CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista a Barcelona

Diumenge, 20 abril, 2008

cartell manifestació

MANIFEST PER UN 1er DE MAIG ALTERNATIU I ANTICAPITALISTA

CONSTRUIM LA SOLIDARITAT AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS I LES LLUITES OBRERES

El 1r de Maig, els homes i dones que apostem per una transformació radical de la societat sortim al carrer per combatre les condicions laborals, socials i de vida que ens imposen el capitalisme i el patriarcat, per fer sentir la nostra solidaritat internacionalista amb el conjunt de lluites socials i resistències del món.


Els nostres governs estan compromesos amb el capitalisme. Així, la Generalitat ha presentat les bases d’una Llei d'Educació de Catalunya que obre la porta a la privatització de l’ensenyament; autoritzen acomiadaments massius com el que han patit els companys i companyes de Frape-Behr; s’abstenen de la seva responsabilitat més elemental com en el cas de la vaga de fam de SEAT; han negat un dret laboral tan bàsic com els 2 dies de descans a la setmana per als conductors de TMB; segueixen permetent que milers d’éssers humans visquin en condicions d’il·legalitat amb la seva Llei d’Estrangeria; elaboren un pacte nacional d’habitatge i uns xecs pel lloguer que només garanteixen els beneficis dels promotors i rendistes.

Mentrestant, bancs i multinacionals augmenten any rere any els seus beneficis, els salaris, les pensions i les prestacions continuen baixos i els serveis públics, amb greus dificultats per la manca d’inversió. I ara, el Govern central anuncia un nou pacte social entre la patronal i els dirigents dels sindicats institucionals, que, molt previsiblement, agreujarà la situació de precarietat, especialment entre la joventut.

Tristament, la Conselleria d’Interior d’un Govern anomenat d’esquerres esdevé la punta de llança de la repressió i la criminalització sistemàtiques de tots i totes els i les que lluiten: com els treballadors/es d’empreses en conflicte, immigrants que s’han arribat a qualificar de terroristes sense proves, els i les estudiants que es mobilitzen contra la privatització de la Universitat com el cas de la UAB i UB, sense oblidar els desallotjaments i la utilització de les “ordenances cíviques” per ofegar econòmicament les lluites.

Però o­n hi ha opressió hi ha resistència, i en els darrers mesos un bon grapat de lluites obreres i socials han tornat a demostrar que es pot resistir. I també que es pot guanyar, com s’ha demostrat en la lluita dels treballadors i treballadores de TMB pels dos dies de descans.

Per tot plegat reivindiquem i donem suport a:

- La lluita per les 35 hores setmanals de jornada laboral.

- Contra la Llei d’Educació de Catalunya: solidaritat amb els professors/es i el món educatiu en la seva lluita per defensar l’ensenyament públic.

- La lluita en defensa de la sanitat pública i contra la Llei del ICS, que està privatitzant el sector sanitari.

- Pel reingrés dels i les acomiadats/des de SEAT, com s’ha acordat després de la vaga de fam, i contra l’actitud còmplice del Govern tripartit en l’acomiadament de 92 treballadors de Frape-Behr.

- Contra la mercantilització de la universitat pública: estenem la solidaritat amb els i les estudiants i el conjunt de treballadors i treballadores de la universitat en el seu combat contra l’aplicació del Pla Bolonya.

- Per un parc públic de lloguer social, expropiació de pisos buits! Congelació de les hipoteques ara.

- Per la plena regularització dels treballadors/es immigrats/des, aturem els abusos policials.

- Per la creació d’ocupació per cobrir les necessitats socials, no permetem la destrucció de llocs de treball com s’està produint a la construcció.

En solidaritat amb totes les lluites, sindicats, seccions sindicals, moviments socials, organitzacions polítiques anticapitalistes, organitzacions de l’esquerra independentista, col·lectius i persones solidàries amb els pobles que lluiten contra l’imperialisme, convoquem una manifestació el dia 1 de maig amb les següents reivindicacions:

- Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments d’empreses i deslocalitzacions. Ni precarietat laboral ni atur. Prou repressió sindical.

- Per un salari mínim de 1.200 euros: per garantir les condicions de vida i l’autonomia de les persones.

- Per la defensa dels serveis públics: els drets socials no són mercaderies: aturem les privatitzacions.

- Per la llibertat i la igualtat de les persones: contra el patriarcat i les discriminacions de gènere, pels drets d’opció sexual i reproductius. Pel dret a l’avortament lliure i gratuït.

- Per la igualtat de drets, pels “papers” per a tots i totes les immigrants: contra l’explotació laboral i la discriminació per origen.

- Pel dret a l’habitatge digne.

- En defensa del medi ambient i contra l’especulació: per una Catalunya lliure de transgènics i de nuclears, per una nova cultura de l’aigua, ni Quart Cinturó ni MAT, no al traçat de l’AVE.

- Contra l’opressió nacional: Pel dret a l’autodeterminació de tots els pobles.

