CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestació Unitària d’Empreses en Conflicte – CGT Parcs i Jardins

Dijous, 18 gener, 2007

Comunicat de la Secció Sindical de CGT Parcs i Jardins

Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte

Barcelona a 12 de gener del 2007

La Secció Sindical de CGT de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona en Plenària de Secció Sindical celebrada el dia 11 de gener va acordar:

1.- La participació de la Secció Sindical en la Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte que se celebrarà el 21 de gener a les 12 hores amb sortida en plaça Universitat de Barcelona

2.- La Secció Sindical proposarà al Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins del proper dia 17 de gener l’adhesió i la participació del Comitè d’Empresa a la Manifestació Unitària d'Empreses en Conflicte, i farà una crida a la plantilla per a què participi en la mateixa.

Qui lluita pot guanyar o perdre

Qui no lluita ja esta perdut
Hijos del pueblo, te oprimen cadenas
tanta injusticia no puede seguir.
Si tu existencia es un mundo de penas,
antes de esclavo prefiero morir.

Amb l’entrada de l'Imma Mayol en la Presidència de Parcs i Jardins i amb la destitució de l'antic “cacic” Gerent Antoni Falcón, es va obrir una fissura d’esperança en molts/es treballadors/es que el Servei Municipal i les relacions laborals poguessin millorar ostensiblement.

L'Institut Municipal de Parcs i Jardins que es dedica a autopromocionar-se amb grans declaracions de principis, té una realitat o­n l'accidentabilitat laboral quasi triplica la mitjana de Catalunya (la mitjana d’accidents amb baixa a l’any 2005 en Parcs i Jardins es de 16'94 per cada 100 treballadors/es, quam a Catalunya es de 5'95 per cada 100 treballadors/es), o­n els problemes de Seguretat i Salut només se solucionem a través d'Inspecció de Treball. L'Institut incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals des de qüestions tan bàsiques i senzilles com que tot el món disposi de gel de bany a les dutxes, fins qüestions tan greus i nefastes que posen en risc la integritat física i la salut dels treballadors/es (Podhator, Tractor desbrossador, Camió Portacontainers….)

La política laboral “d’esquerres” que aplica la direcció de l'Institut ha estat condemnada pel Tribunal Suprem per camuflar hores extres com a prolongacions de jornada, per cometre il·legalitats a l'OPO 99… també pel Tribunal Superior de Justícia per vulneració del dret a la vaga, per contractes en frau de llei… Una política laboral “progressista” que continua fent contractacions i reclassificacions a dit, donant “bufandes” i repartint determinats plusos i complements de forma arbitrària i obscurantista. Que contracta una empresa “Nuevas Prestaciones Medicas”, per a tal que pressioni als/a les treballadors/es que estan de baixa; a aquesta empresa que a estat doblement condemnada per l'Agència de Protecció de Dades Parcs i Jardins els facilita les dades íntimes i personals de la plantilla.

Tenim una presidenta “d’esquerres de veritat” que ha donat un pas més en la privatització de l'Institut, que s’omple la boca dient als mitjans de comunicació que els treballadors/es de Parcs i Jardins som uns privilegiats, que treballem poc i que guanyem molt. Una Presidenta la Sra. Inmaculada Mayol regidora de IC-VERDS-EUA, que no es preocupa que les contractes incompleixin les pliques de contractació (els termes d’execució d'obres, els treballs a realitzar, allò que s'ha pressupostat en Seguretat i Salut…) i si de reprimir als/a les treballadors/es amb la imposició de 5 querelles criminals contra 5 treballadors, tots ells membres del Comitè d’Empresa, pels fets de la Festa de la Primavera 2006, o­n una part de la plantilla es va manifestar per mostrar el descontent general pels retards i la falta de voluntat a l’hora de negociar el conveni, a més de denunciar la intenció de externalitzar serveis que fins ara fem nosaltres o de sancionar amb 21 dies de suspensió de sou i feina als treballadors de la brigada de poda que es van negar a utilitzar les plataformes Podathor, per falta de seguretat de les màquines. Falta de seguretat que més tard s’ha confirmat, i que ha ratificat la Autoritat Laboral mitjançant l’Inspector de Guàrdia.

Dementre, nosaltres estem cada dia més hipotecats (per l'habitatge, pels/per les fills/es, per la vida…), amb un salari mitjà que escassament supera els 1000€ mensuals, cada dia més resignats davant les injustícies. I a més; la direcció intenta imposar-nos un conveni miserable amb pujades salarials per sota de l'IPC i de la pujada de les despeses que ells tenen pressupostades en salaris, amb una Oferta Pública paupèrrima per a les necessitats, sense unes garanties clares de continuïtat de l'Institut com a ens públic….

Davant de tot això, només ens queda una solució; plantar cara a les injustícies, mobilitzar-nos i presentar batalla a aquests filibusters polítics i als seus lacais, que es creuen molt forts i no estan disposats a reconèixer els nostres drets i necessitats. La batalla serà dura, però la podem guanyar; de la nostra voluntat i força depèn.

DIUMENGE 21 DE GENER A LES 12 HORES PLAÇA UNIVERSITAT

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ UNITÀRIA D’EMPRESES EN CONFLICTE