CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació estatal a Madrid el 13 de novembre en defensa de la independència del Sàhara

Dijous, 28 octubre, 2010

Cartell manifestació Madrid

MANIFESTACIÓ A MADRID EL DISSABTE 13 DE NOVEMBRE

"EL MARROC FORA DEL SÀHARA - 35 ANYS D'OCUPACIÓ JA N'HI HA PROU!!"

Des de fa trenta-cinc anys, l'exèrcit marroquí ocupa el Sàhara Occidental, un territori que va envair per la força. El Rei del Marroc es nega a complir les Resolucions aprovades per l'ONU i pretén senzillament annexionar-se el Sàhara Occidental. L'Estat espanyol contínua sent responsable de la tragèdia i el sofriment del poble saharaui, avui separat per un mur que divideix el seu Territori, sotmès una part a la repressió en el Sàhara ocupat pel Marroc, i altra en unes condicions extremadament dures en els campaments de població refugiada saharaui.

La passivitat del Govern espanyol, la seva ambigüitat, el mirar cap a altre costat davant la violació dels drets humans, estimula al Marroc per a seguir en la seva posició intransigent, no acceptant l'aplicació de les Resolucions de la Nacions Unides i posant condicions prèvies i inacceptables en pròximes negociacions. El Govern ha d'implicar-se més fermament i liderar la recerca d'una solució justa i democràtica que respecti el dret a l'autodeterminació del Poble Saharaui.

Després de dues dècades des de l'alto el foc i d'impossible aplicació del pla de pau pel bloqueig marroquí; després de 35 anys d'espera a les solucions diplomàtiques, el Poble Saharaui està esgotant la seva paciència, posant-se en perill la resolució pacífica del conflicte. Ningú vol que això succeeixi, no obstant això, tampoc ningú podrà fer-li responsable del que seria una tragèdia anunciada, després d'anys d'espera pacífica i confiança en les negociacions afavorides per l'ONU.

La resistència pacífica de les i els saharauis en els territoris ocupats pel Marroc, i l'esforç de supervivència i cohesió en els campaments de població refugiada, demostren la seva determinació en la lluita per la independència. Nosaltres i nosaltres estarem al seu costat.

El Marroc culpable, Espanya responsable!

Referèndum Ja!

Evitem la Guerra

PARTICIPA EN LA MARXA PER LA INDEPENDÈNCIA!

Dissabte 13 de Novembre a les 12 hores des d'Atocha a Sol (Madrid)

Convoquen: CEAS-SÀHARA (Coordinadora Estatal d'Associacions d'Amistat i Solidaritat amb el poble saharaui) i Plataforma pro Referèndum en el Sàhara


>>> AUTOBUSOS DES DE BARCELONA PER ANAR A LA MANIFESTACIÓ DEL 13 DE NOVEMBRE A MADRID

Davant dels últims aconteixements i la dramàtica situació que s'està vivint, "l'enrocament" del regne alauita i les estupideses successives del nostre Govern i Ministeri d'Afers Exteriors, així com la creixent demanda social i política del moment que exigeix una gran mobilització, us estem convocant per fer un titànic esforç per manifestar-nos a Madrid el proper dissabte dia 13 de Novembre, a les 12:00 hores.

Aquesta manifestació, convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones de Amistad y Solidaridad con el Pueblo Saharaui (CEAS - Sáhara) i la Plataforma cívica pro-referéndum en el Sáhara pretén unir en una sola i contundent veu a la gran majoria de ciutadans/es de tot l'Estat per denunciar la gestió del Govern en aquest assumpte i exigir una solució definitiva a la vaga de fam d'Aminetu Haidar, d'acord amb les seves justes demandes.

Per això, des de l'ACAPS (Associació Catalana d'Amistat amb el Poble Saharaui) volem facilitar el desplaçament a Madrid i oferim la possibilitat d'anar-hi en autocars.

- És indispensable inscriure's prèviament a acaps@acaps.cat o trucant al 670.85.47.33 o 93.305.52.06 (de dilluns a divendres de 16 a 19 hores). El termini per la inscripció es tancarà el proper dia 5 de novembre.

- El preu del viatge serà finalment de 10€ per facilitar el desplaçament a les persones amb dificultats econòmiques. A ingressar al número de compte: 2041-0092-06–0040007200 (Caixa Manresa). No us descuideu d'especificar el vostre nom en fer el pagament, i recordeu de portar el resguard de l'ingrès el dia de sortida de l'autocar.

- Les dades necessàries per a la inscripció són: NOM i COGNOMS, telèfon i municipi de residència de cada persona.

- La sortida serà des de Plaça de Sants el proper divendres dia 12 a les 23'30h. aproximadament. Us mantindrem informats.

- La tornada des de Madrid serà a les 16:00 del dia 13, i ja informarem del lloc exacte més endavant.

Tots a Madrid!!!

PER UNA CONCENTRACIÓ MULTITUDINÀRIA!

>>> La situació és urgent, la solidaritat necessària. Milers de saharauis estan acampats en jaimes fora de la ciutat de El Aaiun, rodejats per forces militars i policials. Un jove saharaui va morir el 24 d'octubre per trets de les forces militars del Marroc. La repressió s'accentua i la situació és explosiva.


