CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació solidària amb la lluita de la vaga indefinida dels treballadors/es de Panrico el 6 de juny a Sabadell

Dimecres, 4 juny, 2014

Comunicat de premsa dels treballadors i treballadores de Panrico en vaga

L’objectiu de la roda de premsa d’avui és donar a conèixer la convocatòria de la manifestació a Sabadell per al 6 de juny, a les 7 de la tarda, a l’Eix Macià.

Convoquen els treballadors i les treballadores en vaga de Panrico.

Hi donen suport: EUiA, ICV, Entesa per Sabadell, CUP, CGT, Can Capablanca, Procés Constituent, ERC i altres col•lectius i organitzacions que confiem que s’aniran afegint.

Aquesta és una manifestació de suport als treballadors de Panrico, que porten més de 7 mesos de vaga indefinida. Després de la sentència adversa de l’Audiencia Nacional, encara és més important i necessària aquesta manifestació de suport.

El triomf de la seva lluita serà un triomf per a tots; la seva derrota, que farem tot el possible perquè no es produeixi, ho seria per a tota la classe treballadora.

Avui mateix hi ha una reunió a Barcelona amb la direcció de l’empresa i la mediació del govern de la Generalitat.

En aquest punt reclamem al conseller d’Empresa, Felip Puig, que d’una vegada defensi els drets dels treballadors en comptes d’atacar-los com ha fet fins ara.
Darrera d’una aparent imparcialitat, volem denunciar públicament que des del govern de la Generalitat no s’han defensat fins ara els drets laborals, que sempre han passat per davant els interessos econòmics del fons d’inversió Oaktree, propietari de la marca, un fons d’inversió voltor.

Des de l’inici del conflicte, i ho recordem, ja fa més de 7 mesos des de l’inici de la vaga, l’empresa ha concultat de manera flagrant el dret de vaga, però la conselleria d’Empresa no ha fet res per fer respectar els drets dels treballadors.

És que els treballadors som ciutadans de segona? És que els drets laborals no s’han de fer respectar en un estat de dret com el que es diu que vivim?

Reclamem una intervenció de la Generalitat a favor dels treballadors, en defensa dels llocs de treball i dels drets laborals.

I per això, fem una crida a participar massivament a la manifestació del 6 de juny.
Amb la solidaritat i el suport de tots, ho aconseguirem.

COMITÈ DE VAGA PANRICO SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

Manifest:

TOTS AMB LES TREBALLADORES I TREBALLADORS EN VAGA DE PANRICO ATUREM LA PERSECUCIÓ SINDICAL. PROU TERRORISME EMPRESARIAL!

Durant els més de 7 mesos de vaga indefinida, la direcció de Panrico no s'ha volgut reunir amb el comitè, ha vulnerat de manera flagrant el dret de vaga i ha difamat greument els treballadors i les treballadores en lluita. El passat 19 de maig, l'Audiencia Nacional va validar els 154 acomiadaments previstos per l'ERO a la planta de Santa Perpètua, en una clara sentència política que pretén castigar als que s'han atrevit a plantar cara als plans de l'empresa.

Pocs dies després de la sentència, els directius de Panrico van oferir reduir el nombre d'acomiadaments a canvi de “fer fora el comitè” i escollir a dit qui seguirà i qui no a la fàbrica, en un clar missatge adreçat als activistes més destacats de la vaga. Aquest fet constitueix un xantatge escandalós, un atemptat claríssim als drets sindicals i al dret de vaga. Posteriorment, el mateix conseller delegat, Carlos Gila, va desmentir la seva “oferta” davant la decisió ferma de l'assemblea de treballadors de continuar amb la vaga i denunciar l'actuació de l'empresa. Reclamem a la Generalitat que deixi de fer costat a la direcció de Panrico i defensi els drets dels treballadors.

Tothom ho ha de tenir ben clar. La lluita de Panrico és la lluita de tota la classe treballadora. El seu triomf serà un triomf per al conjunt de les treballadores i els treballadors. La seva derrota, un cop ben dur per a tots. Ara és el moment de demostrar-los el nostre suport i la nostra solidaritat.

MANIFESTACIÓ A SABADELL DIVENDRES 6 DE JUNY 19:00 H. EIX MACIÀ

Convoca: treballadores i treballadors en vaga de Panrico

Més informació:

- TWITTER CGT PANRICO

- WEB CGT SABADELL

E-MAIL: cgtsabadell@cgtcatalunya.cat

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció