Manifestacions a Barcelona i Tarragona el 13 de novembre per a demanar una segona vaga general contra la reforma laboral i les retallades socials
- BARCELONA
Un miler de persones, convocades per l'Assemblea de Barcelona ( www.assembleadebarcelona.com ), es van manifestar pels carrers del centre de Barcelona la tarda del 13 de novembre per demanar que la crisi, que ha causat el sistema financer, no la paguin els treballadors i treballadores, i per reclamar la convocatòria d'una segona vaga general.
A la marxa hi van participar militants del sindicalisme alternatiu i combatiu, l'esquerra independentista, col·lectius d'immigrants o treballadors d'empreses en lluita com Parcs i Jardins.
Al llarg del recorregut de la protesta, que va començar a la plaça de Catalunya i va baixar per Via Laietana, es van repetir de manera reiterada els crits en pro de la convocatòria d'una nova aturada general. En idèntica mesura, també hi va haver crítiques enceses contra l'última reforma laboral, la congelació de les pensions o la retallada en els sous dels funcionaris. Més enllà, però, d'aquestes denúncies puntuals i concretes, també s'hi van poder llegir, i escoltar, consignes que reivindicaven un nou model de relacions econòmiques alternatiu al capitalisme. També hi va haver lectures poètiques teatralitzades de contingut marcadament polític i social.
MANIFEST LLEGIT A PL. SANT JAUME
Des de l’Assemblea de Barcelona (AdB) volem fer pública la nostra voluntat de seguir lluitant contra les retallades neoliberals, uns atacs que estan rebaixant la qualitat de vida de la població i que estan desballestant, de forma alarmant, el ja precari estat del benestar.
La gran majoria de la societat ja s’ha posicionat en contra de les retallades socials. La població, cansada de promeses electorals i farta de veure com un cop rera l’altre l’executiu espanyol gira l’esquena a les necessitats socials, es va expresar contundenment la darrera vaga general del 29-S. Els partits que havien promés no atacar les condicions de vida dels treballadors han fet més aviat tot el contrari. Aixó no ha fet més que aprofundir la tendència creixent de descrèdit que pateix l’actual sistema polític i econòmic. L’enorme index d’abstenció electoral evidencia el desprestigi de l’actual classe política i posa en dubte els fonaments i la legitimitat de la suposada democràcia que ens governa.
I la gent es queixa… però massa poc canvia. La vaga general tampoc ha aconseguit el que pretenia. El mercat sempre guanya silenciosament.
Des de l'Assemblea de Barcelona pretenem invertir la situació, pretenem superar la impotència de la queixa, pretenem fer efectives les reivindicacions socials. La nostra protesta s’allunya de grans construccions ideològiques identitàries, parteix i s’assenta a la realitat social dels barris, de les empreses, dels centres de formació. La nostra crítica ja no es pot invisibilitzar perque l’AdB cristalitza, expandeix i consolida la ràbia creixent que provoca el capitalisme .
L’ Assemblea de Barcelona sóm un organ ampli de coordinació, de resistència i d’acció. A l’AdB hi conflueïm numeroses assemblees de barri de la nostra ciutat, diversos comités d’empresa, el sindicalisme de base i assemblees d’estudiants com la de la UB. És per tant un espai unitari i obert de l’esquerra social i sindical, un espai en procés de construcció. L’AdB està conformada i pretent organitzar a les persones que volen enfrontar-se a les retallades, les que no volen pagar la crisi que han causat els poderosos.
L’ Assemblea de Barcelona i els nuclis de barri ja varem demostrar la nostra força i el nostre potencial organitzant piquets als barris per la vaga general del 29-S, amb un gran èxit de participació. Uns piquets que posteriorment varen confluir amb l’esquerra sindical, conformant un piquet central que va congregar a més de 5000 persones davant del banc ocupat de plaça Catalunya.
Per tots els motius esmentats, des de l’ Assemblea de Barcelona fem una crida als ciutadans i ciutadanes de Barcelona ha seguir mobilitzant-se contra la crisi, a continuar el procés que va obrir la vaga general del 29-S.
