CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació en defensa de l’Hospital de Viladecans el 30 d’octubre

Dissabte, 26 octubre, 2013

Cartell manifestació Viladecans

MANIFESTACIÓ, dimecres 30 d'octubre, a les 18 h. Plaça Europa de Viladecans (aprop de l'Ajuntament)

DEFENSEM L'HOSPITAL DE VILADECANS

L'hospital de referència, de nivell II de complexitat, per a més de 200.000 ciutadanes de de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans.

QUÈ VOLEM PER L'HOSPITAL DE VILADECANS?

* Que segueixi sent el nostre hospital públic de referència, amb nivell II de complexitat, i estigui capacitat per resoldre el 90% de les nostres necessitats (més especialitats, més proves, llits d'UCI, més operacions, més llits per hospitalització convencional,...)

* Que el seu pressupost sigui ampliat i permeti oferir-nos una bona qualitat assistencial (en els últims tres anys el seu pressupost s'ha reduït aprop del 17,5%)

* Que la Generalitat compleixi el compromís d'ampliació de l'hospital, segons el projecte ja existent.

Des de la Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans, en la qual participa la secció sindical de la CGT, estem fent un treball seriós en benefici de tots, una plataforma que té el suport d'entitats veïnals, plataformes, partits polítics, treballadors, federacions veïnals, entitats, moviments socials, sindicats, veïns i veïnes, comerços…

Som un clar exemple de lluita unitària en tota Catalunya, i el 30 d'octubre no podem faltar! Hem de ser moltes amb la bata blanca i posar-se la samarreta rosa “Defensem l'Hospital de Viladecans” o la samarreta negra “La Sanitat Pública és mor” o la samarreta negra dels companys Tècnics d'ambulàncies que estan en lluita “Hem Fet Tard – Lluita Ambulàncies”….

Més de dos anys de lluita, manifestacions, tancaments, acampades, recollides de signatures, xerrades, encadenades, vaga de fam, recollida de signatures, pancartes en balconades i després del dia de la manifestació seguirem lluitant fins a aconseguir l'ampliació tan necessària per als veïns i treballadors.

És una lluita justa i hem de tenir la dignitat de defensar que allò públic és del poble, que és qui paga els impostos per a temes tan importants com la salut, i no permetrem que es transfereixi al sector privat en mans de multinacionals que prioritzen el benefici econòmic davant la necessitat, prioritat i benestar de les persones.

Per una sanitat pública, universal i de qualitat!

Secció Sindical CGT Hospital Viladecans

>>> Més informació a:

http://defensemhvics.blogspot.com.es/

https://www.facebook.com/pages/Defensemhvics/270885856385093

Twitter: DEFENSEMHVICS

>>> Cartell i octaveta en documents adjunts.


Manifestació en defensa de l'Hospital de Viladecans i de la sanitat pública

Dimecres 30/10/13, a les 18 hores, la CGT, en suport a la iniciativa de la "Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans i de la Sanitat Pública", convoca tots els ciutadans de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans a la GRAN MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE L'HOSPITAL DE VILADECANS, que, sota el slogan "DEFENSEM L'HOSPITAL DE VILADECANS", serà encapçalada per alcaldes dels municipis adscrits a l'Hospital i secundada per gairebé un centenar d'entitats i agrupacions cíviques.

Des de fa gairebé dos anys i mig, la Secció Sindical de la CGT de l'Hospital de Viladecans ve promovent accions l'objectiu de les quals és donar la màxima visibilitat al problema que es ve abalançant sobre el nostre centre de treball. Entenem que el que està passant a l'Hospital de Viladecans és l'escandalós exemple del menyscapte que s'està sotmetent l'atenció sanitària pública a Catalunya a causa del trasllat dels seus fons a la sanitat concertada.

La construcció i engegada de dos hospitals concertats sobredimensionats en el Baix Llobregat (Sant Boi i Moisés Broggi) i la marxa de prop de 350.000 habitants de l'hospital de Bellvitge a l'hospital Broggi, en l'any 2010, van representar la condemna de l'Hospital de Viladecans a la decadència, sentencia aquesta que, des de l'any 2011, el Govern de la Generalitat ve tractant d'executar. Així, la població de referència (180.000 habitants) del més petit i eficient hospital públic català, l'Hospital de Viladecans, va passar a ser presa molt cobejada, tant per l'hospital de Sant Boi, com per l'hospital de Bellvitge.

Sant Boi té un hospital concertat destinat a l'atenció de 125.000 habitants, però les seves dimensions són capaces d'oferir-la a 300.000. D'altra banda, l'hospital públic de Bellvitge, després de perdre gran part de la seva població de referència de nivells I i II de complexitat, es va veure obligat a tancar una part del centre, a causa de la reducció d'activitat soferta.

Així, a causa del gran transvase d'habitants adscrits a l'atenció sanitària pública (hospital de Bellvitge), a un centre concertat del poderós Consorci Sanitari Integral (hospital Moises Broggi), i dels propòsits expansors d'altre robust grup empresarial de la sanitat concertada, la Orde Hospitalaria de Sant Joan de Deu (nou hospital de Sant Boi), a partir de març del 2011, per a l'Hospital Viladecans, tot han estat envestides: des de la llavors sorprenent retirada de la seva molt bé succeïda i àmpliament reconeguda autonomia de gestió, deixant el centre a la mercè de l'hospital de Bellvitge (com si d'un apèndix es tractés), fins al tremend ofec pressupostari a que ve estant sotmès.

Actualment, després de l'intent de la Generalitat, del passat mes de juliol, de traslladar el nivell II de complexitat de l'Hospital de Viladecans a l'hospital de Sant Boi, suposadament fallit a causa de la mobilització ciutadana, s'ha decidit regalar una part de l'oftalmología que actualment s'atén a Viladecans a aquest centre concertat.

La Manifestació del pròxim dimecres, a les 18 hores, que sortirà de de la Plaça Europa de Viladecans cap a l'Hospital i serà encapçalada per alcaldes de la zona, conclourà en els jardins de l'Hospital. Fins a ara, els tres alcaldes que han confirmat la seva presència són Carles Ruiz, de Viladecans, Joaquin Balsera, de Gavà i Manuel Reyes, de Castelldefels. També es compta amb la presència i el suport de totes les forces polítiques dels cinc municipis, a més del de gairebé un centenar d'associacions, agrupacions i entitats signants del "Comunicat Públic en Defensa de l'Hospital de Viladecans" del passat dos de juliol, entre les quals està la CGT.

Per a concloure, volem indicar la finalitat del moviment "Defensem l'Hospital de Viladecans", liderat per la Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans, el símbol del qual està plasmat en milers de petites pancartes de balconada espargides per habitatges de les cinc poblacions adscrites a l'Hospital de Viladecans:

1) que l'Hospital de Viladecans segueixi sent l'hospital públic de referència dels habitants de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans, subministrant-los atenció de nivells 1 i 2 de complexitat i capacitat per a resoldre el 90% de les seves necessitats de salut.

2) que el pressupost de l'Hospital de Viladecans immediatament sigui ampliat, tornant, en el 2014, a la dotació pressupostària de l'any 2010, i que aquesta ampliació reverteixi en qualitat assistencial;

3) que la Generalitat compleixi el compromís d'ampliació de l'hospital, segons el projecte aprovat en l'any 2008.

Secció Sindical de la CGT de l'Hospital de Viladecans

Més informació:

- FACEBOOK CGT HOSPITAL VILADECANS

- TWITTER CGT HOSPITAL VILADECANS

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció