CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació Estatal Antitransgénica. Dissabte 18 d’abril – 12 h Puerta del Carmen – Saragossa

Divendres, 6 març, 2009

PER QUÈ NO VOLEM TRANSGÈNICS

Transgènics: Organismes creats artificialment en laboratori, a l'introduir gens d'unes espècies en unes altres. Així s'obtenen éssers vius que no existirien de forma natural. És un experiment a gran escala amb una tecnologia plena d'efectes imprevists i no desitjats.

Amenacen la nostra salut: Falta investigació per a conèixer tots els danys que poden ocasionar, pel que alguns cultius autoritzats s'han prohibit posteriorment. Provoquen noves al·lèrgies i resistència a antibiòtics. Diversos estudis demostren problemes de fertilitat, toxicitat en ronyó i fetge.

Deterioren el medi ambient i la vida silvestre. Més del 80% dels cultius transgènics són tolerants a herbicides, pel que s'incrementa el seu ús. La resta són plantes amb propietats insecticides que també afecten a la fauna beneficiosa.

Produeïxen contaminació genètica. Els caràcters transgènics contaminen altres cultius. La coexistència amb l'agricultura familiar, tradicional o ecològica, és impossible.

No solucionen la fam en el món, ho agreugen. Només quatre empreses biotecnològiques controlen el 90% del mercat dels transgènics. Els agricultors/es no poden guardar les seves llavors i perden la seva autonomia i llibertat. Aquestes empreses venen la llavor i el producte químic associat, tot els pertany.

Democràcia alimentària. Consumidors/es i agricultors/es tenim el dret i la responsabilitat de conèixer i decidir com i on es produïxen els nostres aliments i reconstruir els vincles entre el camp i la ciutat.

A l'Aragó es troba la major superfície de transgènics de tota la Unió Europea. Molts països els han prohibit. Però Espanya segueix facilitant la seva expansió.

Convoquen la manifestació: Plataforma Rural i Greenpeace. Hi dona suport, entre altres, la CGT.