i les polítiques neoliberals imposades des de la Unió Europea i condemnar la repressió, els assassinats i la impunitat internacional del govern d’Israel. El lema de la manifestació serà “Per una Euromediterrània dels Pobles, de la Solidaritat i de la Pau”.

Després dels atacs, assassinats i repressió dels components de la Flota per la Llibertat de Gaza el passat dilluns, els i les manifestants i responent a una convocatòria internacional de mobilitzacions, també mostrarem la nostra ferm condemna de la impunitat internacional de l’Estat d’Israel i el nostre suport solidari per la creació d’una Palestina lliure i en pau.

Es concretaran altres detalls de la protesta a l’assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra, dijous 3 de juny, 19.30h, Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral., Barcelona 08002.

La manifestació se celebra al final del cicle de conferències amb l’objectiu de debatre i denunciar les polítiques neoliberals i repressives a la zona Euromediterrània i en els seus diferents països, amb especial importància dels actuals esdeveniments a Palestina.

Les conferències es duran a terme al Centre Cívic la Sedeta (C/Sicília, 321) el dissabte dia 5 de juny de les 10 a les 17 hores i en elles donarem veu als i les protagonistes directes de la crisi a tota la regió euromediterrània així com a les persones que estan lluitant cada dia contra els seus efectes.

Més informació:

noue2010.blogspot.com

www.aturemlaguerra.org

www.facebook.com/aturemlaguerra

D'altra banda informem que el moviment de solidaritat amb Palestina i el setmanari La Directa han publicat 15.000 exemplars gratuïts de l'especial Aturem-ho! per denunciar la impunitat que practica l'Estat d'Israel i animar a la societat civil a sumar-se a la Campanya Internacional pel Boicot, les Sancions i les Desinversions a Israel. Us preguem que difongueu la revista en suport paper i en format digital, que us podeu descarregar a: www.scribd.com/doc/32366764/Boicot-Israel-aturem-la-impunitat#fullscreen:on

PROGRAMA JORNADES

La cimera UE i països de la Mediterrània que s’havia de celebrar el 7-8 de juny ha estat cancel·lada fa escassament una setmana per por al fracàs. Nosaltres, però, considerem que hi ha moltes coses a debatre, a respondre i a presentar alternatives a les polítiques neoliberals i neocolonialismes que es venen desenvolupant en tot l’arc mediterrani, que amb el plus de la crisi afecten encara més a la classe treballadora, els drets dels pobles, les dones, la gent migrada i la defensa del territori....

L’activitat ja està organitzada i la volem fer i volem contar amb totes i tots la gent i col·lectius que varem trobar-nos i conformem el FSCat, ....encara que hagin dit que ara ja no hi ha cimera.

Des de la comissió preparatòria fem una crida a la participació en las jornades i la cloenda de les mateixes. Les jornades contaran amb persones conferenciants de fora (França, Palestina, Algèria, Marroc, Itàlia, Portugal, Tunísia, Sèrvia, Andalusia, Madrid,....),

Perquè un altra Mediterrània és possible....

Construïm-la entre totes i tots....

Programa:

- Divendres, 4 de juny a les 19:00 h. Espai Jove La Fontana, Gran de Gràcia, 190-192 – BCN

Conferència inaugural a càrrec de:

Juan Manuel Sánchez Gordillo i Núria Salamé (presidenta d’ACAPS)

- Dissabte, 5 de juny

Cicle de conferències

Centre Cívic La Sedeta, Sicília, 321 – BCN

De 10 a 12 hores

Autodeterminació dels pobles

Raimundo Viejo (Professor de la Universitat Pompeu Fabra), Cristian Cepeda (Latinoamerica 21), Ermengol Gassiot (Professor antibolonya de la UAB )

El feminisme, front als conflictes armats a la Mediterrània

Nassera Dutour (SOS DISPARU Algèria), Voula Taki (Marxa Mundial de les Dones)

Unió per la Mediterrània. Cooperació o colonialisme?

Lucille Daunas (ATTAC Marroc), Miguel Portas (Eurodiputat Bloco de Esquerda Portugal), Andrés Piqueras (Professor de la Universitat Jaume I de Castelló)

De 12 a 14 hores

Crisis i estratègies neoliberals en la UE: de Lisboa al 2020

Carlos Taibo, Annick Coupé (Solidaires France), Àngels Martínez Castells (Economista Col. Dempeus)

Palestina: guarirà la ferida de la Mediterrània?

Naser Kafarna (Membre del Consell Nacional Palestí), Sergio Yahni (Coordinador AIC Jerusalem)

De 15 a 17:30 hores

Immigració, racisme i xenofòbia: anàlisi i respostes

Ibrahima Niane, inmigrant i sindicalista italià, Ilham Bidani, Associació Espai Democràtic Intercultural, Enrique Mosquera, Associació Papers i Drets per a Tothom

La vulneració dels Drets humans, socials i laborals a la Mediterrània

Gerardo Pissarelo (Observatori DESC), Vidal Aragonès (Advocat del Col·lectiu Ronda), Sihem Ben Sedrine (CNLT Tunis)

Crisi ecològica i conflicte pels recursos

François Houtart (Sociòleg, escriptor), Jorge Sáez (Ecologistes en Acció), Annelies Broekman (Nova Cultura de l’Aigua)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció