CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestacions contra la Llei d’Estrangeria el 17 d’octubre a diverses ciutats

Dilluns, 19 octubre, 2009

jpg__MG_4003.jpg

Milers de persones, convocades per 70 associacions d'immigrants i organitzacions solidàries, es van manifestar el dissabte 17 d'octubre a diverses ciutats espanyoles per a demanar la retirada de la reforma de la llei d'estrangeria, que consideren «una greu regressió» dels drets reconeguts a la població immigrant.


Més de 70 associacions d'immigrants s'han manifestat aquest dissabte passat en 10 ciutats espanyoles —Madrid, Bilbao, Barcelona, Terrassa (Barcelona), Guadalajara, Tenerife, Gran Canària, Alacant, Murcia i Málaga— per a demanar la paralització del projecte de reforma de la Llei d'Estrangeria perquè "lesiona greument" els drets i llibertats d'aquest col·lectiu.

Milers de manifestants van marxar aquest dissabte pels carrers de la ciutat de Madrid per a exigir una llei que respecti els drets humans dels immigrants sota el lema de "Parem la reforma de la Llei d'Estrangeria. Tenim dret a tenir drets". Així mateix, van demanar l'ajornament del projecte de reforma d'aquesta llei que "arremet contra els drets bàsics de les persones". Els manifestants, que corejaven lemes com "cap ésser humà és il·legal", "tots som immigrants" o "igualtat i dignitat per a tots", ha comptat amb l'animació d'un grup percussionista que tancava la marxa.

En el manifest final, llegit per l'actriu Pilar Bardem, els convocants, a més de rebutjar la reforma de la llei d'estrangeria, en tramit parlamentari, lamenten que no s'adopti una política respectuosa amb els drets humans i "més d'acord amb la realitat de la immigració".

Es tracta de la quarta reforma en els últims nou anys que sofrirà la Llei Orgànica sobre Drets i Llibertats dels Estrangers a Espanya i la seva Integració Social. El projecte de llei, en tràmit parlamentari, ha rebut més de 500 esmenes i manté l'ampliació del termini de detenció d'immigrants indocumentats de 40 a 60 dies en els polèmics Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), una espècie de presó on són remesos els immigrant detinguts per la policia espanyola que practica redades en els centres de trucades telefòniques, entrades i sortides dels metros i diversos llocs amb alta concurrència d'immigrants. La nova llei també limita la reagrupació familiar al nucli familiar i castiga la solidaritat, ja que preveu multes de fins a 10 mil euros (14 mil 889 dòlars) a tota persona que rebi en el seu habitatge particular a un immigrant indocumentat.

(Agències)

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28327