CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 5 de juny a Barcelona: Aturem la impunitat, boicot a Israel!

Dijous, 3 juny, 2010

jpg_mani_5-6-10.jpg

La Plataforma Aturem la Guerra i la Campanya contra l’Europa del Capital, la Crisi i la Guerra convoquem el dissabte dia 5 de juny a les 17:30 a una manifestació que sortirà de Jardinets de Gràcia i baixarà per Passeig de Gràcia per protestar enèrgicament contra les recents retallades socials i les polítiques neoliberals imposades des de la Unió Europea i condemnar la repressió, els assassinats i la impunitat internacional del govern d’Israel. El lema de la manifestació serà “Per una Euromediterrània dels Pobles, de la Solidaritat i de la Pau”.

Després dels atacs, assassinats i repressió dels components de la Flota per la Llibertat de Gaza el passat dilluns, els i les manifestants i responent a una convocatòria internacional de mobilitzacions, també mostrarem la nostra ferm condemna de la impunitat internacional de l’Estat d’Israel i el nostre suport solidari per la creació d’una Palestina lliure i en pau.

Es concretaran altres detalls de la protesta a l’assemblea de la Plataforma Aturem la Guerra, dijous 3 de juny, 19.30h, Sodepau, Passatge del Crèdit 7, pral., Barcelona 08002.

La manifestació se celebra al final del cicle de conferències amb l’objectiu de debatre i denunciar les polítiques neoliberals i repressives a la zona Euromediterrània i en els seus diferents països, amb especial importància dels actuals esdeveniments a Palestina.

Les conferències es duran a terme al Centre Cívic la Sedeta (C/Sicília, 321) el dissabte dia 5 de juny de les 10 a les 17 hores i en elles donarem veu als i les protagonistes directes de la crisi a tota la regió euromediterrània així com a les persones que estan lluitant cada dia contra els seus efectes.

Més informació:

noue2010.blogspot.com

www.aturemlaguerra.org

www.facebook.com/aturemlaguerra

D'altra banda informem que el moviment de solidaritat amb Palestina i el setmanari La Directa han publicat 15.000 exemplars gratuïts de l'especial Aturem-ho! per denunciar la impunitat que practica l'Estat d'Israel i animar a la societat civil a sumar-se a la Campanya Internacional pel Boicot, les Sancions i les Desinversions a Israel. Us preguem que difongueu la revista en suport paper i en format digital, que us podeu descarregar a: www.scribd.com/doc/32366764/Boicot-Israel-aturem-la-impunitat#fullscreen:on

PROGRAMA JORNADES

La cimera UE i països de la Mediterrània que s’havia de celebrar el 7-8 de juny ha estat cancel·lada fa escassament una setmana per por al fracàs. Nosaltres, però, considerem que hi ha moltes coses a debatre, a respondre i a presentar alternatives a les polítiques neoliberals i neocolonialismes que es venen desenvolupant en tot l’arc mediterrani, que amb el plus de la crisi afecten encara més a la classe treballadora, els drets dels pobles, les dones, la gent migrada i la defensa del territori....

L’activitat ja està organitzada i la volem fer i volem contar amb totes i tots la gent i col·lectius que varem trobar-nos i conformem el FSCat, ....encara que hagin dit que ara ja no hi ha cimera.

Des de la comissió preparatòria fem una crida a la participació en las jornades i la cloenda de les mateixes. Les jornades contaran amb persones conferenciants de fora (França, Palestina, Algèria, Marroc, Itàlia, Portugal, Tunísia, Sèrvia, Andalusia, Madrid,....),

Perquè un altra Mediterrània és possible....

Construïm-la entre totes i tots....

Programa:

- Divendres, 4 de juny a les 19:00 h. Espai Jove La Fontana, Gran de Gràcia, 190-192 – BCN

Conferència inaugural a càrrec de:

Juan Manuel Sánchez Gordillo i Núria Salamé (presidenta d’ACAPS)

- Dissabte, 5 de juny

Cicle de conferències

Centre Cívic La Sedeta, Sicília, 321 – BCN

De 10 a 12 hores

Autodeterminació dels pobles

Raimundo Viejo (Professor de la Universitat Pompeu Fabra), Cristian Cepeda (Latinoamerica 21), Ermengol Gassiot (Professor antibolonya de la UAB )

El feminisme, front als conflictes armats a la Mediterrània

Nassera Dutour (SOS DISPARU Algèria), Voula Taki (Marxa Mundial de les Dones)

Unió per la Mediterrània. Cooperació o colonialisme?

Lucille Daunas (ATTAC Marroc), Miguel Portas (Eurodiputat Bloco de Esquerda Portugal), Andrés Piqueras (Professor de la Universitat Jaume I de Castelló)

De 12 a 14 hores

Crisis i estratègies neoliberals en la UE: de Lisboa al 2020

Carlos Taibo, Annick Coupé (Solidaires France), Àngels Martínez Castells (Economista Col. Dempeus)

Palestina: guarirà la ferida de la Mediterrània?

Naser Kafarna (Membre del Consell Nacional Palestí), Sergio Yahni (Coordinador AIC Jerusalem)

De 15 a 17:30 hores

Immigració, racisme i xenofòbia: anàlisi i respostes

Ibrahima Niane, inmigrant i sindicalista italià, Ilham Bidani, Associació Espai Democràtic Intercultural, Enrique Mosquera, Associació Papers i Drets per a Tothom

La vulneració dels Drets humans, socials i laborals a la Mediterrània

Gerardo Pissarelo (Observatori DESC), Vidal Aragonès (Advocat del Col·lectiu Ronda), Sihem Ben Sedrine (CNLT Tunis)

Crisi ecològica i conflicte pels recursos

François Houtart (Sociòleg, escriptor), Jorge Sáez (Ecologistes en Acció), Annelies Broekman (Nova Cultura de l’Aigua)