CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació per la llibertat d’expressió el 20 de febrer a Barcelona, 17h a Plaça Universitat

Dimecres, 17 febrer, 2016

ACTUACIONS DE TITELLES I MANIFESTACIÓ
Dissabte 20 de febrer a les 17h
PLAÇA UNIVERSITAT, BARCELONA

UN CRIT A LA LLIBERTAT

Dos joves emmordassats, empresonats, i privats de la seva llibertat. Perquè la fiscalia al servei del poder i un jutge, ex-policia, amb un passat gens clar, decideixen que una sàtira inspirada en una obra de García Lorca realitzada amb unes titelles de cachiporra, interpreten que una trama sobre muntatges policials és terrorisme.

Increïble però cert, després d'aquell cop d'estat de 1936, segueixen quedant els seus pòsits i principis, ens han traslladat directament a aquella dictadura de fa 40 anys, a aquella època grisa i rància on tantes llibertats es van eliminar, persones es van executar i anys de presó es van pagar.

Fàstic ens donen els que diuen impartir justícia i vetllar pel nostre benestar, retorçant les seves lleis fins a encaixar-les a la seva ideologia ja sigui per exonerar o condemnar.

Indignació quan el principal debat en els mitjans és si cal cessar o no a algú, les responsabilitats de la programació, … en lloc de documentar-se i informar, sobre l'obra i el seu contingut i en conseqüència opinar sobre la decisió d'empresonar a dos artistes titellaires. On està la pluralitat, la imparcialitat, com s'ha implantat l'autocensura i s'ha deixat de defensar la llibertat d'expressió en una professió que tant la necessita com el periodisme. Quant seguidisme del missatge del poder, que repugnant.

Tristesa en comprovar que en aquest petit lloc del planeta on la comunitat del món del teatre, la faràndula, cinema o la cançó estava en gran part compromesa en la defensa de les llibertats, actualment, excepte honroses excepcions, està absent i muda davant aquest atac directe a la llibertat d'expressió, la cultura i l'art.

I brolla la ràbia davant la injustícia, perquè si no és que estem mortes. Ràbia, molta ràbia en veure els carrers buits d'indignació, buits de denúncia, buits de crits a favor de la llibertat i contra la injustícia. Ni la ràbia ens paralitzarà, ni les lleis mordasses ens faran callar, seguirem desobeint, perquè creiem en la llibertat.

CGT BARCELONA

https://twitter.com/cgtbarcelona

12715993_1061546643909794_8721191268494802845_o