CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació per aturar el Consorci sanitari: El tsunami del #29N a Lleida

Dimarts, 9 desembre, 2014

EL TSUNAMI DEL 29N A LLEIDA

El passat 29 de novembre va tenir lloc una gran manifestació convocada per la Marea Blanca de Lleida; no va ser només una onada, sinó un veritable Tsunami... format per moltes onades de solidaritat arreplegades des dels diferents territoris de Catalunya, que es van anar sumant fins constituir aquesta demostració de rebuig envers les polítiques sanitàries i les conseqüències de tot plegat per a la població del nostre país, com ara el famós Consorci que es pretén imposar a Lleida.

Tot i que hi ha hagut forces polítiques i sindicals que s’han fet visibles arran d’això als mitjans de comunicació, continuem desitjant que la veritable força d’aquest moviment tingui la seva arrel a les persones anònimes que desinteressadament han estat i continuen estant al capdavant d’aquesta lluita. Han triat la lluita i no pas el ressò de la seva presència. Als preparatius d’aquest gran Tsunami es va acordar la mobilització sense sigles, ni cap identificació que no fos genèrica de les lluites que s’estan portant i les plataformes a on son.

Senyors del Govern, sou conscients de la gran dignitat que hi havia al darrere d’aquest esdeveniment?

Per damunt de tot es tracta de la defensa d’una sanitat 100% pública. I aquesta defensa és la que va motivar la participació d’una gran massa humana en aquest Tsunami que no és pas destructor, sinó protector envers les agressions que està patint el sistema sanitari públic des de fa ja massa temps; l’exemple de dignitat més clar arriba fins i tot a ser commovedor.

I s’expressa perfectament amb una de les imatges que ens va regalar la manifestació del 29N: persones de més de 80 anys arribades des de Viladecans, defensant un model sanitari malgrat la pluja i les condicions adverses... ens van donar una lliçó d’ètica i força. La dignitat de que parlem és un obstacle que de cap manera podrà impedir el mecanisme impulsat pel Govern per tal d’imposar el Consorci.

Senyors del Govern, què ha de fer la ciutadania per que escoltin les seves reivindicacions? Quan li tindran vostès el respecte als requeriments que manifesten mitjançant la lluita que esta duent a terme la Marea Blanca de Lleida, ara ja el Tsunami de la Marea Blanca de Catalunya?

Secció Sindical de la CGT a l’ICS a Lleida (atenció primària)

Més informació:

- TWITTER CGT LLEIDA

- TWITTER CGT ICS LLEIDA

- WEB CGT LLEIDA