CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Manifestacions del 1r de Maig 2009 convocades per la CGT a Catalunya

Dimarts, 28 abril, 2009

cartell 1r de Maig a Girona

A TOTES LES FEDERACIONS, SINDICATS i AFILIATS/DES

PER UN 1r DE MAIG REIVINDICATIU,
QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS

Com cada 1r de maig la CGT surt al carrer a manifestar-se en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i contra les agressions de les multinacionals i del món empresarial. Des de mitjans de l'any 2008 i amb l'actual crisi del capitalisme, els qui posseïxen el poder econòmic aprofiten la situació per a retallar drets socials i avançar cap a una reforma social; tot això amb el beneplàcit del poder polític i la col·laboració del sindicalisme “oficial”. Davant aquesta situació, aquest 1r de maig és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d'aquesta crisi, sortint al carrer a manifestar la nostra protesta, i creant les condicions d'una VAGA GENERAL que serà necessària si no hi ha la solució que necessitem els treballadors i treballadores.

Davant la crisi la CGT proposem com a mesures més urgents:

• El repartiment del treball, cap a la jornada de 35 hores, l'eliminació de les hores extres, la recuperació del poder adquisitiu perdut, un salari mínim de 1.200 Euros i una Renda bàsica per a l'atur i el baix consum.

• Proposem desenvolupar polítiques industrials pròpies, propiciant la no-dependència de les multinacionals, i avançar en tecnologies netes i ecològiques.

• Exigim que s'apliquin polítiques socials millora del transport urbà i interurbà, trens de rodalies, ampliar els centres d'ensenyament i sanitat Públics.

• Eliminar els interessos dels préstecs, control públic de la Banca i crear la Banca Pública.

Des del SP de la CGT de Catalunya, fem una crida a tota l'afiliació, per a animar que participem en les mobilitzacions convocades des dels diferents ens de la CGT i en les que es realitzin unitàriament amb altres organitzacions tal com es va acordar en el Comitè Confederal del passat 3 de febrer.

MANIFESTACIONS DEL 1r DE MAIG QUE CONVOCA LA CGT A CATALUNYA:

- BARCELONA: 11:30 horas, Pça. del Angel i 17:30 hores, Pça. Universitat

- GIRONA: 11:00 horas, Rambla de la Llibertat

- LLEIDA: 12:00 horas, Pça. del Treball

- TARRAGONA: 19:00 horas, Pça. Imperial Tarraco

Salut i Anarcosindicalisme.

Barcelona, 24 d’Abril de 2009

Secretariat Permanent CGT Catalunya


MANIFEST CGT 2009

Per un 1r de Maig combatiu i reivindicatiu: prou de vagues domesticades i acomiadaments salvatges.

Durant anys han privatitzat els beneficis i ara pretenen que nosaltres paguem les seves pèrdues….

Els qui al llarg de dècades han dissenyat les polítiques que ens han conduït al precipici i amb les quals s’han enriquit fins a límits insospitats, a costa del nostre sofriment i les nostres necessitats, es presenten davant la classe treballadora per a exigir de totes i tots que els fem sortir a ells de la seva crisi, deixant-nos escanyar encara més amb els seus paranys crediticis.

La CGT no està disposada a consentir que els rics, els empresaris, els banquers i els directius de les grans empreses de l’estat espanyol ens refreguin per la cara els seus escandalosos comptes de beneficis i salaris, mentre les i els treballadors ens quedem amb una mà sobre una altra per culpa dels acomiadaments, els ERO, els ERTO, o la no renovació dels contractes temporals que, en molts casos, són autèntics fraus de llei.

Enfront de les exigències dels poderosos i els rics, l’actuació de govern i sindicats majoritaris està sent vergonyosa i còmplice, ja que el primer destina milers de milions de les arques públiques per a finançar empresaris, especuladors i depredadors financers, i legisla a cop de decret perquè siguin els treballadors amb el seu atur, els que financiïn la seva pròpia contractació als empresaris; els segons, sent els garants dels acomiadaments col·lectius a través de les seves signatures indiscriminades i realitzant vagues i mobilitzacions domesticades al servei de les patronals i el govern, obstaculitzant d’aquesta manera que hi hagi una veritable resposta social que paralitzi d’una vegada per sempre aquesta bogeria que és el capitalisme.

LA CRISI QUE LA PAGUIN ELS RICS

PER UN VERITABLE CANVI SOCIAL, PER A TOTS TOT

CAP A LA VAGA GENERAL

Confederació General del Treball - CGT


- Barcelona:

Manifestació de la F.L. de Barcelona de la CGT, 11:30 horas, Pça. del Angel. Veure manifest i cartell a: www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2873

Manifestació Campanya "Que la crisi la paguins els rics", 17:30 hores, Pça. Universitat. Veure manifest a:
www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article2872

- Girona:

PRIMER DE MAIG A GIRONA A les 11 h. del matí del divendres 1 de maig de 2009 al Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat de Girona.

CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA. Suport a les assemblees de treballadors i treballadores afectades per l’atur i la crisi

LECTURA DEL MANIFEST UNITARI MARXA REIVINDICATIVA Des de la Rambla a la Gran Via Jaume I (cantonada c/ Sèquia)

Convoquen: CGT - COS - IAC

- Lleida:

Manifestació 1r de Maig a Lleida, 12 h. Plaça del Treball.

Convoquen: CGT i CNT, amb el suport de CUP, CSO La Maranya, CSO La Chispa, AJLL, SEPC, Lleida Treballadora....

- Tarragona:

Manifestació alternativa i anticapitalista del 1r de Maig al Camp

19 h. Plaça Imperial Tarraco

Davant la crisi, repartim el treball i la riquesa.

Podeu llegir el manifest unitari a: www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=19&madre=7&id_noticia=1268

Convoquen: CGT, CUP, SEPC, Endavant, Cau de Llunes, AJ La Guspira, AJT i CoBas.

Attached documents