CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Marató cultural i reivindicativa a Nou Barris (Barcelona) el 2 d’abril

Dimecres, 30 març, 2011

Una vintena d’artistes participen en les jorandes ‘Llibertat d’Expressió, llibertat de creació’, impulsades pel cicle Expressió Directa, l’Ateneu Popular de 9 Barris i la promotora Hace Color.


Llibertat d’Expressió, Llibertat de Creació

2 d’abril. Ateneu Popular de 9 Barris. 12-24h.

Amparo Sánchez (Amparanoia), Yacine Belahcene (Nour, Cheb Balowski), Naraina, l’Always Drinking Marxing Band, Del Revés, Alba Sarraute o Desatrossus Cirkus són alguns dels participants en les jornades

Amparo Sánchez (Amparanoia), Yacine Belahcene (Nour, Cheb Balowski), Naraina, Gadjo, la brass band Always Drinking Marxing Band, la companyia de dansa vertical Del Revés o clowns com Alba Sarraute o Desatrossus Cirkus són alguns dels artistes que participen en la marató Llibertat d’expressió, llibertat de creació, que se celebra el proper 2 d’abril a l’Ateneu Popular de 9 Barris de Barcelona. La jornada cultural i reivindicativa uneix disciplines com la música, les arts escèniques, el circ i la dansa i s’emmarca en el cicle Expressió Directa. Totes les activitats són gratuïtes.

Una vintena d’artistes s’han sumat a les jornades que es duran a terme durant tota la tarda i fins a mitjanit. El resultat, un cartell de primer ordre per les vuit hores ininterrompudes d’actuacions que recorreran l’ampli ventall de les expressions de la cultura reivindicativa. Els Combos de l’Escola de Blues, el punk pop de Lo petit Comité, passant pel rock dels Cranc o el sound system de Reggae Guerrilla Connection –amb la participació de membres de la Kinky Beat i Brujo–. Menció especial mereix la col·laboració inèdita d’Amparo Sanchez (Amparanoia) i Yacine Belahcene (Yacine & The Oriental Groove). També hi haurà temps per tastar la fanfàrria de la mà de l’Always Drinking Marching Band i Gadjo i acabar amb la rumba de la mà dels Naraina i, en un to més bastard, Jose ‘el Chatarra’.

El circ i el cabaret també tenen representació i espais a la marató. La dansa vertical del grup Del Revés donarà pas al conjunt d’actuacions amb noms propis com Desastrossus Cirkus, Bartolomius, el clown de Dudu arnalot, Capicua, Circlicus & Friends i Alba Sarraute, portant a Nou Barris la seva nova Diva. Un combinat que es preveu explosiu i que encara tindrà racons per a la presentació de projectes que van més enllà de les arts per defensar la cultura. És el cas de la pel·lícula en rodatge Arròs Movie i el sistema de mecenatge col·lectiu crowfunding de la mà de Marc Sempere i el nou projecte TDT del col·lectiu Okupem les Ones.

Llibertat d’Expressió, Llibertat de Creació

Els impulsors de les jornades, que s’han cuinat a tres bandes entre el cicle Expressió Directa, l’Ateneu Popular de 9 Barris, el centre cultural la Farinera del Clot i la promotora Hace Color, han fet públic també un document de treball amb l’ànim d’agitar el debat entorn de la creació de cultura alternativa. Titulat també Llibertat d’expressió, llibertat de creació, el text considera que “en ple auge de les anomenades xarxes socials i la Internet 2.0 la cultura ha esdevingut, més que mai, un element central en la configuració de les societats. Una eina que ha premés democratitzar l’accés i la construcció de continguts amb projectes comunitaris que van més enllà del mercantilisme de la propietat intel·lectual”. “Creiem que ara més que mai és necessari en el sí dels moviments socials un debat de fons sobre el paper que ha de jugar la cultura en la societat i en les nostres dinàmiques de treball”, conclouen.

En aquest sentit, les jornades Llibertat d’Expressió, Llibertat de Creació es completen amb diversos tallers sobre tecnologia lliure, xarxes socials alternatives i gestió comunitària d’espais culturals.

Llibertat d’Expressió, Llibertat de Creació

2 d’abril. 12-24h. Ateneu Popular de 9 Barris. C/ Portlligat 11-15 - 08042 - BARCELONA

Més de 50 artistes en una jornada per reivindicar la cultura des de l’espai dels moviments socials.
Dins del cicle Expressió Directa l’Ateneu Popular 9 Barris acollirà actuacions de circ, cultura popular, música, teatre,... així com debats al voltant de la gestió d’espais i la contrainformació.

12h
Debats i tallers:

12h Mitjans i tecnologies lliures

16h Espais col·lectius per a la comunitat

16h
Actuacions de:

Combos de l’Escola de Blues / Del revés (dansa vertical) / Always Drinking Marching Band (brass band) / Alba Sarraute (pallassa - cabaret) / Lo petit Comité (punk pop) / Ciclicus & friends (circ musical) / Gadjo (balkan) / Grup de Foc de 9 Barris (foc i percussió) / Dudu Arnalot (clown) / Yacine Belahcene i Amparo Sanchez (autoversions) / Cranc (punk rock) / Desastrosus Cirkus (Circ - improvitzat) / Arròs Movie de CDG (cinema i mecenatge col·lectiu) / Naraina (Rumba roots) / Capicua (circ-trapezi) / Jose Chatarra (rumba bastarda) / Reggae Guerrilla Connection (sound system) / Bartolomius (Clown-escala)

Totes les activitats són gratuïtes.

www.setmanaridirecta.info/expressiodirecta