CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Marroc: es porta a terme el congrés de l’Associació de Diplomats i Diplomades en Atur (ANDCM)

Dilluns, 5 gener, 2009

El IX Congrés de l'Associació Nacional de Diplomats en Atur del Marroc (ANDCM), que havia començat els seus treballs el divendres 26 de desembre de 2008 en la seu de la UMT a Rabat amb la presència de 64 seccions i 144 delegats i delegades, va donar per finalitzats els seus treballs amb èxit el dilluns 29 de desembre de 2008 .


El dissabte 27, es va discutir l'informe del Secretariat sortint que va ser aprovat per 61 vots a favor, 18 abstencions i 21 en contra. L'informe econòmic va ser aprovat amb menys del 50% dels vots (48 a favor, 31 en contra i 21 abstencions). Es va criticar la falta d'anàlisi de l'informe i el seu caràcter merament descriptiu, així com les insuficiències de l'informe econòmic. Va acabar la sessió amb l'elecció de la taula del congrés.

Els dos dies següents, 28 i 29, es van debatre en taules separades les 5 ponències del congrés (Principis, Estatuts, Lluites comunes- internacional, Plataforma reivindicativa i Posició davant diferents iniciatives governamentals (pla de contractes temporals, Iniciativa de Desenvolupament humà, ajudes socials a la microempreses…). Les conclusions de cada taula van passar a ser discutides posteriorment en assemblea.

En el taller de lluites comunes, en el qual va participar la CGT com observador, es va aprovar la proposta elaborada per la Coordinadora sindical euromagrebí sobre la Jornada de lluita internacional contra l'atur, la precarietat i l'exclusió social el 16 de maig, que tindrà com acte central una manifestació, amb presència de delegacions internacionals, a Khenifra, lloc on va ser assassinat el militant de l'ANDCM Mustafa El Hanzaoui. També es va parlar de la importància d'ampliar el camp de lluita de l'associació, tant al sector estudiantil com als treballadors amenaçats d'acomiadament per tancaments patronals o repressió sindical, en resum, la necessitat de l'ANDCM de convergir amb altres sectors en lluita.

El Congrés va agrair expressament l'ajuda econòmica de la CGT de l'estat espanyol per a la celebració del Congrés, amb la qual s'ha editat un cartell (en dos tamanys) i elaborat una pancarta de 6 metres de llarg amb els lemes del Congrés en àrab i tamazigh. La CGT ha estat l'única organització no marroquí participant en el Congrés.

Finalment, es va triar el nou comitè executiu, format per 9 membres, repetint solament dos de l'anterior comitè, estant representats tots els racons del Marroc:

* ALMAJDI Abdellah (Rabat), president

* ASSALMI Lahbib (Taroudant), vicepresident

* GOUZA Abdelkarim (Rabat) , secretari general

* BEN AMRE Abelhakim (Imzouren) secretari general- adjunt

* LHAZMIRI Idriss (Khémisset), tresorer

* EL BOUIHI Mustapha (Aïn Taoujdate), tresorer- adjunt

* RAMDANI Karima (Berkane), MARZOUK Mourad (Dahr Essouk), LAGHDIR Lahcen (Oued Amlil), consellers.

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article25205