CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació el 8 de febrer a Lleida: papers, treball i dignitat per a tots

Dimarts, 4 febrer, 2014

Concentració a Lleida contra de la actuació greument repressiva i anti-humanitària de l'Estat amb els i les persones migrants.

El proper dia 8 de febrer de 2014, la CGT de Lleida, convoca una Concentració a la Plaça de la Pau (Subdelegació del Govern del Estat) a les 17 hores. La concentració continuarà amb una Manifestació que finalitzarà a la Delegació del Govern de la Generalitat al carrer Lluis Companys.

La CGT de Lleida ha elaborat junt amb persones afectades per aquesta situació un Manifest que llegirem el dia 8. Aquest Manifest està obert a totes les Organitzacions, Grups i Col·lectius que el vulguin signar.

MANIFEST DE LA CONCENTRACIÓ - MANIFESTACIÓ REIVINDICATIVA PAPERS, TREBALL I DIGNITAT PER A TOTS

Els corrents migratoris posen en qüestió de manera irreversible al sistema
capitalista i les seves polítiques d'estabilització i legitimació, utilitzades pels Estats Centrals fins ara. Les migracions posen de manifest una de les grans hipocresies del discurs neoliberal, d'una banda es parla de la lliure circulació de capitals, béns i serveis, etc. però per l'altre es restringeix la circulació de persones de tercers països, per la simple sospita que pot ser un " refugiat econòmic".

En realitat, tot refugiat econòmic porta en si tot el que el neoliberalisme valora com a bo: El desig de progrés, l'assumpció de risc, la responsabilitat individual, etc. En gran mesura, tot el que pregona el model neoliberal capitalista, que sempre parla de " llibertat". Llavors, per què a aquestes persones, que en moltes ocasions venen de llocs tan llunyans i que truquen a les portes d'aquesta Europa opulenta demanant ajuda, se'ls tracta com a uns refugiats fraudulents i aprofitats (caçafortunes) i se'ls expulsa? Per a això, el sistema s'encarrega d'emprar la seva maquinària jurídica i ideològica per justificar els moviments migratoris que únicament tenen raó de ser sota els interessos econòmics d'una minoria social dominant. Per tant Les migracions són funcionals al sistema capitalista i són manipulades pel capital, a través dels estats.

El problema fonamental, a l'Estat espanyol, és l'aplicació de la llei d'estrangeria en les condicions econòmiques actuals, situació en la qual moltes persones migrants han perdut la feina i com a conseqüència, la pèrdua dels seus documents que acrediten la seva estada legal en la Unió Europea (NIE i Targeta de la seguretat social ) caient en el que anomenen " irregularitat sobrevinguda". A l'empara d'aquesta Llei a causa de la falta d'ocupació, en no reunir els temps de cotització exigits, s'han estat cometent una sèrie d'irregularitats administratives. Aquesta situació que afecta, de manera directa, cada vegada a més persones, que no poden renovar els seus permisos de residència, ja que en perdre el seu permís de treball, per no trobar feina ( valgui la redundància ) perd automàticament el seu permís de residència. És la pedra angular del problema.

Per tant hem d'exigir , que s'apliqui la renovació dels permisos de residència i treball, independent del temps mínim cotitzat. I en el cas de les persones indocumentades , hem d'exigir que puguin regularitzar la seva situació per altres vies menys enutjoses , ja que actualment només poden fer-ho sota la premissa de l'arrelament social, amb requisits impossibles de complir .

Les constants batudes policials, iniciades pel govern del PSOE, i continuades amb el govern del PP, té com a objectius acovardir i atemorir les persones migrants, i sota el paraigua de "operatius policials" contra la ' immigració il·legal s'amaguen actuacions xenòfobes i racistes. Aquestes actuacions policials, que van a un ritme cada vegada més creixent, unit al discurs anti-migracions dels més mediàtics, van fent créixer en la població en general un sentiment xenòfob i racista , que danya perillosament la convivència en barris i espais públics. En els anys 2012 /13, les demostracions d'abús d'autoritat han estat una constant, a tot l'Estat, aquestes actuacions comeses en llocs públics de les ciutats més importants, per tal de fustigar les persones migrants, el segrest de passaports a les persones indocumentades, i que acaben en sancions d'expulsió arbitràries per a les persones amb estada irregular, han augmentat substancialment .

El veritable estendard de les polítiques migratòries europees són els Centres d'Internament per a Estrangers ( CIES ), autèntiques presons, on es violen sistemàticament els drets de les persones, per cometre el " delicte", de No tenir els " papers en regla " ( habitualment solen ser persones migrants pobres ), per això són privats de llibertat durant 60 dies, sota un règim no penitenciari (espai sota el maneig , exclusivament, de la Policia Nacional - llimbs legals), per després ser expulsats del territori europeu . Hi ha informes internacionals independents que corroboren totes les denúncies que s'han vingut fent al respecte en els 12 CIE existents al territori espanyol.

Cal exigir, un cop més, el tancament d'aquestes presons encobertes (tancament dels Centres d'internament per a estrangers a tot el territori europeu i la seva reconversió).

Hem de continuar exigint el Dret a la lliure circulació de totes les persones a través de qualsevol frontera i la igualtat dels drets civils i polítics per a totes les persones treballadores, independentment d'on procedeixin .

Federació Intercomarcal CGT Lleida

http://www.cgtlleida.org/node/805