CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació pels drets socials a Sabadell

Diumenge, 19 desembre, 2010

thumb_474__4

Convocades per la CGT, un centenar de persones s’han manifestat aquest passat dissabte 18 de desembre contra la ultima reforma laboral i contra la reforma de les pensions que el govern espanyol te pensat dur a terme el govern de Zapatero, entre les que s’inclou l’augment de l’edat de jubilació fins els 67 anys i l’eliminació del subsidi d’atur per als aturats que han esgotat la seva prestació.

La manifestació ha començat pels volts de les dotze del matí a la Plaça del Pi i ha acabat a la Plaça Creu Alta amb la lectura de diversos manifests. Durant l’acte s’ha denunciat la política de retallades socials que esta duent a terme el govern de Zapatero.

La convocatòria de la Federació Local de CGT Sabadell ha estat recolzada per el Sindicat d’Oficis Varis de CNT Sabadell, el Moviment Popular de Sabadell i el Partit Comunista del Poble Català. Durant el recorregut s’han corejat lemes contra l’atur, la política del PSOE i per la unitat de la classe treballadora “perquè la crisis la paguin els rics”. En la seva convocatòria, la CGT considerava “fals” que la reforma laboral anés a crear més llocs de treball i ha citat les ultimes dades d’atur que mostren que hi ha hagut un augment de l’atur des de la seva aplicació, a més en la manifestació també s’ha denunciat l’augment de l’edat de jubilació, la retirada del subsidi d’atur i els desnonaments de famílies que no poden pagar la hipoteca.

La manifestació ha acabat a la Plaça Creu Alta amb diversos parlaments, una representant del PCPC ha fet una crida a la mobilització contra les mesures del govern destacant que “només amb la organització i la lluita la classe treballadora podrà fer front als atacs que pateix”. Finalment un membre de CGT ha anunciat una proposta que encara s’ha de discutir dintre el sindicat a nivell estatal: la convocatòria d’una nova vaga general cap al gener amb o sense el suport de CCOO i UGT. Els sindicalista ho ha justificat argumentant que, malgrat els riscos que pot suposar una vaga sense comptar amb els sindicats majoritaris, “amb la pèrdua de drets que esta patint la classe treballadora d’aquí poc ja no hi haurà res a perdre”.

Vilaweb Sabadell