També fem una crida al conjunt de les organitzacions socials i sindicals per que convoquin una segona Vaga General. Quatre factors evidencien la necessitat de convocar una altra vaga general:
* L’existència d’una gran majoria social contrària als atacs i disposada a mobilitzar-se, tal com va demostrar l’èxit de convocatòria que va tenir la vaga general del 29-S.
* El fet, de sobres conegut, que ni la reforma laboral ni les rebaixes salarials s’han tirat enrere, tot i l’enorme oposició social.
* L’existència de més de 4 milions d’aturats, amb més d’un milió d’aturats sense cap tipus de prestació.
* La voluntat del govern ZP de seguir retallant les condicions de vida dels treballadors i les treballadores, dels aturats, dels estudiants… Les directrius europees i les imposicions de l’FMI fan palès que la rebaixa del dèficit tindrà enormes costos socials i laborals.
Davant la inactivitat actual dels dirigents sindicals d’UGT i CC.OO. l’ Assemblea de Barcelona volem impulsar la continuitat de la lluita. Per aquest motiu hem convocat la manifestació d’avui. Per aquest motiu seguirem construint la resistència des dels nostres barris, des de les nostres feines, des de les nostres facultats. Per aquest motiu us convoquem a totes i tots a participar a la propera Assemblea de Barcelona, el divendres 19 de Novembre a les 19h a la Casa de la Solidaritat (C/Vistalegre, 15).
Des de la proximitat als barris i als llocs de treball comencem a construir una nova resitència, un nou cicle de lluites. Si el neoliberalisme es fa més fort nosaltres també.
* Diguem no a les retallades socials i salarials!
* Deroguem la reforma laboral!
* Aturem la reforma del sistema de pensions!
* Convoquem una segona Vaga General ja!
Fotos Bcn: Roque Martínez
- TARRAGONA
La tarda del dissabte 13 de novembre prop de 200 persones es van manifestar pels carrers de Tarragona, convocades per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, sota el lema "Continuen les retallades socials i laborals, continua la lluita!". La Coordinadora està integrada per una quinzena de col·lectius socials, organitzacions de l'Esquerra Independentista i sindicats anticapitalistes del Camp, que han volgut mostrar de nou el seu rebuig a les successives reformes laborals i al immobilisme dels sindicats majoritaris davant les retallades socials i laborals.
La manifestació arrencà de la plaça Imperial i acabà amb la lectura del manifest a la portal de Consistori tarragoní. Durant el recorregut, els manifestants cridaren lemes com ara "els retalls socials, a la patronal" o " prou ajuts a bancs i caixes", a més, davant l’edifici que alberga les seus de la CEPTA (Confederació Empresarial de la Província de Tarragona) i els sindicats majoritaris CCOO i UGT s’ha cremat un ninot amb la cara de Díaz Ferrán, president de la patronal (CEOE). Al finalitzar el recorregut, representants dels sindicats CGT i Co.Bas van fer diversos parlaments a la mateixa Plaça de la Font denunciant la crisi actual i les seves conseqüències pel conjunt del poble treballador, recordant la necessitat de continuar la lluita, ja que consideren que la reforma laboral, ha estat només un dels primers grans paquets de mesures que pretén impulsar el govern espanyol.
Aquesta manifestació pretenia seguir conscienciant a la població de la necessitat d'augmentar el ritme i el nivell de les mobilitzacions, tant socials com laborals, perquè aquesta és la única manera d’aturar les retallades imposades i que afecten al total de la ciutadania, i reclamar que els sindicats majoritaris en prenguin nota i moguin fitxa, ja que el govern espanyol ja està preparant noves retallades com la de les pensions.
La manifestació va ser convocada per CGT, COBAS, IAC, SEPC, CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), Assemblea Joves la Guspira, Assemblea Joves de Tarragona, Assemblea Joves de Reus, Maulets del Baix Camp, Ateneu Llibertari Alomà i Casal Despertaferro de Reus, que formen la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.