Ha corregut la sang en el "Campament de la Justícia i la Dignitat"

En el passat cap de setmana hem emès un comunicat sobre la pacífica actitud de protesta plantejada per la població saharaui dels territoris ocupats del Sàhara Occidental amb l'engegada del campament de Agaydam Izik, en les proximitats del Aaiún informant a la població espanyola i cridant a les diferents instàncies polítiques, tant nacionals com internacionals, a reclamar del Marroc una actitud responsable enfront de les seves més que justificades reivindicacions.

Allí, a pesar de l'asfixiant cèrcol policial i de la forta vigilància portada a terme per unitats de l'exèrcit regular i de les unitats antidisturbis, s'han reunit en pocs dies prop de vint mil saharauis per a protestar per la seva condició de ciutadans de segona categoria en el seu propi territori i reclamant millors condicions de vida, accés al dret a treballar i a l'educació sense traves i la garantia que els recursos del Sàhara Occidental i els beneficis derivats de la seva explotació reverteixin en el futur en favor de la població autòctona a la qual legítimament li correspon el gaudi d'aquests béns.

Reclamàvem una atenció urgent per a la pacient protesta d'un poble humiliat i vexat en el seu propi país i assenyalàvem els riscos i perills d'una situació semblant que no feia més que agreujar-se per la negativa per part de les autoritats, posada en pràctica per les forces que voltaven l'assentament, que s'introduïssin en el mateix aigua, aliments i medicines en un intent per acabar amb la protesta per la falta de les mínimes condicions d'habitabilitat dintre del mateix.

Avui, per desgràcia, és un dia de dol per a tots nosaltres, els solidaris amb la causa del poble saharaui. Hem de lamentar a plens pulmons la mort d'un jove saharaui de 14 anys, Elgarbi Nayem Foidal Mohamed Sueid, sota les bales d'una patrulla de les mal anomenades forces de seguretat... Seguretat per a qui, en benefici de què?... Ell i els seus companys, entre els quals hi ha dos ferits greument pels tirs, qui viatjaven en un tot terreny amb queviures i medicines destinats al campament, van ser tirotejats al tractar d'eludir un control. Una acció desproporcionada, bàrbara i cruel que s'inscriu entre els gravíssims atemptats contra la vida, la dignitat i els drets de la població saharaui que el Marroc ve cometent impunement des de la seva ocupació militar del territori fa trenta-cinc anys.

Instem a l'ONU, a la UE i a l'Estat espanyol que assumeixin les seves responsabilitats en defensa de la legalitat internacional, pel respecte als drets humans i civils i en favor de la salvaguarda de les vides humanes:

1. Nacions Unides ha d'intervenir immediatament pel que fa a la seguretat de la població saharaui. La Missió de Nacions Unides per al Referèndum en el Sàhara Occidental - MINURSO, present en la ciutat del Aaiún, ha d'anar urgentment al campament muntat per la població saharaui i vetllar per la seva seguretat.

2. La Unió Europea ha de paralitzar immediatament l'Estatut Avançat concedit al Marroc, per no respectar els drets fonamentals de la població saharaui. Els Fons Europeus destinats al Marroc han de ser bloquejats. L'Acord de Pesca no ha de ser renovat.

3. El Govern espanyol, sent l'Estat espanyol encara potencia administradora del territori, ha de denunciar radicalment aquesta situació i demandar del govern marroquí que cessi en el seu assetjament i violència contra la població saharaui. La nova ministra d'Afers exteriors, Trinidad Jiménez (ja que no pot convocar a l'Ambaixador marroquí a Espanya per no estar nomenat), ha de requerir del seu homòleg marroquí el compliment de les seves obligacions internacionals pel que fa a la població saharaui.

En aquest dia, cansats d'apel·lar en el desert de la indiferència i dolguts davant un sacrifici tan previsible com innecessari, però per res decaiguts, des de CEAS-Sàhara hem sol·licitat una entrevista urgent amb la nova Ministra d'Afers Exteriors i ens posem a la tasca d'organitzar, amb caràcter de màxima urgència, una comissió de representants dels diferents partits polítics del Parlament espanyol que visiti El Aaiún i el Campament de la Justícia i la Dignitat a la recerca d'un diagnòstic, una anàlisi que contribueixi a evitar el agreujament de la crisi i permeti que les reclamacions del poble saharaui puguin efectuar-se des de la pau i la llibertat desitjades.

Madrid, 25 d'octubre de 2010.

EL MARROC FORA DEL SÀHARA

35 ANYS D'OCUPACIÓ: JA N'HI HA PROU!

CEAS-SÀHARA al costat de FEMAS convoquen dimecres 27 d'octubre a les 17 h. en la Plaça d'Espanya (MADRID), un CAMPAMENT EN SOLIDARITAT AMB EL SÀHARA…

Mostrarem la nostra repulsa pels assassinats. Cap crim d'Estat pot quedar impune. Acudeix amb la teva jaima o tenda de campanya, i la teva roba tradicional saharaui.

Tots i totes som saharauis.

CEAS-Sahara