- Contra la guerra, les ocupacions i els plans imperialistes: a l’Iraq, a Palestina, a l’Afganistan, al Sàhara, etc... Aturem l’escalada armamentística, no a l’OTAN. Solidaritat amb els pobles que lluiten contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

VISCA EL 1er DE MAIG

UN ALTRE MON ES POSSIBLE SENSE CAPITALISME

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ: 17:30 h. A PLAÇA UNIVERSITAT

CONVOQUEN:

ACTUB, Assemblea acomiadats SEAT, Assemblea Bolivariana, Assemblea contra la precarietat UAB, Assemblea de Moviments Socials del FSCat, Associació d'amistat amb el poble de Guatemala, Assemblea pel dret a l'habitatge, Assemblea per un habitatge digne de Sant Vicenç dels Horts, Associació papers i drets per a tothom, Associació Socialisme XXI, Candidatures Autònomes del Vallés (ACR, AEB, COP, CUPs Sant Cugat i Terrassa, EAB, ES, PAS), CASAL, COBAS, Col·lectiu de solidaritat amb la Revolució Zapatista, Comité de descansos de TMB, Cornellà sense fronteres, Corrent Roig, COS, CTA Banesto, CUSC, En Construcció, Endavant, En Lluita, FARGA, FEMEC-CGT, FL Sabadell CGT, FI Garraf CGT, FC Maresme CGT, IAC (CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF, FTC, USTEC-STEs), I-CSC (Espai Jove), Joves Activistes, Lluita Internacionalista, Marxa Mundial de Dones, Maulets, OTZA, Partit Humanista, PCPC, PRT, PSUC Viu, Raices Universales, Revolta Global, SF-Intersindical, SU Catalunya, Xarxa de solidaritat contra els tancaments i la precarietat


BLOC LLIBERTARI

1r de Maig: Per l'Anarquia. Contra el capitalisme.

Salut companyes/s!

Us informem de la participació que tindrà el bloc llibertari el 1r de maig 2008.

Es participarà a la manifestació convocada a Plaça Universitat de Barcelona a les 17:30 hores, s'anirà com a bloc llibertari a la part de darrera i es demana que cadascú porti la moguda que li sembli oportuna per tal que quedin reflectides totes les lluites llibertàries que s'estan portant a terme (pancartes, cartells, banderes, octavetes i qualsevol cosa que es vulgui fer durant la manifestació), com també la participació dels i les participants en portar pancartes que porten els colectius organitzadors.

Recordar que la manifestació està legalitzada per alguns col·lectius (immigrants) que s'ho estimaven més així.

A continuació us fiquem el comunicat que s'ha tret des l'organització del mateix bloc.

Comunicat 1r de Maig 2008: Per l’Anarquia, contra el Capitalisme.

El 1r de Maig és una data històrica pels explotats. Els fets de Chicago del 1886, o­n a causa de les reivindicacions obreres foren executats 4 anarquistes a la forca, són el pretext per commemorar les lluites socials dissidents i revolucionàries. Als nostres dies, aquesta data ha estat recuperada pel sindicalisme estatal i col·laboracionista, convertint-lo en una festa folklòrica i buida de contingut, ridiculitzant el seu origen de conflicte constant i directe amb l’Estat, les seves institucions i els seus pregoners. Un sistema definit per una minoria política, superestructures econòmiques i mitjans de comunicació creadors de tendències d’opinió: aquesta és la base d’una democràcia que consent, entre d’altres barbaritats, que hi hagin víctimes del terrorisme empresarial i els seus “accidents” laborals; que el medi ambient i els animals siguin esclaus del nostre imparable “progrés”, producció i oci; que la vivenda sigui o bé un luxe o bé una loteria; que milions de persones visquin en degradació constant de sí mateixes, abocades o a la lògica competitiva capitalista o a les presons...

La lluita anarquista és rupturista per definició, no busca interlocutors en l’enemic, crea els seus propis mitjans: l’acció directa, l’autogestió, el suport mutu i la solidaritat. El compromís d’aquesta lluita és integral, es diversifica i amplia en totes aquelles àrees en les que la crítica és necessària. Tant l’alliberament animal, la lluita contra les presons i el monopoli de la violència per part de l’Estat i els seus còmplices, l’ecologisme, la precarietat laboral, l’autonomia real femenina i un llarg etcètera, formen el ventall antiautoritari, lluitant des de la base, horitzontalment, ni legitimant ni dialogant amb les institucions, sinó atacant-les creant els mitjans propis i organitzant l’alternativa.

No volem res d’aquest sistema, ni representar cap paper en l’espectre de la dissidència consentida; la nostra lluita és antiautoritària, llibertària i anticapitalista. Som l’amenaça constant, els que ens construïm sense demanar permís.

Contra la nostra explotació diària, els seus pregoners i els seus
còmplices demòcrates! Lluita anarquista anticapitalista!

Barcelona, 1 de Maig de 2008

Manifestació 17.30 hores, Plaça Universitat

No pots faltar

Contra tota aquesta repressió, cap minut de silenci

Ni Deu ni Amo ni Estat