CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació estatal Anti-OTAN a Saragossa el 17 de Febrer

Dissabte, 26 gener, 2008

Des de la Plataforma Anti OTAN de Saragossa, s'ha convocat diumenge que ve 17 de febrer a les 12 h. una manifestació estatal contra l'OTAN a Saragossa. La manifestació sortirà de la Glorieta Sasera i finalitzarà a la Plaça del Pilar.


Situació del procés: El Ministre de Defensa ha comunicat a la premsa que la decisió sobre quina ciutat serà triada per a albergar la futura base principal de logística i espionatge de l'OTAN, el “Sistema Aliat de Vigilància del Terreny” (Alliance Ground Surveillance, AGS), es farà pública la segona quinzena de març.

Recordeu que el sistema AGS és capaç de fer seguiment d'objectes mòbils en qualsevol punt del planeta, independentment de les condicions climatològiques. El que es tradueix en que aquesta nova base convertirà a l'Estat Espanyol en la punta de llança des de la qual es dirigiran i en alguns casos es llançaran els atacs i masacres de les potències capitalistes integrades en la OTAN sobre els pobles resistents a l'expoli i a l'imperialisme.

La candidatura espanyola de Saragossa segueix sent la millor posicionada, amb el millor informe tècnic i amb més possibilitats que mai després que el nou Govern polonès s'hagi declarat contrari a l'escut Anti-Míssils d'EEUU. El fet que la decisió es faci pública just després de les eleccions generals de l'Estat Espanyol, el suport incondicional dels poders públics i el pes que tenen en l'avaluació les instal·lacions militars existents ja a Saragossa i Aragó fan presagiar el pitjor.

És necessari, ara més que mai, lluitar en contra de la candidatura i mostrar al comitè avaluador el rotund i massiu rebuig social existent entre la ciutadania a convertir-se en còmplice de les agressions que EEUU i altres potències, perpetren contra tots aquells pobles rics en recursos naturals.

Per tot això, MANIFESTEM:

1. Que l'OTAN és una organització criminal subordinada als interessos dels EUA que han generat els principals conflictes bèl·lics que afecten i han afectat a la Humanitat des de mitjans del segle XX (Iugoslàvia, Afganistan, L'Iraq…).

2. Que la resolució de conflictes no ha de passar per les agressions bèl·liques i l'escalada armamentística, sinó pel diàleg, el respecte i la justícia social en les relacions entre els pobles.

3. Que fruit de la mobilització ciutadana, s'ha aconseguit la retirada de bases dels EE.UU a l'Estat espanyol. Perquè ara, l'executiu central, torni a plantejar el tema malgrat el rotund i històric rebuig social.

4. Que ens oposem a convertir-nos en llançadora d'agressions a altres països. Per això vam dir NO A LA GUERRA i per això HO SEGUIM DIENT.

5. Que en l'actualitat s'incompleixen les condicions aprovades, en el referèndum de 1986, sobre la incorporació de l'Estat Espanyol a l'OTAN.

Des de la nostra convicció que la lògica de la guerra no ha de ser un instrument de política nacional i internacional, REBUTGEM la instal·lació de les bases militars de l'OTAN a Saragossa i en qualsevol altre lloc.

PER UNA CULTURA DE LA PAU. FA 20ANYS I ARA OTAN NO, BASES FORA

La investigació militar a Espanya va rebre un 26% més el 2006 que el 2005. Només 5 empreses vinculades a la investigació militar reben el doble que totes les Universitats espanyoles i el CSIC per a la investigació civil. Espanya és el 2n país del Món que més percentatge dedica a investigació militar però el 2 de l'OCDE que menys dedica a I+D civil.

Plataforma Anti-OTAN de Saragossa