CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació estatal a Madrid el 14 de novembre en solidaritat amb la lluita del poble saharaui

Dissabte, 24 octubre, 2009

cartell 14 novembre

Des de la Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara) s'està treballant en els preparatius de la gran manifestació a nivell estatal que es celebrarà a Madrid el dissabte 14 de Novembre, amb participació d'amics/gues i simpatitzants de tot l'Estat espanyol, així com el suport dels i les artistes que han col·laborat amb la campanya www.todosconelsahara.com

Aquest serà el sisè any consecutiu que ens manifestarem en les dates pròximes al 14 de novembre, per a denunciar l'abandó que des de fa 34 anys sofreix el Poble Saharaui, per a exigir la independència del Sàhara Occidental i el respecte als Drets Humans en les zones ocupades pel Marroc, entre moltes altres coses. Les cinc manifestacions precedents van ser un gran èxit de participació, aquest any no pot ser menys!

MANIFEST

JUSTÍCIA I LLIBERTAT PER AL POBLE SAHARAUI

Avui, 14 de novembre de 2009, es compleixen 34 anys de la signatura dels “Acords Tripartits de Madrid”, que van representar el lliurament per part del règim franquista del territori del Sàhara Occidental al Marroc i Mauritània, desentenent-se de les seves obligacions com país colonitzador, i possibilitant al Marroc ocupar el territori a sang i foc. Aquest regne va fer fora de les seves cases als i les saharauis, que van haver de refugiar-se a Algèria i crear una vida i un Estat en els campaments; els que es van quedar, no van córrer millor sort i van haver de sofrir persecució, desaparicions, repressió brutal, tortura i presó… Fins als nostres dies.

L'Estat espanyol continua sent responsable legal i polític d'aquesta tragèdia. Mentre el poble saharaui no pugui decidir lliurement el seu futur, el Govern d'Espanya carrega amb la responsabilitat del sofriment i de la violació permanent dels Drets Humans que pateix la població saharaui en el Sàhara Occidental.

Per això, li sol·licitem al Govern espanyol que, fent seu el clam social i polític majoritari, planti cara a la seva responsabilitat històrica i al deute moral amb el Poble Saharaui i impulsi un procés que li possibiliti exercir el seu dret a la lliure determinació, per a d'aquesta manera contribuir a una pau justa i duradora, i a l'estabilitat en el Magrib.

Avui reafirmem el nostre suport i solidaritat amb el Poble Saharaui, i denunciem:

* La responsabilitat històrica, política i ètica d'Espanya quan potència colonial del Sàhara Occidental, i la seva actual posició de “mirar cap a l'altre costat” quan no mostrant el seu suport a falses solucions que no resolen el conflicte i demoren la seva solució.

* L'estancament del conflicte per la intransigència marroquina, amb el silenci còmplice d'alguns països amb interessos econòmics i polítics en la zona.

* La violació dels Drets Humans en les zones ocupades del Sàhara Occidental i la campanya de repressió contra la població civil indefensa i els seus activistes.

* El cessament de la venda d'armament i de material de doble ús al Regne del Marroc.

* L'expoli de les riqueses naturals del Sàhara Occidental, durant aquests més de 30 anys d'ocupació militar marroquina, en contra del dret internacional sobre protecció de recursos naturals en els territoris pendents de descolonització.

Així mateix, exigim:

* Al Regne del Marroc el cessament de la repressió, i violació dels Drets Humans en els Territoris Ocupats i l'immediat alliberament de tots els presos polítics saharauis en les presons del Marroc.

* La condemna i el cessament de la violència brutal que en aquests moments exerceix la Policia i l'Exèrcit marroquí sobre la població civil saharaui, cessin les tortures i s'anul·lin els judicis contra ciutadans saharauis.

És fonamental la intervenció urgent de la Comunitat internacional, la protecció dels DDHH per part de la Missió de les Nacions Unides per a la realització del Referèndum en el Sàhara Occidental (MINURSO) i la presència massiva d'observadors internacionals i mitjans de comunicació en els territoris que serveixin de protecció a la població indefensa.

No descansarem fins que es faci justícia i aquest Poble germà pugui viure en pau en la seva terra, unides les famílies, sense Mur i mines que l'hi impedeixin. Per això demanem que el dissabte 14 de novembre, a partir de les 12 h., participis en la manifestació de suport al Poble Saharaui que sortirà de Atocha i acabarà amb un acte lúdic en la Puerta del Sol.

EL MARROC CULPABLE, ESPANYA RESPONSABLE!

CONTRA LA VIOLACIÓ DELS DRETS HUMANS!

LLIBERTAT PER A TOTS ELS SAHARAUIS DETINGUTS!

Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-Sàhara)

www.saharaindependiente.org