CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Marea Violeta, divendres 10 de febrer a les 19:30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Dimecres, 8 febrer, 2012

nina-avortament1

La Secretaria de Gènere de la CGT Catalunya manifesta el seu suport a aquesta mobilització del moviment feminista de divendres a les 19,30h. a plaça St. Jaume de Barcelona.

La Secretaria de Gènere CGT Catalunya manifesta la nostra visió crítica a la Llei de 1985, peró també a la Llei del 2010. Ni una ni altra reconeixen el dret de les dones a decidir vers el seu cos. Ni una ni altra reconeixen el dret de les dones a l'AVORTAMENT LLIURE I GRATUIT.

Les dones al nostre territori tenim dificultats per practicar Interrupcions Voluntáries de l'Embaràs (IVES). La Generalitat obliga les dones a pagar l'IVE (entre 300 i 400 euros) en clíniques privades amb la promesa incomplida de que el departament de Benestar i Familia pagarà la despesa. Estem parlant de privatitzar el dret a l´avortament?. A Catalunya només el 3% de les IVEs es practican a la sanitat pública, per tant el negoci per les clíniques privades és molt important.

L'obligació de pagar l'avortament obliga moltes dones joves i migrades sense recursos a avortaments clandestins i genera una discriminació de classe que no podem acceptar.

La Llei de 1985 considerava només els sùposits de violacions, malformacions i por insuperable per teniar accés a l´avortament. Els plaços per avortar eran altament restrictius. El moviment feminista van considerar aquesta Llei molt restrictiva, deixava fora la lliure decisió de les dones i responia a la pressió dels sectors ultradretans de l´Església católica. Va aconseguir el rebuig de tot el moviment.

La Llei del 2010 amplia los "plazos y los motivos" per tal de tenir el dret a avortar, fem inclusió de les impossibilitats económics-socials de les dones per poder continuar l´embaràs. Peró aplica els 3 dies per "reflexionar", reforçant la idea patriarcal de les dones "menors d'edat" per decidir vers eln nostre cos. A més l'avortament fora dels términis marcats per la Llei (14 setmanes) queda penalitzat pel Codi Penal. Tampoc anula el dret a l´objeció de conciència a la sanaitat pública.
La contrareforma del PP vol tornar a la Llei de 1985. L'obligació del permís del pare (i de mare?) significará l'augment dels avortaments clandenstins de moltes dones joves que tenen por a la reacció paterna. Significa anular la capacitat de decisió de les dones i colocar-les en risc d'exclusió, sobretot joves i migrades.

La supressió de "plazos" i la insistència en els "supuestos" significará tornar a la restricció del dret a avortar només en situacions de violacions, amb el risc que sigui el jutge que és i no és una violació.
La contrareforma del PP mantindrá el dret a l'objecció de conciència dels professionals de la salut, lo que significa la impossiblitat de les dones a decidir, sotmeses a la ideologia del metge.

La contrareforma del PP respon a les presions dels sectors d'extrema dreta feixista de l´esglèsia católica (Opus, Kikos, Democracia Nacional...).

AVORTAMENT LLIURE I GRATUIT. TOTES I TOTS DIVENDRES 10 de febrer a les 19:30 hores, plaça St. Jaume de Barcelona.


Campanya pel Dret a l'avortament Lliure i Gratuït

1985. Seqüela.
El nostre cos, la nostra terra.

Les dones de la Campanya pel Dret a l'avortament Lliure i Gratuït, després de les inconcretes i amenaçadores declaracions en roda de premsa del ministre Gallardon, no podem altra cosa que manifestar alta i clarament, simplement, que:

ARA i AQUÍ,

Ahir, demà i arreu,

Les dones decidim.

......................

La Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït fou critica amb la Llei de Drets Sexuals i Reproductius i d'Interrupció Voluntària de l'Embaràs del 2010 ja que, tot i els avenços, no respon a les necessitats reals d'autonomia i capacitat plena de decisió de les dones.

Però defensarem, com ho fem des de fa dècades, qualsevol avenç en el dret de les dones a decidir. No farem cap pas enrere en el reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius que, recordem, estan recollits i protegits per les convencions internacionals de NNUU del Caire 1994 i Beijing1996.

100.000 dones avortem cada any a l'Estat Espanyol. Cal escoltar les veus que amaguen aquests números. El dret a decidir no pot limitar-se per uns supòsits conservadors decidits per governs canviants. Si volem rebaixar el nombre d'avortaments, no el penalitzeu.

Volem relacions igualitàries, anticonceptius gratuïts i a l'abast de tothom. Dret a decidir i avortament lliure i gratuït. És aquesta la política en la que treballem les feministes de tot el món.

L'avortament és un fet. L'educació sexual i afectiva una necessitat.

És per això que cridem:

* a assistir a la marea violeta convocada pel divendres 10 de febrer, a les 19.30h, a plaça sant Jaume (més informació a @mareavioleta i a la plana de facebook Marea Violeta)

* a tuitejar, piular, cantar, posar al facebook, webs, blocs, a balcons, enganxines, samarretes i arreu la imatge que adjuntem. O altres de la vostra invenció. @dretpropicos @joheavortat.

* a signar i difondre fins l'estratosfera la campanya de signatures que aviat farem arribar.

* a assistir massivament a les convocatòries de manifestacions pel 8 de març, amb lemes pel dret al propi cos.

* a coordinar-nos tots els col·lectius que treballem pels Drets Sexuals. Hem de fer sentir les nostres veus ben alt per a aturar aquesta nova campanya dels sectors ultra (ultracatòlics, antiavortistes, ultraconservadors, antitot).

******************

Conjugació verbal catalana. Verbs regulars acabats en -ar.

Jo he avortat,

Tu has avortat

A ella li va fallar el condó.

Nosaltres hem avortat,

Vosaltres no podeu assumir la maternitat,

Elles manquen d'educació afectiva i sexual i acabaran avortant.

Totes hem avortat.

*******************

Recomanem a la classe política algunes fórmules senzilles per a reduir el nombre d'avortaments. Estan garantides per anys d'experiències polítiques i segles de repressió sexual:

Major repressió sexual = penalització de l'avortament = avortament insegur i clandestí.

Despenalització de l'avortament + educació sexual i afectiva = reducció del nombre d'avortaments + major i millor plaer + menys relacions violentes.

Campanya pel Dret a l'Avortament

dretalpropicos@gmail.com

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció